Αίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές ΕκλογέςΕπικαιρότητα

«Δε θα ακολουθήσουμε τον ολισθηρό κατήφορο της δημοτικής αρχής»

Σε πανικό αποδίδει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» το ύφος της απάντησης της «Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα» στην κριτική της για την «έξυπνη πόλη» και τα απολογιστικά φυλλάδια, δηλώνοντας πως δε θα την ακολουθήσει στον πολιτικό κατήφορο.

«Η απερχόμενη δημοτική αρχή αφήνοντας στην άκρη τον πολιτισμό επέλεξε τον πολιτικό κατήφορο. Θα τον διανύσει μόνη της», σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ωστόσο αναφέρει πως είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στην τελευταία επίθεση που δέχθηκε.
«Επίθεση που έχει σκοπό να πλήξει την προσωπικότητα του υποψηφίου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν ο καθένας έχει διανύσει τη διαδρομή του στο δημόσιο βίο. Επιστρατεύουν γελοία επιχειρήματα, όπως περί ακριβού πολιτισμού κατά την θητεία του στο Πνευματικό Κέντρο, προβολής στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης, και περί ανακάλυψης του δήμου για πρώτη φορά. Ο Μωυσής Ελισάφ μετείχε στα δημοτικά πράγματα όταν άλλοι είχαν επιλέξει τον δρόμο της φυγής. Καταξιωμένος στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, με αναγνωρισμένη κοινωνική προσφορά, η υποψηφιότητά του στην αυτοδιοίκηση προκαλεί εύλογα το ενδιαφέρον των πανελλαδικών μέσων ενημέρωσης. Ας μην κρίνουν εξ ιδίων.
Πριν μιλήσουν για ακριβό πολιτισμό μπορούν να δουν τον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου και την επιχορήγηση που λάμβανε από τον δήμο. Επιπρόσθετα οι ίδιοι τότε είχαν άλλη αντίληψη για τα πολιτιστικά δρώμενα.
Το έργο και την προσφορά του Μωυσή Ελισάφ ως επιστήμονα, ως αυτοδιοικητικού και ως ανθρώπου του πολιτισμού, τα γνωρίζουν και τ’ αναγνωρίζουν οι πολίτες», τονίζει, δηλώνοντας πως η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές με προτάσεις, με όραμα και καθαρή φωνή, ασκώντας κριτική, χωρίς να επιδιώκει την πόλωση.
Και καταλήγει: «Η απερχόμενη δημοτική αρχή βρίσκεται σε πανικό και ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος. Ας σταματήσει τον πολιτικό της κατήφορο. Ας συγκρατήσει τον εκνευρισμό της, ας περιορίσει την αλαζονεία της. Ας διατηρήσει στοιχειώδη ευπρέπεια, διότι δεν απέχει πολύ από τον πρωταθλητισμό στη χυδαιότητα».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ, σε ερώτηση στο περιθώριο συνέντευξης τύπου. «Δε θα ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό κατήφορο της δημοτικής αρχής, που προφανώς αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει σήμερα στην πόλη και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος και δε θα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία με κανέναν τρόπο. Δε θα συνεχίσουμε σε αυτή τη λογική ύβρεων και λοιδοριών της δημοτικής αρχής. Δεν ταιριάζει στον δικό μας πολιτικό πολιτισμό, δεν ταιριάζει και στον πολιτισμό αυτής της πόλης», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»