ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Τα «δεν» της παράταξης Ελισάφ

Για εκείνα που δε θα κάνει την επόμενη τετραετία, εφόσον η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» βρεθεί στο τιμόνι του δήμου, δεσμεύονται τα στελέχη της και ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, λίγες ώρες πριν πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Με μια δήλωση, που περισσότερο αποτελεί έμμεση κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, με σαφείς αιχμές για την οικονομική διαχείριση και τα έργα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Ηλιάδης παρουσίασε τα «δεν» της παράταξης, καθώς μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί δημόσια οι προτάσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα.

«Είπαμε το προηγούμενο διάστημα αυτά που θα κάνουμε. Σήμερα δεσμευόμαστε για όσα δε θα κάνουμε. Είμαστε ξεκάθαροι προς τους πολίτες. Αυτή είναι η δέσμευσή μας και ζητούμε την εμπιστοσύνη τους», σημείωσε ο κ. Ηλιάδης και αναφέρθηκε σε εκείνα που η παράταξη δεσμεύεται να μην κάνει ως επόμενη δημοτική αρχή.

«Η παράταξή μας δε θα περιμένει τέσσερα χρόνια για να κάνει υποτυπώδη έργα. Δε θα περιμένει την προεκλογική περίοδο για να μοιράζει άσφαλτο και πλακάκια. Δε θα προχωρά σε τέσσερις απευθείας αναθέσεις μέσα στην ίδια μέρα, στον ίδιο ανάδοχο και για το ίδιο αντικείμενο. Δε θα παρουσιάζει προϋπολογισμό με υλοποίηση στο ήμισυ. Δε θα υπολογίζει έσοδα, τα οποία δεν μπορεί να εισπράξει. Δε θα καμαρώνει για ταμειακό υπόλοιπο εκατομμυρίων, γιατί τα χρήματα αυτά θα τα έχει στερήσει από την πόλη και τους πολίτες που περιμένουν έργα. Δε θα παρουσιάζει μηδενικούς δείκτες στις επενδύσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Δε θα παρουσιάζει μηδενικούς δείκτες στη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Δε θα παρουσιάζει μηδενικούς δείκτες για την ενίσχυση της απασχόλησης. Η παράταξή μας μετά από τέσσερα χρόνια δε θα μοιράζει προεκλογικά εκατομμύρια. Και σίγουρα δε θα επαίρεται για ένα τεράστιο μηδέν στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ ή για ένα μόλις συμβασιοποιημένο έργο. Η παράταξή μας δενθα αδιαφορεί για τους κοινόχρηστους χώρους και για τους πνεύμονες του δήμου, όπως το Γιαννιώτικο Σαλόνι. Η παράταξή μας δε θα θεωρεί ότι αποτελεί κατόρθωμα η υπογειοποίηση των κάδων και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων. Η παράταξή μας δε θα αφήσει τους πολίτες να παλεύουν με τις υπηρεσίες και την γραφειοκρατία, όταν ζούμε την απόλυτη ψηφιακή επανάσταση. Η παράταξή μας δε θα μετατρέπει τα μεγάλα έργα σε πεδίο εξυπηρέτησης συμφερόντων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε Λιγκιάδες και Περίβλεπτο

Τη μαρτυρική κοινότητα Λιγκιάδων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή». Ο κ. Ελισάφ συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού, που κουβαλά τις μνήμες του ολοκαυτώματος και ανέλυσε τις προτάσεις του για τη νέα εποχή στον δήμο Ιωαννιτών.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους, σχετίζεται με την ομαλή υδροδότηση του χωριού, ζήτημα για το οποίο ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι θα δοθεί άμεσα λύση. Επίσης, προέχει να αντιμετωπιστούν ζητήματα βελτίωσης των υποδομών αλλά και μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα με παρεμβάσεις για την επίλυση ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Ιδιαίτερη έμφαση στα επόμενα χρόνια θα δοθεί στην τουριστική προβολή των Λιγκιάδων, μιας περιοχής με εξαιρετική και σπάνια φυσική ομορφιά.

Τελευταίο σταθμό στη Δ.Ε. Περάματος αποτέλεσε η κοινότητα Περιβλέπτου. Η συντήρηση του Πνευματικού Κέντρου, η ανάδειξη και η αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού σχολείου και η βελτίωση του γηπέδου αποτελούν τα σημαντικότερα θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους και για τα οποία γίνονται συγκεκριμένες αναφορές στο πρόγραμμα της παράταξης «Γιάννενα Nέα Εποχή».

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση – υπενθύμιση για όσα «ξέχασε» ο Θ. Μπέγκας

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ