ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νέοι κυκλικοί κόμβοι και διαγραμμίσεις

Στο τελικό στάδιο μπαίνει η κατασκευή τριών κόμβων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ηπείρου, καθώς η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας ανέδειξε τους οριστικούς αναδόχους των έργων, οι οποίοι θα κληθούν σύντομα να υπογράψουν τις συμβάσεις.

Οι νέοι κόμβοι θα κατασκευαστούν στη θέση Ελεούσα –Εργατικές κατοικίες της Ε.Ο. Ιωαννίνων–Άρτας, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ (ανάδοχος Αστική Κατασκευαστική Α.Ε.), στη θέση Πλαταριά της Ε.Ο. Πρέβεζας– Ηγουμενίτσας με προϋπολογισμό 640.000 ευρώ (ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.) και στη θέση «Αεροδρόμιο» Παραμυθιάς της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με προϋπολογισμό 516.500 ευρώ (ανάδοχος Νικόλαος Κασσαβος ΕΔΕ).
Με άλλες αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους διαγωνισμούς για την ανάδειξη προσωρινών αναδόχων για διαγραμμίσεις στην παραλιακή Ε.Ο. Πρέβεζα- Ηγουμενίτσα (MAYCON Ανώνυμη Εμπορική και Τεχνική Εταιρεία) και στην Ε.Ο. Καλπάκι- Κακαβιά και στο τμήμα Δρίσκος- Δεμάτι της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Τρικάλων (Γεώργιος Οικονόμου).
Τέλος, εγκρίθηκε η εκτέλεση έργου για την αποκατάσταση της βατότητας της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων –Άρτας, από τη Γέφυρα Καλογήρου μέχρι την πόλη της Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση