Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δύο νεκροί σε τροχαία τον Μάρτιο

Δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας και δέκα ελαφρά ήταν ο απολογισμός σε εννέα τροχαία δυστυχήματα τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου.

Ο αριθμός των παθόντων στα δέκα τροχαία, που σημειώθηκαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές, είναι αυξημένος σε σχέση με τους δέκα τον αντίστοιχο μήνα του 2018, όταν όμως πέντε άτομα είχαν χάσει τότε τη ζωή τους στην άσφαλτο.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, η υπερβολική ταχύτητα, η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή και λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς.

Για ταχύτητα μία στις πέντε παραβάσεις

Συνολικά 6.406 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Από αυτές οι 1.350 ήταν για υπερβολική ταχύτητα, 184 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 168 για μη χρήση κράνους και 106 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 59 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 62 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 67 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 35 για αντικανονικό προσπέρασμα, δέκα για αντικανονικούς ελιγμούς και 30 για φθαρμένα ελαστικά. Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις, που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα, και 657 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Επί ποδός η Τροχαία για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων

Γεωργία Χαλάτση

1588 παραβάσεις στην Ήπειρο

Ηπειρωτικός Αγών

Πάνω από 1300 παραβάσεις σε μια εβδομάδα