ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θέλει να ανοίξει μία ακόμη αγορά

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ταξίδι γνωριμίας τουριστικών πρακτόρων από τις αραβικές χώρες στην πόλη, με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να υποδέχεται την αποστολή, τονίζοντας πως τα Γιάννενα μπορούν ν’ αποτελέσουν σύντομα έναν ενδιαφέροντα προορισμό και για τα αραβικά κράτη.

Η δεκαμελής αποστολή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του τουρισμού αραβικών χωρών και τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι πραγματοποιούν ταξίδι εξοικείωσης στην περιοχή, φιλοξενείται από τον δήμο Ιωαννιτών, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, τη Mideast Travel και την αεροπορική εταιρεία Aegean.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και παρουσίασης του προορισμού «Ιωάννινα- Ήπειρος», καθώς και συναντήσεις Β2Β, ενώ σήμερα και αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις και επισκέψεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια, η δημοτική αρχή στοχευμένα εφάρμοσε την πολιτική της διπλωματίας των πόλεων σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας των Ιωαννίνων, η οποία έχει ήδη φέρει θετικά αποτελέσματα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας υποδεχόμενος την αποστολή. Μάλιστα, σημείωσε πως η πρόταση για το «άνοιγμα» στην αραβική τουριστική αγορά προήλθε από τον Εσσάμ Αλαντάση, εκπροσώπο της παλαιστινιακής παροικίας, που ζει χρόνια στα Γιάννενα. «Την αγκαλιάσαμε, την επεξεργαστήκαμε και είμαστε σήμερα εδώ για να βάλουμε τα θεμέλια μιας νέας και δυνατής σχέσης. Είμαι σίγουρος ότι και με τη δική σας συμβολή τα Γιάννενα θα αποτελέσουν σύντομα έναν ενδιαφέροντα προορισμό και για τα αραβικά κράτη. Να είστε σίγουροι ότι εμείς, ως δημοτική αρχή, θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Αναφερόμενος στον στρατηγικό σχεδιασμό του δήμου για τον τουρισμό, με βάση ένα συγκεκριμένο, μετρημένο και στοχευμένο πλάνο, ανέφερε, επίσης, πως «η ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και το χτίσιμο ενός προορισμού με έμφαση στη διαφορετικότητα, που ελκύει τον επισκέπτη να αναζητήσει εμπειρίες με βάση τις τοπικές ιδιαιτερότητες, τις γεύσεις, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία, μέσα σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και τη δραστηριότητα, με ‘το πάντρεμα’ του παραδοσιακού με το μοντέρνο, είναι τα δικά μας συγκριτικά πλεονεκτήματα, πάνω στα οποία βασίσαμε την προβολή της πόλης μας στο εξωτερικό.

«Η προσπάθειά μας αυτή, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σε συνεργασία με άλλους φορείς της περιοχής για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, έχουν καταστήσει τα Γιάννενα ένα κορυφαίο προορισμό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η δική σας παρουσία σήμερα εδώ είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ο προορισμός “Ιωάννινα” έχει γίνει πλέον αναγνωρίσιμος διεθνώς», κατέληξε.

«Δημιουργούμε τις ευκαιρίες»

Στην προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του τουρισμού αναφέρθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας.

«Δεν κυνηγάμε λαχανιασμένοι οποιαδήποτε ευκαιρία προκύπτει στον ορίζοντα, ελπίζοντας ότι κάτι θα κερδίσουμε, αλλά προσπαθούμε να δημιουργούμε μόνοι μας τις ευκαιρίες, ώστε να καθορίζουμε συγκεκριμένους στόχους και να περιμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα», σημείωσε και έκανε λόγο για εντυπωσιακή αύξηση των επισκεπτών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

«Σκοπός μας, δηλαδή, δεν είναι να βελτιώνονται μόνο τα ποσοτικά χαρακτηριστικά της τουριστικής ροής στην πόλη μας, αλλά και τα ποιοτικά μεγέθη. Και νομίζω πως, ως τουριστικός προορισμός, η περιοχή μας έχει κατακτήσει και αυτόν τον στόχο. Τα Γιάννενα έδειξαν ότι, αν υπάρχει θέληση για δημιουργικό έργο και πνεύμα συνεργασιών, όλα μπορούν να γίνουν», τόνισε και ευχαρίστησε και ο ίδιος τον Εσσάμ Αλαντάση, για την προσπάθεια που κατέβαλε, ώστε να προχωρήσουν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες από τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, με σκοπό να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτυχή οργάνωση της συνάντησης με τους Άραβες τουριστικούς πράκτορες.

Σχετικά άρθρα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»

Συμφωνία για συνέργειες στην τουριστική προβολή

Γεωργία Χαλάτση

Σε αναζήτηση νέας στέγης για τη Β’ τοπική διεύθυνση του ΕΦΚΑ