ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απαγόρευση αλιείας με αυστηρή επιτήρηση

Αυστηρή θα είναι η επιτήρηση για την εφαρμογή της απαγόρευσης αλιείας στη λίμνη Παμβώτιδα, που ξεκινά από 15 Απριλίου, με στόχο την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών.

Η διενέργεια της αλιείας (επαγγελματικής και ερασιτεχνικής) των ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα, στις γύρω από αυτήν τάφρους και σε όλες τις τοποθεσίες των παραλιμνίων περιοχών και του Νησιού απαγορεύεται από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Μαΐου, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη.

Υπεύθυνες αρχές για την τήρηση της απόφασης είναι οι αστυνομικές αρχές και όλες οι ανακριτικές αρχές, όπως επισημαίνει η περιφέρεια, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης, οι φύλακες του Φορέα θα επιτηρούν το διάστημα αυτό, καθημερινά, για την εφαρμογή του μέτρου.

Ο Φορέας υπενθυμίζει ακόμη την υποχρέωση των πτηνοτροφικών επιχειρήσεων που έχουν λάβει άδεια υπό προϋποθέσεις, μέχρι τέλος Ιουνίου, να μεριμνήσουν για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών τους, καθώς και για τη διαχείριση των αποβλήτων τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

«Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τέλος Ιουνίου και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που απαιτούνται από την αδειοδότηση, οι τυχόν παραβάσεις θα αποστέλλονται για έλεγχο στους αρμόδιους φορείς», προειδοποιεί ο Φορέας και παρακαλεί όλους να συμμορφωθούν με τα μέτρα, τα οποία προστατεύουν το περιβάλλον και τη λίμνη των Ιωαννίνων.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Ανοιχτή επιστολή προς τη νέα δημοτική αρχή – Κύριε Δήμαρχε και κυρίες/ κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι τολμήστε!

Απόστολος Κατσίκης

Επερώτηση για την «καθαρότητα» της Παμβώτιδας