ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χειροβομβίδες και σφαίρες στα χαλάσματα κατοικίας στην Ασφάκα (Φωτογραφίες)

Δύο χειροβομβίδες και πέντε σφαίρες, που εκτιμάται ότι χρονολογούνται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απομάκρυναν το απόγευμα στην Ασφάκα, άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη.

Το πολεμικό υλικό βρέθηκε στα χαλάσματα παλιάς κατοικίας, στο κέντρο του χωριού, με την ιδιοκτήτρια Ευαγγελία Παπαδοπούλου, να δοξάζει τον Θεό, που δεν υπήρξαν δυσάρεστες συνέπειες.
Η γυναίκα, που ήρθε για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά της και διαμένει σε σπίτι συγγενικού προσώπου, ακριβώς δίπλα από το πατρικό της σπίτι, βρήκε εντελώς τυχαία την πρώτη χειροβομβίδα και δύο σφαίρες, στην προσπάθειά της να πιάσει την μπάλα των παιδιών της που είχε πέσει στον χώρο, το προηγούμενο βράδυ. Μάλιστα, αγνοώντας τον κίνδυνο, μετακίνησε τη χειροβομβίδα και τοποθέτησε πάνω της ένα κεραμίδι, προκειμένου να μην τη βρουν τα παιδιά. Όπως εκτίμησε, επειδή ο πατέρας της ήταν στον Στρατό, ενδεχομένως να είχε κρύψει το υλικό στο τοιχίο του σπιτιού, κάτι που συνηθίζονταν τότε.
Μετά από επικοινωνία με την 8η Ταξιαρχία και την αστυνομία, κατέφθασαν άνδρες του ΤΕΝΞ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι ανίχνευσαν τον χώρο και εντόπισαν ακόμη μία χειροβομβίδα και τρεις σφαίρες, που απομάκρυναν με ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Έκρυβαν όπλα και αρχαία σε αποθήκη

Χειροβομβίδες, μαχαίρια και καραμπίνα