ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δήμος Μετσόβου- Ορκωμοσία με ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας

Με ένα ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και τη δέσμευση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κώστα Τζαφέα και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης ότι θα εργαστούν με γνώμονα την ανάπτυξη του δήμου Μετσόβου, συνοδεύτηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στις εγκαταστάσεις του ΜΕΚΔΕ του Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Τζαφέας, αφού αρχικά ευχαρίστησε για την επανεκλογή του τους παλιούς του συνεργάτες αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον προεκλογικό αγώνα που έγινε, ζήτησε να παραμερίσουν τις όποιες πικρίες και να συνεργαστούν. «Οι εκλογές τελείωσαν και πρέπει να εργαστούμε για τον δήμο», επεσήμανε και συνέχισε με έναν σύντομο απολογισμό της προηγούμενης θητείας για το νοικοκύρεμα του δήμου και την ένταξη έργων σε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Δεσμεύτηκε για ένα δυναμικό ξεκίνημα για τη διεκδίκηση και άλλων πόρων, θέτοντας ως προτεραιότητες τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, τη βατότητα του οδικού δικτύου, την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης, τα περιφερειακά παρκινγκ, την ορθολογική διαχείριση των δασών και των ακινήτων του δήμου, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα. «Ο κίνδυνος ερήμωσης της περιοχής είναι ορατός και πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση», ανέφερε σε άλλο σημείο ο δήμαρχος Μετσόβου, κάνοντας γνωστό ότι έχει ήδη ζητήσει από την νέα κυβέρνηση και έκτακτη χρηματοδότηση.
Δεν έλειψε, όμως, και η προσωπική αναφορά από πλευράς του κ. Τζαφέα με αφορμή την παραπομπή του στη δικαιοσύνη για το έργο της εγκατάστασης ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο κατά τη θητεία του το 2009, λέγοντας ότι ποινικά δεν έχει καμία δέσμευση και καμία δίωξη, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να αφοσιωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο καθήκον του για το καλό του δήμου και των δημοτών.
Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σπύρος Βασιλείου, Θεόφιλος Σούλτης και Απόστολος Μπιτούνης δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν στο πλευρό της δημοτικής αρχής και συμπαραστάτες σε ό,τι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά ασκώντας κριτική σε κάθε τι που δεν κινείται προς τη σωστή πορεία.
Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, ο οποίος, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή και τους εκλεγέντες συμβούλους, ζήτησε τη συνεργασία με σύμπνοια για να βγάλουν πέρα τις δυσκολίες. «Ο λαός του δήμου Μετσόβου φυλλοροεί, ο πληθυσμός μειώνεται και αν δε φροντίσουμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι, θα γίνουμε και εμείς σαν τα χωριά που έχουν κόσμο μόνο το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά, κάνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για έργα και επενδύσεις στην περιοχή, όπως νέες ξενοδοχειακές μονάδες, τελεφερίκ με καμπίνα από την πλατεία του Μετσόβου προς τα χιονοδρομικά κέντρα κ.ά . Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία και είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις που μπορούν να βοηθήσουν.

Σχετικά άρθρα

Προβολή και τουριστικές υποδομές στο τραπέζι

Εκτός «Συμμαχίας Προόδου» έθεσε εαυτόν ο Σπ. Βασιλείου

Με μηνύματα ενότητας και συνεργασίας η ορκωμοσία