Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Προς δημοπράτηση η αντικατάσταση των λαμπτήρων

Δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για τον δήμο Ιωαννιτών παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, μετά από την έγκριση των όρων δημοπράτησης στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Οικονομικών Θωμά Γιωτίτσα.

Πρόκειται για τον διαγωνισμό που αφορά την προμήθεια φωτιστικών LED, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., που θα χρηματοδοτηθεί με ίδιους πόρους, και εκείνον για την αναβάθμιση 25 ακόμα παιδικών χαρών σε όλη την έκταση του δήμου, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, με χρηματοδότηση τόσο από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» όσο και από ίδιους πόρους.
Σε ό,τι αφορά τα φωτιστικά LED, το έργο αποτελεί την έμπρακτη προσπάθεια του δήμου Ιωαννιτών να παρέμβει στην υποδομή του οδοφωτισμού της πόλης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την ποιοτική αναβάθμιση του φωτιστικού αποτελέσματος. «Πρόκειται για μια παρέμβαση που αλλάζει την πόλη, από την οποία μεταξύ άλλων θα υπάρξει και μεγάλη εξοικονόμηση πόρων, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτείται πλήρως από δικούς μας πόρους», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του δήμου Ιωαννιτών.
Η παρέμβαση προβλέπει την προμήθεια 2.700 περίπου νέων φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED, τα οποία θα εγκατασταθούν τόσο σε υφιστάμενες υποδομές οδικού φωτισμού όσο και σε νέες. Επιπλέον αυτών θα γίνουν νέες παρεμβάσεις στην υποδομή σε αντικατάσταση παλαιών υποδομών του οδοφωτισμού. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ετήσιο όφελος για τον δήμο Ιωαννιτών θα ανέρχεται στις 300.000 ευρώ περίπου, ενώ στο 70% φτάνει η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
Αναφορικά με τις παιδικές χαρές, θα ανακατασκευαστούν σύμφωνα με τα πρότυπα ασφάλειας, ώστε να πιστοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ελληνική νομοθεσία.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την καθημερινότητα, την αναψυχή και κυρίως την ασφάλεια χιλιάδων παιδιών και των οικογενειών τους, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη γίνει και σε άλλες 50 ακόμα παιδικές χαρές στον δήμο, σε όλες τις δημοτικές ενότητες», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
«Σήμερα έγινε ένα ακόμα βήμα για δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που αφορούν την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Τόσο η αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, τεχνολογίας LED, όσο και η αναβάθμιση των παιδικών χαρών, αποτελούν έργα με κοινωνικό πρόσημομ τα όποια η δημοτική μας αρχή, σχεδίασε, μελέτησε και υλοποιεί. Συνεχίζουμε», σημείωσε με γραπτή του δήλωση ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Σχετικά άρθρα

Στην ΚΕΔΕ και το αίτημα για τη διατήρηση της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ

Πινγκ-πονγκ ευθυνών για την εκτόξευση των δημοτικών τελών

Επικαιροποίηση της δέσμευσης για διακριτή παρουσία στο παλιό Πανεπιστήμιο