ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Έβαλαν φωτιά σε θαλαμηγό για να αποφύγουν τον έλεγχο

Φωτιά στη θαλαμηγό που επέβαιναν, έβαλαν δύο Ουκρανοί, ηλικίας 33 και 35 ετών, προκειμένου να αποφύγουν έλεγχο από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αρίλλα, όταν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, προσέγγισε τη θαλαμηγό «Melody» με σημαία Γερμανίας. Οι δύο επιβαίνοντες αρνήθηκαν τον έλεγχο επί του σκάφους και τους ζητήθηκε να καταπλεύσουν στο λιμένα Συβότων για περαιτέρω έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του πλου προς τον λιμένα Συβότων, ο κυβερνήτης της θαλαμηγού ελάττωσε ταχύτητα, προκείμενου να καθελκύσει το βοηθητικό σκάφος (tender). Εν συνεχεία, κοντά στη θέση του κυβερνήτη εκδηλώθηκε εστία φωτιάς, ενώ οι δύο Ουκρανοί επιβιβάστηκαν στο βοηθητικό σκάφος. Άμεσα η φωτιά επεκτάθηκε στο κατάστρωμα της θαλαμηγού και οι δύο επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους.
Στο σημείο έσπευσαν έτερο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και πυροσβεστικό πλοίο προς κατάσβεση της πυρκαγιάς, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν, με συνέπεια η θαλαμηγός να βυθιστεί.
Από την εκδήλωση της πυρκαγιάς δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου χιλίων τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Σχετικά άρθρα

Ο «Βλαντ» ξετρύπωσε φορτίο 283 κιλών υδροπονικής κάνναβης (φωτογραφίες και βίντεο)

370.000 «χάπια των τζιχαντιστών» μετέφερε Βούλγαρος (βίντεο)

Αποστόλης Τζελέτας