ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποκατάσταση ζημιών και βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Εκτεταμένες παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις ζημιών στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, διαγραμμίσεις, προσβάσεις προς πτηνοκτηνοτροφικές μονάδες κ.ά. στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες δρομολογούνται με αποφάσεις, που έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Εγκρίθηκε η κατασκευή/δημοπράτηση της συντήρησης στραγγιστικών τάφρων πεδιάδας Άρτας (προϋπολογισμού 150.000 ευρώ), της βελτίωσης στραγγιστικών έργων Π.Ε. Άρτας (150.000 ευρώ), των εργασιών αντικατάστασης κατεστραμμένων ιστών οδοφωτισμού στο εθνικό οδικό δίκτυο (64.176,82 ευρώ), της αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού Φούρκα –Σαμαρίνα –όρια νομού (74.400 ευρώ), της αποκατάστασης επαρχιακής οδού Ανθοχώρι –Μικρό Περιστέρι (74.400 ευρώ), της συντήρησης– βελτίωσης οδού πρόσβασης από Μικρή Γότιστα προς παραγωγικές μονάδες και βοσκοτόπια όρους Λάκμος (74.400 ευρώ), της άμεσης αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού Ζωρίκας Γρεβενιτίου (74.400 ευρώ), της αποκατάστασης οδού Σίτσαινα – Χρυσοβίτσας (74.400 ευρώ), της αποκατάστασης οδού Ματσούκι –Μπάρος – όρια νομού (74.400 ευρώ), της συντήρησης δημόσιου δασικού οδικού δικτύου των δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης και Ζαγορίου (64.176,82 ευρώ), της άμεσης αποκατάστασης οδών λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων από πλημμυρικά φαινόμενα στην ΤΚ Πλατανούσας -όρια Δαφνωτής (65.000 ευρώ) και της αποκατάστασης ζημιών στο τμήμα Ριζά-Χειμαδιό της 3ης επαρχιακής οδού (20.000 ευρώ).
Επίσης, εγκρίθηκαν τα πρακτικά διαγωνισμών και αναδείχθηκαν προσωρινοί ανάδοχοι ο Γεώργιος Ντάφλης για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Αμάραντο– Λουτρά Αμαράντου (300.000 ευρώ με ΦΠΑ), η Πανηπειρωτική ΑΤΕ για τη βελτίωση -αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κοσμηρά -Ασβεστοχώρι –Κόντσικα (150.000 ευρώ), ο Δημήτριος Τσομπίκος για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού στη θέση Πλακά στη Μερόπη Πωγωνίου (74.000 ευρώ με ΦΠΑ), ο Ηρακλής Ανδ. Νικολακόπουλος για τον ηλεκτροφωτισμό της Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων στα Τ.Κ. Κάτω Αθαμανίου (διασταύρωση για Άγιο Χαράλαμπο) και Τ.Κ. Καψάλων (77.500 ευρώ), η Πορφύρης Κατασκευαστική- Ενεργειακή &ΣΙΑ ΕΕ για την αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου από Κορύτιανη προς Σεμερίζα και σύνδεση με εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων (74.400 ευρώ), η Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική για την αποκατάσταση βατότητας οδού προς μνημείο Ρουσέτη Σκαρλάτου στην περιοχή του Ελληνικού μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα (74.000 ευρώ), ο Ι. Καραμπιτιάνης για την αποκατάσταση βατότητας προς παραγωγικές μονάδες στην περιοχή Καρβουναρίου Θεσπρωτίας (74.000 ευρώ), ο Απόστολος Παπαϊωάννου για την προστασία της 18ης επαρχιακής οδού στη θέση Βαθύκαμπος από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Αράχθου (70.000 ευρώ), η Χαρμπής & ΣΙΑ Ο.Ε. για την επένδυση τμήματος τάφρου Τ126, δρόμος Πασσά (35.000 ευρώ) και ο Αλέξανδρος Λαϊνάς για την αποκατάσταση ζημιών 3ης επαρχιακής οδού Ριζά- Χειμαδιό (20.000 ευρώ).
Η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε και τα αποτελέσματα διαγωνισμών έργων, για τα οποία επίκειται η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους. Πρόκειται για την αποκατάσταση εθνικής οδού Ιωαννίνων –Κοζάνης και προστασία πρανών του ποταμού Σαραντάπορου (500.000 ευρώ με ΦΠΑ) με ανάδοχο τον Βασίλειο Κουγκούλη, για την αποκατάσταση βατότητας της οδού Πηγή Τετρακώμου –Πετράλωνα μετά από έντονες πλημμύρες (74.400 ευρώ με Φ.Π.Α.) με ανάδοχο την ΤΕΚΑΤ Ο.Ε., για τη βελτίωση κόμβου Ασφάκας στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας (725.000 ευρώ με ΦΠΑ) με ανάδοχο τη ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ, για την αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι -Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή (392.000 ευρώ με ΦΠΑ) με ανάδοχο τον Λάμπρο Ε. Γεωργούλα, για την αποκατάσταση βατότητας παράλληλου οδικού δικτύου Μεγάλη Βρύση –Αγία Κυριακή της Δ.Ε. Αθαμανίας Άρτας (74.000 ευρώ με ΦΠΑ) με ανάδοχο την Εργοτεχνική, για την αποκατάσταση βατότητας οδού από Πλακανίδια – Παλιουράκι και σύνδεσή της με επαρχιακή οδό (74.400 ευρώ) με ανάδοχο την Γ.Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε., για την αποκατάσταση βατότητας οδού προς πτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Νεοχωρακίου Πέτα Άρτας (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημ. Φούκα, για τις εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων –Τρικάλων από Δρίσκο έως Δεμάτι (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Γ. Σ. Οικονόμου, για τις εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων –Άρτας από Ιωάννινα έως Γέφυρα Καλογήρου (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Κων. Γκεσούλη, για την αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Ελευθεροχωρίου -Σαλονίκης -Βερενίκης –Ελαταριάς (120.000 ευρώ) με ανάδοχο την Αριάδνη Τεχν. Κατασκευαστική Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες