ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Τρέχει» την οργανωτική συγκρότηση, δε βιάζεται για συνεργασίες

Σε δύο μέτωπα συνεχίζεται η προεργασία της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» ενόψει της ανάληψης της δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε πρώτο επίπεδο η προσπάθεια εντοπίζεται στη συγκρότηση μιας δημιουργικής πλειοψηφίας, με τις παρατάξεις που υπάρχουν κοινές προγραμματικές θέσεις. Αν και η όλη συζήτηση είχε εκτιμηθεί πως θα καταλήξει πριν την ορκωμοσία του νέου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, οι αλλαγές στον «Κλεισθένη» δίνουν ευχέρεια κινήσεων και πίστωση χρόνου στον Μωυσή Ελισάφ. Ευχέρεια κινήσεων καθώς ο νόμος δίνει πλέον στην παράταξη του δημάρχου τη δυνατότητα να έχει την πλειοψηφία σε επιτροπές και νομικά πρόσωπα, πίστωση χρόνου γιατί η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα με την προσπάθεια για συμμαχίες σε επίπεδο παρατάξεων, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την οργανωτική συγκρότηση της παράταξης, στο πλαίσιο των αποφάσεων, που ήδη έχουν ληφθεί. Έτσι, σήμερα Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, σε ξενοδοχείο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί ολομέλεια της δημοτικής ενότητας Ιωαννίνων και των κοινοτήτων Σταυρακίου, Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η οργανωτική συγκρότηση της παράταξης.
Στο μεταξύ, χθες, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ και στον Τάσο Τέλογλου, ο Μ. Ελισάφ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής.
«Πρώτη προτεραιότητά μας, οφείλουμε να είναι η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, που θα είναι σε θέση αποδοτικά να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες και συνακόλουθα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Είναι το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η καθαριότητα είναι ύψιστη και άμεση προτεραιότητα και πιστεύω ότι από την πρώτη μέρα θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας, αλλά και τον φωτισμό, το οδικό δίκτυο, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές», τόνισε χαρακτηριστικά. Άλλες προτεραιότητες ανέφερε πως είναι η προγραμματισμένη εξωστρέφεια της πόλης και η ενίσχυση της αναπτυξιακής πολιτικής για καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Ανακοίνωση – υπενθύμιση για όσα «ξέχασε» ο Θ. Μπέγκας

Βούληση για πιο στενή συνεργασία