ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΑυτοδιοικητικές Εκλογές

«Γιάννενα Νέα Εποχή»- Αποδίδει πανικό στη δημοτική αρχή

Πανικό αποδίδει στη δημοτική αρχή η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», με αφορμή την απάντηση του προέδρου του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππου Τσουμάνη στις προτάσεις της για την κοινωνική πολιτική.

«Ο πανικός υπήρξε πάντα κακός σύμβουλος. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, σε κατάσταση μόνιμου πανικού το τελευταίο διάστημα, αναζητά αφορμές για να επιτεθεί στην παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή”. Φυσικά αυτό έχει εξήγηση. Δεν είναι άλλη από το πλειοψηφικό ρεύμα, που δημιουργείται στην κοινωνία και θα εκφραστεί την Κυριακή των εκλογών», αναφέρει αρχικά, επικρίνοντας τη διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ πως «επιχειρεί να διασπείρει τον πανικό με μισές αλήθειες, χειρότερες από τα ψεύδη».
Η ανακοίνωση της παράταξης Ελισάφ είναι ιδιαίτερα σκληρή, κάτι που προφανώς οφείλεται στο γεγονός πως ο κ. Τσουμάνης απέδωσε έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας στην παράταξη και στον επικεφαλής της, φτάνοντας στο σημείο να κάνει λόγο ακόμη και για μια «μορφή ρατσισμού» απέναντι σε όσους σήμερα προμηθεύονται φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο.
«Ο Μωυσής Ελισάφ, ως επιστήμονας και γιατρός αλλά και ως ενεργός πολίτης, αποδεικνύει καθημερινά την κοινωνική του ευαισθησία. Ο μόνος ίσως που την αμφισβητεί, είναι ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης. Δεν κατάφερε να βρει καλύτερο επιχείρημα για να υπερασπιστεί αυτό που θεωρεί φέουδο του. Ας προσπαθήσει ξανά με μεγαλύτερη σοβαρότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.
Επί της ουσίας, η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» υπεραμύνεται των προτάσεών της, στη λογική οι ανάγκες της κοινωνίας αλλάζουν και υποχρέωση του δήμου είναι να τις αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται σ’ αυτές. «Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι όλα μένουν ίδια, στάσιμα και δε χρειάζεται καμία αναπροσαρμογή σχεδίων και δομών. Μοναχική η πορεία τους», σημειώνει, κάνοντας λόγο και για έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της Αντιδημαρχίας για τα κοινωνικά θέματα, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και του ΟΚΠΑΠΑ. «Όλοι ξένοι στο ίδιο σπίτι», αναφέρει.
Ως προς τις προτάσεις που κατέθεσε, τονίζει πως θεωρεί απαραίτητη την αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών που παρέχει ο δήμος, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και καταγεγραμμένες ανάγκες, όπως και τη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων που έχει μείνει στο 2014, διαβεβαιώνοντας πως δεν απειλεί την εργασιακή σχέση κανενός, αντιθέτως μίλησε για αξιοποίηση του προσωπικού. «Μια πετυχημένη δημοτική αρχή θα πρέπει να αφουγκράζεται και να προτεραιοποιεί τις ανάγκες των πολιτών της. Για την παράταξη “Γιάννενα Νέα Εποχή” αποτελεί προτεραιότητα η δημιουργία δομών υποστήριξης και προστασίας και όχι τα σχέδια επί χάρτου και οι μακέτες», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου