ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

«Ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη»

Με ένα κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο εκφράζεται και η πίστη για τη νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Με ένα κάλεσμα συμμετοχής, στο οποίο εκφράζεται και η πίστη για τη νίκη στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Στο μήνυμα, που ανέγνωσε για λογαριασμό της παράταξης του Μωυσή Ελισάφ, η Βίκυ Κώστα, αναφέρεται: «Την Κυριακή καλούμαστε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση για το μέλλον του δήμου μας. Την Κυριακή καλούμαστε να εκλέξουμε τη νέα δημοτική μας αρχή. Να αποφασίσουμε για τον ρόλο της πόλης μας στην ευρύτερη περιοχή, στη χώρα. Να κάνουμε μία επιλογή για την καθημερινότητα, που θέλουμε τα επόμενα χρόνια, για την ποιότητα ζωής, για τη δημιουργία μιας σύγχρονης πόλης, για την ισόρροπη ανάπτυξη και την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των περιοχών, όλων των πολιτών.
Είναι ξεκάθαρος και διακηρυγμένος στόχος της παράταξης μας ότι ερχόμαστε για να ενώσουμε την πόλη έξω και πέρα από κομματικές προτιμήσεις, οι οποίες εξάλλου έχουν το δικό τους πεδίο, τη δική τους κάλπη, για να εκφραστούν. Η πόλη που ζούμε καθημερινά όλες και όλοι μαζί, δε χρειάζεται άγονες συγκρούσεις, δε χρειάζεται σκοπιμότητες και αδιαφάνεια. Χρειάζεται ενότητα και συνεργασία. Χρειάζεται διάθεση προσφοράς. Χρειάζεται πάνω από όλα συνείδηση ότι ήρθε η ώρα τα δικαιώματα μας να πάψουν να είναι σε ομηρία των τοπικών κατεστημένων και ξεπερασμένων νοοτροπιών.
Ο Μωυσής Ελισάφ μετέχει στα κοινά των Ιωαννίνων εδώ και πολλά χρόνια. Τον γνωρίζετε. Την Κυριακή διεκδικεί την εμπιστοσύνη σας, την εμπιστοσύνη όλων μας, ώστε να οδηγήσει τα Γιάννενα στη Νέα Εποχή. Την εμπιστοσύνη αυτή θα ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο. Τα Γιάννενα έχασαν πολύτιμο χρόνο. Τώρα επιβάλλεται να μη χαθεί ούτε ώρα. Χρειάζεται όραμα και δουλειά. Χρειάζεται σχέδιο και οργάνωση. Χρειάζεται αφοσίωση για το κοινό καλό. Η παράταξή μας τα διαθέτει. Διαθέτει το όραμα για τα επόμενα χρόνια. Διαθέτει το σχέδιο για να το υλοποιήσει. Διαθέτει τους ανθρώπους που θα το υπηρετήσουν. Διαθέτει τον Μωυσή Ελισάφ, που με την προσωπική του πορεία στην επιστήμη και την αυτοδιοίκηση, μπορεί να εγγυηθεί ότι τα Γιάννενα της Νέας Εποχής θα είναι τα Γιάννενα που ονειρευόμαστε.
Την Κυριακή, ενωμένοι, όλοι μαζί ανοίγουμε δρόμο στη νέα εποχή. Πάμε μαζί για τη νίκη».

Έκλεισε τις συγκεντρώσεις στην Ανατολή

Η αυλαία των ανοιχτών προεκλογικών συγκεντρώσεων της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στην Ανατολή.
Η εκδήλωση, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ανατολής, άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Μιχάλη Ράπτη και στη συνέχεια η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τζένη Παγγέ προλόγισε τον Μωυσή Ελισάφ, αναφέρθηκε στην επιστημονική του πορεία αλλά και στο πάθος του να προσφέρει στην πόλη και στον δήμο.
Ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους κατοίκους της Ανατολής για τη στήριξη της παράταξης και αναφέρθηκε στην προγραμματική πρόταση, σημειώνοντας ότι είναι βαθιά προοδευτική, καθώς προέρχεται από ενδελεχή μελέτη και γνώση των προβλημάτων, αλλά και μέσα από συνεχή διαβούλευση και καθημερινή επαφή με όλους τους φορείς και τους πολίτες του δήμου.
«Η παράταξή μας άφησε πίσω τις ανούσιες χωρίς περιεχόμενο διαμάχες του παρελθόντος, που σε πολλές περιπτώσεις είχαν ως αφετηρία στενά μικροκομματικά συμφέροντα, αφουγκράστηκε και εξέφρασε τη δική σας βούληση για υπέρβαση αυτών των διαιρέσεων, θέτοντας στο επίκεντρο της προσοχής μας την επίλυση των προβλημάτων με γνώμονα το κοινό καλό, αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον. Γι αυτό και η παράταξή μας είναι μια βαθιά δημοκρατική παράταξη. Μια δύναμη προόδου», τόνισε ο κ. Ελισάφ.
Ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε ότι θα λειτουργήσει με μοναδικό σκοπό να οδηγήσει τα Γιάννενα στο μέλλον, χωρίς να υπολογίσει κανένα πολιτικό κόστος. Κι αυτό γιατί, όπως υπογράμμισε, δεν έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει τον δήμο ως σκαλοπάτι για άλλους προορισμούς, δεν έχει άλλες επιδιώξεις, όραμα και φιλοδοξία του είναι να δει την πόλη να ξεχωρίζει, να ομορφαίνει και να προκόβει.
Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα της παράταξης για τις δημοτικές ενότητες, τονίζοντας ότι σκοπός είναι να έχουν τη δική τους αυτοτελή ζωή, με τα δικά τους χαρακτηριστικά και να λύνουν τα προβλήματά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τις καλές πρακτικές, που θα αναπτύξει μια δημοτική ενότητα για την επίλυση παρόμοιων προβλημάτων και στον υπόλοιπο δήμο, και σ’ αυτό το πνεύμα θα σας δώσουμε όποια βοήθεια χρειαστείτε», σημείωσε
Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις για τη Δ.Ε. Ανατολής, παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και τους υποψηφίους της κοινότητας και έκλεισε στέλνοντας μήνυμα νίκης και ενότητας.

Επισκέψεις σε πανεπιστήμιο και ΚΑΠΗ

Το πανεπιστήμιο Ιωανίνων, όπου τον υποδέχθηκε ο αντιπρύτανης Σταύρος Νικολόπουλος, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος συναντήθηκε με συναδέλφους του πανεπιστημιακούς και με τους εργαζόμενους της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Η επιστροφή του στον χώρο που υπηρέτησε επί σειρά ετών, είχε στιγμές συγκίνησης, ενώ έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει το σχέδιο του για τον μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας δήμου και πανεπιστημίου, τόσο για την επίτευξη της προγραμματισμένης εξωστρέφειας όσο και σε άλλους τομείς.
Ο κ. Ελισάφ περιόδευσε και στο Κάστρο, όπου μίλησε με φίλους και γνωστούς, καθώς είναι η γειτονιά όπου έζησε για πολλά χρόνια, και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ. Στις συναντήσεις με τους κατοίκους έγινε αναλυτική συζήτηση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, καθώς και για το σχέδιο της παράταξης που επικεντρώνεται στην ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων και στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Τέλος, συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων, με τα οποία συζήτησε το πρόγραμμα για το αύριο του δήμου και την ανάγκη συνεργασίας όλων σε ένα κοινό όραμα, που θα βάλει τα Γιάννενα στον χάρτη των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου