ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ο «Βλαντ» ξετρύπωσε φορτίο 283 κιλών υδροπονικής κάνναβης (φωτογραφίες και βίντεο)

Μεγάλη ποσότητα υδροπονικής κάνναβης, βάρους 283 κιλών περίπου, εντόπισαν και κατέσχεσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας σε νταλίκα από Ιταλία που έφτασε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης στο λιμάνι.

Κατόπιν ανάλυσης και αξιοποίησης πληροφοριών από τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, αμέσως μετά την αποβίβαση των οχημάτων πλοίου της γραμμής Βενετία-Ηγουμενίτσα, διενεργήθηκε έλεγχος σε νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες και οδηγό έναν 55χρονο Έλληνα. Μετά από ένδειξη του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Βλαντ», εντοπίστηκαν ανάμεσα στα εμπορεύματα που μετέφερε το όχημα, 254 στεγανοποιημένες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν υδροπονική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 282,660 κιλών. Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται σε 1.766.000 ευρώ.
Από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας συνελήφθη ο 55χρονος οδηγός και κατασχέθηκε το φορτηγό όχημα, το φορτίο και οι ναρκωτικές ουσίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχή προσπάθεια των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με σκοπό την αποτροπή εισαγωγής και περαιτέρω διακίνησης- διάθεσης ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια.

Σχετικά άρθρα

Κοκαΐνη αξίας 2,85 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε στην Ηγουμενίτσα

Έπεσαν οι υπογραφές για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στον Όμιλο Grimaldi με 84,1 εκατ. ευρώ το λιμάνι Ηγουμενίτσας