ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πέντε έργα ομβρίων στο «Ήπειρος 2014-2020»

Πέντε έργα μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας, που θα συμβάλουν ωστόσο και στην αντιπλημμυρική θωράκιση περιοχών, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Τις αποφάσεις ένταξης υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με το μεγαλύτερο έργο σε προϋπολογισμό να είναι αυτό της ΔΕΥΑΙ για την επέκταση του δικτύου συλλογής και αποχέτευσης ομβρίων στην πόλη των Ιωαννίνων και την Μπάφρα.
Ειδικότερα προβλέπεται η κατασκευή δικτύων όμβριων στην οδό Τέκμωνος και σε τμήματα των οδών Δόμπολη και Αρύβα, η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων στην περιοχή των Καρδαμιτσίων (Φ. Κόντογλου, Χ. Θώμου, 21ης Φεβρουαρίου, Δεινοστράτους, Καρυάτιδων, Αργοναυτών, οδός μεταξύ Ο.Τ. 121 και 125, Χ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου), η κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου όμβριων στην περιοχή της Νέας Ζωής (Σ/χη Δαβάκη, Ν. Τζάρα, Τ. Χαλκιά, Ηπειρώτη δασκάλου, Χριστοδούλου και Οδησσού), η κατασκευή δικτύου όμβριων στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Πασχίδη, Πυρομάγλου, Δ. Χατζή, Χρ. Μακρή, Πυθαγόρα), η κατασκευή πρωτεύοντος αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων στην οδό Π. Δέλτα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, καθώς και η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων στον οικισμό της Μπαφρας (Σμύρνης, Σολωμού, Καππαδοκίας, Ζαλοκώστα, Εφέσσου και Μ. Αλεξάνδρου).
Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.082.720 ευρώ, με τα 2,5 εκ. ευρώ να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και τα 582.720 ευρώ να είναι η συμμετοχή της ΔΕΥΑΙ.

Δύο έργα στον δήμο Ζίτσας

Δύο πράξεις με δικαιούχο τον δήμο Ζίτσας εντάχθηκαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».
Πρόκειται για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου με προϋπολογισμό 2.180.000 ευρώ και την κατασκευή δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε τμήματα του οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας (Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21η Φεβρουαρίου, Φιλίππου, υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά), με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.

Σε Θεσπρωτία και Άρτα

Με απόφαση του περιφερειάρχη εντάχθηκε, επίσης, η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου όμβριων στην 1η και 3η Π.Ε. του δήμου Ηγουμενίτσας». Η πράξη αφορά τη συμπλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην περιοχή Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου, με φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας και συνολική δημόσια δαπάνη σε 3.071.200 ευρώ.
Τέλος, εντάσσεται η κατασκευή τμημάτων του δικτύου ομβρίων δήμου Αρταίων και συγκεκριμένα η βελτίωση δικτύου αποχέτευσης όμβριων στην οδό Μητροπολίτου Πορφυρίου και η επέκταση δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων στη Β’ παράλληλη της περιφερειακής οδού. Φορέας υλοποίησης είναι η ΔΕΥΑ Άρτας και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.116.000 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση