ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έτοιμος να ανακοινώσει το ηγετικό σχήμα ο Μ. Ελισάφ

Αποφασιστικότητα και ετοιμότητα υποδηλώνει η επιλογή της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» να προχωρήσει στην εκλογή του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου και να μην εξαντλήσει το χρονικό περιθώριο έως τις 8 Σεπτεμβρίου, που δίνει πρόσφατη εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

Αν και από την παράταξη του Μ. Ελισάφ τονίζεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για τη συγκρότηση μιας δημιουργικής πλειοψηφίας, η επιλογή αυτή μαρτυρά το αντίθετο ή έστω πως είναι θέμα ωρών να υπάρξει το τελικό πλαίσιο των συμφωνιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος δήμαρχος έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση των παρατάξεων «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη, «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα και «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα, με την «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» του Θωμά Μπέγκα να οδηγείται σε αντιπολιτευτικό ρόλο.
Η πρώτη ειδική συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, στις 11 το πρωί, και στη διάρκειά της θα γίνει η εκλογή του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, καθώς επίσης των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Δύο μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, των μελών του δημοτικού συμβουλίου, των προέδρων και των μελών των συμβουλίων κοινοτήτων του δήμου Ιωαννιτών.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, είναι πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο ο νέος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ να ανακοινώσει το σχήμα της νέας δημοτικής αρχής ακόμη και τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν «κλειδώσει» οι ρόλοι για τους εκλεγμένους με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», καθώς και οι θέσεις που θα δοθούν στις άλλες παρατάξεις. Έντονα φημολογείται ότι πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ θα αναλάβει ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας.

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών