ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δε σηκώνεται από το τραπέζι του διαλόγου

Στο γήπεδο της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» επιστρέφει την… μπάλα των συνεργασιών η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», καθώς, αν και βλέπει πως ουσιαστικά υπάρχουν ελάχιστα περιθώρια κοινής πλεύσης, δεν είναι διατεθειμένη να… τραβήξει την πρίζα.

Η τελευταία επιστολή του Μωυσή Ελισάφ προς την παράταξη της απερχόμενης δημοτικής αρχής τέθηκε στο τραπέζι της συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να αξιολογηθεί και να ακολουθήσει η απάντηση. Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων ήταν πως το περιεχόμενο και το ύφος της δείχνουν ουσιαστικά πως δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση συνεργασίας από την παράταξη Ελισάφ και απλώς αναζητείται ένας εύσχημος τρόπος για να επισημοποιηθεί το διαφαινόμενο ναυάγιο του εν εξελίξει διαλόγου μέσω ανταλλαγής επιστολών. Μάλιστα, πολλοί προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα, διαπιστώνοντας μία αλλαγή διάθεσης, την οποία ερμήνευσαν ως αποτέλεσμα συμφωνιών με άλλες παρατάξεις.
Ωστόσο, παρά την ερμηνεία περί μη διάθεσης συνεργασίας, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αποφάσισε να μην σηκωθεί από το τραπέζι του διαλόγου, αλλά να εξαντλήσει από την πλευρά της τα όποια περιθώρια υπάρχουν ακόμη. Άλλωστε, παρά το ότι και στις δύο παρατάξεις φαίνεται να είναι κυρίαρχη η άποψη ότι είναι για όλους προτιμότερο να μην υπάρχει σύμπραξη, υπάρχουν ακόμη αρκετές φωνές που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μείνουν στην άκρη οι όποιες πικρίες και διαφωνίες, σε μια λογική συμπόρευσης των δύο παρατάξεων, που προέρχονται από την ίδια μήτρα και διαχρονικά έχουν συμβάλει θετικά στην προοδευτική κατεύθυνση της πόλης.
Σεβόμενος αυτές τις απόψεις και μη θέλοντας να χρεωθεί ο ίδιος το ναυάγιο των συνομιλιών, ο κ. Μπέγκας προτίθεται να στείλει αύριο μία ακόμη επιστολή προς τον Μ. Ελισάφ, το περιεχόμενο της οποίας θα εντοπίζεται σε δύο σημεία. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Μωυσής Ελισάφ και η παράταξή του «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα καλούνται να ξεκαθαρίσουν αν οι προγραμματικές θέσεις, που έθεσαν ως βάση για συνεργασία, είναι οριστικές και δεν επιδέχονται αλλαγές ή μπορεί στο πλαίσιο ενός διαλόγου να υπάρχουν συμπληρώσεις και σημειακές αλλαγές.
Με δεδομένο, επίσης, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ατέρμονη διαδικασίας ανταλλαγής επιστολών, αφού άλλωστε δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια πλέον, ο κ. Μπέγκας θα ζητά από τον κ. Ελισάφ να υπάρξει μια συνάντηση των δύο παρατάξεων, ώστε να αναπτυχθεί ένας ειλικρινής διάλογος και να υπάρξουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
Το ποια θα είναι η ανταπόκριση, είναι δύσκολο να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα, αλλά μάλλον μία συνάντηση θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς και ο Μ. Ελισάφ δε φαίνεται να προτίθεται να τορπιλίσει μια διαδικασία διαλόγου, στο πλαίσιο των όσων είχε πει μετά την εκλογή του. Κι εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας