ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Διπλή χαρά» για το 1ο τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδια

Τους αθλητές και τις αθλήτριες του 1ου τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδια καλωσόρισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ioannina Basketball Club (I.B.C.) Γιώργο Ζάραγκα.

«Για τη δημοτική μας αρχή η διαφορετικότητα είναι μέρος της κανονικότητας στη ζωή μας και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί καλωσορίζω σήμερα στα Γιάννενα τις αθλήτριες και τους αθλητές, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρώτο τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο, που οργανώνεται στην πόλη μας», είπε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος.
Δήλωσε δε, «διπλά χαρούμενος», γιατί η δράση αυτή είναι η πρώτη που υλοποιείται μέσω της διαδικασίας του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού του δήμου Ιωαννιτών. «Πιστεύοντας πως πρέπει να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του δήμου μας μαζί με τους πολίτες, ξεκινήσαμε μια όμορφη πορεία, αυτή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού, καλώντας τους δημότες να καταθέσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, τις οποίες και θα υλοποιούσαμε». Η εξαιρετική ιδέα της διοργάνωσης του πρώτου τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο κατατέθηκε από το I.B.C., αξιολογήθηκε και προκρίθηκε από την επιτροπή του Συμμετοχικού Προϋπολογισμού για να γίνει πράξη.
«Παλεύουμε ως δήμος να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον φιλικό για τα άτομα με αναπηρία στον τόπο μας. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω πως βήμα βήμα κατακτάμε το στόχο μας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές.

Σχετικά άρθρα

Ψηλά στην ατζέντα τα ζητήματα προσβασιμότητας

Στοίχημα η μετάβαση από τον σχεδιασμό στην πράξη

Αποστόλης Τζελέτας

Στην ΚΕΔΕ και το αίτημα για τη διατήρηση της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ