ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

3,75 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά- Σύβοτα,

Τον προσωρινό ανάδοχο ενός ιδιαίτερα χρήσιμου έργου για την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών της Π.Ε. Θεσπρωτίας, ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται για τη βελτίωση της οδού Πλαταριά- Σύβοτα, με τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και οδοφωτισμού στην περιοχή της Πλαταριάς. Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
Η Οικονομική Επιτροπή έλαβε, επίσης, αποφάσεις για πλήθος άλλων έργων, τα οποία αφορούν τη βελτίωση οδικών και αγροτικών υποδομών, καθώς και την αποκατάσταση μνημείων. Συγκεκριμένα ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για την αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Κουκούλι Ζαγορίου (προϋπολογισμού 250.000 ευρώ) και για τη συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου από Κουτσελιό προς Ελληνικό (250.000 ευρώ) την Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε., για τη βελτίωση επαρχιακής οδού Κουτσελιό –Ελληνικό –Καλέντζι –Πηγάδια –Πλατανούσα –Δαφνωτή (200.000 ευρώ) την Πανηπειρωτική Α.Τ.Ε., για την αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού οδικού δικτύου Κόμβος Ελληνικού – Ελληνικό (120.000 ευρώ) την Παναγιώτα Νάστου, για την κατασκευή νέας γέφυρας στη θέση Μεσογέφυρα στον Αώο ποταμό, σύνδεση Μέρτζιανης με Μολυβδοσκέπαστη (608.000 ευρώ) και για την επισκευή φράγματος Βοϊδομάτη αρδευτικού έργου Κλειδωνιάς (30.000 ευρώ) τον Γεώργιο Ντάφλη, για την επανατοποθέτηση –κατασκευή γέφυρας σύνδεσης Μικρής Γότιστας –Σιούτσου με Ε.Ο. Ιωαννίνων –Τρικάλων στον Άραχθο ποταμό (520.000 ευρώ) τον Ανδρέα Π. Σερβετά, για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων και αποκατάσταση επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή Ζωτικού Δωδώνης- Σύνδεση με περιοχή Σουλίου (400.000 ευρώ) τη Γεωτεχνική Μηχανική Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, για τον ηλεκτροφωτισμό της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων –Πραμάντων στον Αυχένα Μηλιές (165.000 ευρώ) τον Ηρακλή Ανδρ. Νικολακόπουλο, για τον ηλεκτροφωτισμός επί της 1ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας (36.600 ευρώ) τον Γ. Μυριούνη, για εργασίες διαγράμμισης στην Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας (74.400 ευρώ) τη MAYCON Aνώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία, για την αποκατάσταση οδού πρόσβασης πτηνοτροφικών μονάδων περιοχής Κωστακιών Άρτας (180.000 ευρώ) τη Μάκης ΑΤΕΕ, για τη συντήρηση – βελτίωση της 12ης επαρχιακής οδού από Άνω Καλεντίνη -Ξηρόκαμπο -Σταυρόβρυση –Γέφυρα Κοράκου -όρια νομού Καρδίτσας (176.000 ευρώ) τον Παναγιώτη Κάτερο, και για την επέκταση δικτύων ύδρευσης για την εξυπηρέτηση των πτηνοτροφικών μονάδων του δήμου Ζίτσας (59.460 ευρώ) τον Δημήτριο Φάφα.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκαν επίσης και οι δημοπρατήσεις της συντήρησης επαρχιακού οδικού δικτύου στο τμήμα 4η επαρχιακή οδός- Αχερουσία- Εθν. Οδός 19 Αρχαγγέλου- Νεράιδας και ηλεκτροφωτισμός στη διασταύρωση με την Τ.Κ. Εκκλησιές (130.000 ευρώ), της επέκτασης δικτύου ύδρευσης Δ.Ε. Ματσουκίου Βορείων Τζουμέρκων για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων (46.631 ευρώ), της προστασία της 18ης επαρχιακής οδού στη θέση Βαθύκαμπος από πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού Αράχθου (70.000 ευρώ), της επένδυσης τμήματος τάφρου Τ126, δρόμος Πασσά Άρτας (35.000 ευρώ με Φ.Π.Α.) και της αποκατάστασης οδοποιίας και βελτίωση βατότητας προς κτηνοτροφικές μονάδες στα όρια του Δ.Δ. Μιχαλιτσίου Πρέβεζας (74.400 ευρώ).

Κατακύρωση αποτελεσμάτων διαγωνισμών

Με άλλες αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην κατακύρωση αποτελεσμάτων διαγωνισμών για μια σειρά από έργα και πλέον αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα η υπογραφή των συμβάσεων με τους αναδόχους, ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή τους.
Πρόκειται για την αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου (200.000 ευρώ) με ανάδοχο την Παναγιώτα Νάστου, την αποκατάσταση οικίας Μπούση στον ιστορικό χώρο Σουλίου (74.000 ευρώ) με ανάδοχο την Π. Παπαδημητρίου & ΣΙΑ Ο.Ε., τη συντήρηση – αποκατάσταση Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αλεποχώρι Μπότσαρη (37.000 ευρώ με ανάδοχο τον Χρήστο Βασιλειάδη, την αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στο Μακρύκαμπο Αγνάντων Άρτας (74.400 ευρώ με ανάδοχο τη Γ.Ν. & Θ. Θωμάς Ο.Ε., την εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης επί της Ε.Ο. Άρτας –Γέφυρα Καλογήρου στη διασταύρωση για μουσικό σχολείου και επί της Ε.Ο. Παραμυθιάς – Γλυκής (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημήτρη Τέλη, την αποκατάσταση και προστασία πρόσβασης από κατολίσθηση στην περιοχή του Κάστρου της Πάργας έως την παραλία του Βάλτου (78.000 ευρώ) και την ανακατασκευή τμήματος του κωδωνοστασίου στην Κλειδωνιά Κόνιτσας (15.000 ευρώ) με ανάδοχο την Αριάδνη Τεχνική Κατασκευαστική Ε.Ε., την κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό Ανθοχώρι-Περιστέρι (74.400 ευρώ) με ανάδοχο τον Κων. Κούγκουλη, και τη βελτίωση – ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης Τ.Κ. Ελευθεροχωρίου με την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου (247.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Δημήτρη Τσομπίκο.

Σχετικά άρθρα

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου