ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

Προτάσεις, διάλογος και μια δυνατή ομάδα υποψηφίων

Τις προτάσεις της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» κατέθεσε στους κατοίκους του Κατσικά ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελίσαφ, ενώ παράλληλα άκουσε τα προβλήματά τους και συνομίλησε μαζί τους για την εξεύρεση λύσεων.

Αναλύοντας τις θέσεις της παράταξης για την ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, τόνισε πως προτεραιότητες αποτελούν η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανάγκη επιτόπιας επίλυσης προβλημάτων, ώστε οι κάτοικοι να μην είναι υποχρεωμένοι να προσφεύγουν στο κεντρικό δημαρχείο.
«Ο ρόλος της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών συμβουλίων είναι σημαντικός, καθώς θα κληθούν να καταγράφουν τα προβλήματα και να βρίσκουν λύση. Για τον σκοπό αυτό, τα τοπικά συμβούλια θα διαχειρίζονται την πάγια προκαταβολή», όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κατσικάς και των οποίων είναι γνώστης, μετά από συναντήσεις και διαβούλευση με τους κατοίκους, ο κ. Ελισάφ επικεντρώθηκε στον ελλιπή φωτισμό, κυρίως στο δρόμο Κατσικάς – Κουτσελιού, όπου λειτουργεί και το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, και στο θέμα της ασφάλειας, το οποίο έχει ήδη τεθεί στον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων. Ο επικεφαλής της παράταξης δεσμεύτηκε για τη μετατροπή του ποδοσφαιρικού γηπέδου σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο, τον εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας, τον εκσυγχρονισμό και την αδειοδότηση της παιδικής χαράς, τη βελτίωση και αξιοποίηση του κτιρίου του Πνευματικού Κέντρου, ώστε να μετατραπεί σε έναν πολιτιστικό πολυχώρο, ενταγμένο στις πολιτιστικές υποδομές του δήμου, ασφαλτοστρώσεις, σημάνσεις, καθαριότητα και δεντροφυτεύσεις. Τόνισε ακόμη ότι θα εξεταστεί η κατασκευή μιας νέας σχολικής μονάδας, λόγω των αυξημένων αναγκών της περιοχής, ενώ κρίνεται αναγκαία η εξεύρεση νέων χώρων για νεκροταφεία.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πρώην δημαρχείο Παμβώτιδας, τον κ. Ελισάφ προλόγισε ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Πήχας, ο οποίος σημείωσε ότι η παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» δε δίνει υποσχέσεις, αλλά καταθέτει στοχευμένες προτάσεις.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του στους κατοίκους του Κατσικά, ο κ. Ελισάφ παρουσίασε τους υποψηφίους συμβούλους της Κοινότητας, οι οποίοι είναι οι Ηρακλής Αραπισόνογλου, Νικολέτα Βίνη, Ρουμβίνη Καπανδρίτη, Κατερίνα Λισγάρα, Κώστας Μαρούλης, Δέσποινα Ρόφτσια, Κώστας Σοκόλης.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου