ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Πρωτοβουλία για τους σταθμούς λεωφορείων

Τα… αντανακλαστικά της έδειξε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», που έσπευσε χθες να συναντηθεί με αντιπροσωπεία κατοίκων, επιχειρηματιών και εργαζομένων του ιστορικού κέντρου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είχαν καταθέσει ανοιχτή επιστολή για τα προβλήματα της περιοχής.

Η παράταξη είχε ήδη καταθέσει το προηγούμενο διάστημα προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων και στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής, ωστόσο οδηγήθηκε στον εμπλουτισμό τους, μετά το υπόμνημα των 242 κατοίκων και επιχειρηματιών
Αυτό τονίστηκε και στη συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης Μωυσή Ελισάφ και υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων με τους κατοίκους, στην οποία επισημάνθηκε, επίσης, ότι συγκεκριμένα αιτήματα των κατοίκων είναι απολύτως δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα και με μικρό κόστος.
Εκ μέρους της παράταξης μίλησε στα μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα, σημειώνοντας ότι στην πόλη υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτίρια όπως αυτά των παλιών λεωφορειακών σταθμών και του Ασύλου Ανιάτων για τα οποία έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις.
«Επισημάναμε έγκαιρα με τις παρεμβάσεις μας τα προβλήματα αυτά και διαμορφώσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των περιοχών, στην οποία σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει η αξιοποίηση των παραδοσιακών κτιρίων που ανήκουν στον δήμο αλλά και σε ιδιώτες. Είναι γεγονός ότι η περιοχή γύρω από τα παλιά ΚΤΕΛ, μετά την απομάκρυνσή τους, έχει περάσει σε μία φάση παρατεταμένης παρακμής και δυστυχώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την αναβάθμισή της. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια στην Ζωσιμαδών και στην ΚΑ Φεβρουαρίου αποτελούν εστίες μόλυνσης και κινδύνων. Είναι μία εικόνα που δεν αξίζει στην πόλη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το θέμα των πρώην σταθμών λεωφορείων, ο επικεφαλής της παράταξης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όπου διευκρινίστηκε ότι τα κτίρια αυτά δεν είναι ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ, αλλά ανήκουν σε τέως οικοδομικό συνεταιρισμό και έχουν δικαιούχους- ιδιώτες. «Η θέση μας είναι ότι ο δήμος μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις, που θα διασφαλίζουν την καθαριότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος χώρου, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στη γύρω περιοχή. Θα επιδιώξουμε ο δήμος να έλθει σε επικοινωνία και σε συνεργασία με τους δικαιούχους, ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο αξιοποίησης των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην καρδιά του αστικού ιστού της πόλης. Θεωρούμε ότι το νομικό πλαίσιο παρέχει την δυνατότητα του ελέγχου της υγιεινής και της ασφάλειας της περιοχής και ως προς τους ιδιώτες για να τηρούν τις υποχρεώσεις τους για τις ιδιοκτησίες τους», ανέφερε.
Εκ μέρους της παράταξης υιοθετούνται οι προτάσεις των κατοίκων για τα πεζοδρόμια της οδού Ζωσιμαδών, Ασωπίου, Ρήγα Φεραίου και Σίνα και άλλων, την υπογειοποίηση κάδων, την αναβάθμιση του φωτισμού της περιοχής και τις πολιτιστικές παρεμβάσεις, προτάσεις που τονίστηκε ότι μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα και με μικρό κόστος. Τέλος, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης, μπορεί να διευκολυνθεί η αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας της περιοχής με τη ρύθμιση της στάθμευσης των οχημάτων μόνο στη μία πλευρά της οδού Ασωπιού.

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση – υπενθύμιση για όσα «ξέχασε» ο Θ. Μπέγκας

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ