ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλλαγή σκυτάλης με ευχαριστίες και διαβεβαιώσεις

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε σήμερα ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης, παραλαμβάνοντας τα ηνία από τη μέχρι πρότινος Περιφερειακή Διευθύντρια Αγγελική Φωτεινού.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, παρουσία της υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπης Τζούφη.
Η κ. Τζούφη ευχαρίστησε θερμά την κ. Φωτεινού, τονίζοντας πως, «παρά τις απαιτητικές και δύσκολες συνθήκες της προηγούμενης περιόδου, ανέδειξε το έργο των εκπαιδευτικών της Ηπείρου, αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα προβλήματα και υποστήριξε ουσιαστικά μια σειρά από πρωτοβουλίες για την καλύτερη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους».
Η υφυπουργός Παιδείας ευχήθηκε στο νέο Περιφερειακό Διευθυντή κ. Καμπουράκη καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει, επισημαίνοντας την ανάγκη διαρκούς συνεργασίας για την ενίσχυση και αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην περιοχή.
Τιμή και ευθύνη χαρακτήρισε ο κ. Καμπουράκης την ανάληψη των καθηκόντων του, σημειώνοντας πως το υπουργείο Παιδείας, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει την ενίσχυση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας τη δωρεάν και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στη γνώση και τη μόρφωση.
Ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρισε και το έργο στην Ήπειρο, αναφερόμενος στη συμβολή της Αγγελικής Φωτεινού. «Έχουν μπει στέρεες βάσεις και θέλω να ευχαριστήσω την κ. Φωτεινού για την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε, την ενθάρρυνση και τη στήριξη που μου παρείχε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καμπουράκης ζήτησε συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους εκπαιδευτικούς, είτε βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας, είτε υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις ευθύνης, τονίζοντας πως θα επιδιώξει τακτική επικοινωνία με την αυτοδιοίκηση, το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, τους διευθυντές εκπαίδευσης και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων. «Στηρίζομαι στη συνεργασία και στη βοήθεια όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία, πολιτεία. Με συλλογικότητα και αλληλεγγύη να ενισχύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς λειτουργίας του σχολείου, να ανοίξουμε το σχολείο στη κοινωνία, να αμβλύνουμε τις ανισότητες και να καταργήσουμε τους αποκλεισμούς αποδεικνύοντας ότι για μας η παιδεία συνιστά καθολικό δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας