ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Δωδώνης- Ζήτησε συμπόρευση και συναντίληψη ο Χρ. Ντακαλέτσης

Στο δημαρχείο Δωδώνης, στην Αγία Κυριακή, έγινε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος δημάρχου Χρήστου Ντακαλέτση, που ξεκινά τη δεύτερη θητεία του, των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Ο δήμαρχος Δωδώνης, στην ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης στην αυτοδιοίκηση, κάνοντας λόγο για δεδομένες δυσκολίες λόγω της απλής αναλογικής αλλά και για την ανάγκη συμπόρευσης και συνεργασίας, ενώ αναφέρθηκε στην πραγματικότητα που ισχύει στον δήμο Δωδώνης, έναν δήμο όπου ο πληθυσμός συρρικνώνεται συνεχώς.
«Σε κάθε περίπτωση, είμαστε μπροστά σε ένα νέο τοπίο, στο οποίο καλούμαστε να αφήσουμε στην άκρη τις προσωπικές μας φιλοδοξίες, τις όποιες προεκλογικές αντιπαραθέσεις και να πορευτούμε με ομόνοια και σύμπνοια, ώστε να έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που να ανταποκρίνεται στο ρόλο του. Εκεί θα δοκιμαστούμε όλοι. Οι θεσμικά διακριτοί ρόλοι δεν είναι εμπόδιο στη συνεργασία. Συμπόρευση και συναντίληψη για τα προβλήματα του τόπου, αναγνωρίζοντας πάντοτε ως θεμιτή την έκφραση της διαφορετικής άποψης», τόνισε ο κ. Ντακαλέτσης και συνέχισε αναφερόμενος σε έργα και δράσεις της προηγούμενης θητείας του.
«Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι ήταν λίγα. Ήταν απαραίτητα, οι βάσεις για να χτίσουμε περισσότερα. Να ανοίξουμε ένα παράθυρο προς τον έξω κόσμο, γιατί όταν εμείς εδώ συζητάμε για λίγα ή τα πολλά, ο κόσμος εκεί έξω πηγαίνει μπροστά και ακόμη ψηλότερα. Στην έναρξη λοιπόν της νέας θητείας, μια υπόσχεση δίνω. Οι δεσμεύσεις και οι αρχές με βάση τις οποίες πορευτήκαμε στον εκλογικό στίβο και βάσει αυτών μας εμπιστευτήκατε, θα είναι αυτές που θα διαπερνούν τη δράσεις μας και την επόμενη περίοδο. Σε αυτή την κατεύθυνση σας θέλουμε όλους δίπλα μας», κατέληξε.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Κατσανάκης τόνισε την επιθυμία της παράταξης να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ από την πλευρά του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάσος Τόκας δήλωσε πως, στο πλαίσιο της συμμετοχής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, θα τιμά και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες του λαού της περιοχής.
Μεταξύ άλλων, στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και οι δήμαρχοι Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης και Ζηρού Ν. Καλατζής.

Σχετικά άρθρα

Επιστρέφει στις συνεδριάσεις η «Δωδώνη Δύναμη Δημιουργίας»

Νέες καταγγελίες για αμμοληψίες χωρίς άδειες

Γεωργία Χαλάτση

Δήμος Δωδώνης – Εκ νέου πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Β. Δήμος