mde
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

370.000 «χάπια των τζιχαντιστών» μετέφερε Βούλγαρος (βίντεο)

Δεκάδες χιλιάδες δισκία της ναρκωτικής ουσίας «captagon» εντόπισαν στελέχη της ομάδας Κ9/Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στο ΙΧΕ αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένας 31χρονος Βούλγαρος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή σκύλου του λιμενικού, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, εντοπίστηκαν 369.545 δισκία αμφεταμινούχων χαπιών «captagon», υποκίτρινου χρώματος, τα οποία ήταν κρυμμένα εντός φιάλης υγραερίου στον χώρο αποσκευών του πολυτελούς οχήματος.
Προορισμός του Βούλγαρου ήταν το λιμάνι της Ανκόνας, ενώ ερευνάται ποια ήταν η αφετηρία του ταξιδιού του και αν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κατασχέθηκαν τα δισκία, η αξία των οποίων φέρεται να ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ, το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που κατάσχονται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας χάπια «captagon», μια μορφή ισχυρής και επικίνδυνης αμφεταμίνης, τα οποία είναι γνωστά και ως «χάπια των τζιχαντιστών», λόγω ότι δίνουν στους χρήστες τους την αίσθηση του άτρωτου.

Σχετικά άρθρα

Ο «Βλαντ» ξετρύπωσε φορτίο 283 κιλών υδροπονικής κάνναβης (φωτογραφίες και βίντεο)

Έβαλαν φωτιά σε θαλαμηγό για να αποφύγουν τον έλεγχο