ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Υποψήφια με την παράταξη Μ. Ελισάφ η Νατάσα Τύρου-Ούζα

Μία ισχυρή μονάδα σε μία ισχυρή ομάδα. Με αυτά τα λόγια ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ την υποψηφιότητα της Νατάσας Τύρου- Ούζα με την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις εδώ και καιρό πληροφορίες, που ήθελαν την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην αντιπεριφερειάρχη να συστρατεύεται με την παράταξη.

Ο κ. Ελισάφ υπογράμμισε ότι, με την υποψηφιότητα της Νατάσας Τύρου-Ούζα, επιβεβαιώνεται στην πράξη ο ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας της παράταξης, η οποία έρχεται να υπηρετήσει όλους τους πολίτες και να δώσει στον δήμο Ιωαννιτών το όραμα που έχει ανάγκη στη νέα εποχή.
«Η απόφασή της να συστρατευθεί μαζί μας, αφενός μας τιμά και αφετέρου προσθέτει δυναμική σε μία κίνηση που πορεύεται ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη. Η Νατάσα Τύρου Ούζα, τα τελευταία χρόνια έχει βάλει το δικό της στίγμα στην τοπική πολιτική σκηνή. Ανήσυχο πνεύμα, έχει έμφυτη την διάθεση της προσφοράς. Η αυτοδιοίκηση για όλους εμάς είναι αυτό ακριβώς. Ένα πεδίο προσφοράς. Της είχαμε προτείνει να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας. Το αποφάσισε και είναι μαζί μας για τη νίκη του Μαΐου. Αποδεικνύουμε καθημερινά πως όταν λέγαμε ότι η παράταξή μας στέκεται μακριά από τα κόμματα και κάθε είδους κομματικό μηχανισμό, το εννοούσαμε. Το κάνουμε πράξη. Θα το κάνουμε κι άλλες φορές μέχρι τις εκλογές», ανέφερε ο κ. Ελισάφ, καλωσορίζοντάς την στην παράταξη.
Η Νατάσα Τύρου- Ούζα, από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ για την πρόσκληση να συμπορευτεί στην παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφασή της. «Η απόφαση μου κυρίως στηρίζεται στο πρόσωπο του Μωυσή Ελισάφ και στο όραμα του. Υπέρμαχος της στοχευόμενης εξωστρέφειας, όντας καταξιωμένος επιστήμονας διεθνούς κύρους, προήγαγε και ανέδειξε τα Γιάννενα στην πράξη, μέσω του σπουδαίου επιστημονικού του έργου. Σε τοπικό επίπεδο συνέβαλε τα μέγιστα ως μαχητικός δημοτικός σύμβουλος, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα προβλήματα λειτουργώντας με συναισθηματισμό για την πόλη του και τους πολίτες αλλά με τεχνοκρατικούς όρους», ανέφερε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως ο Μ. Ελισάφ αποτελεί τη σίγουρη μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής.
Σημείωσε, ακόμη, πως στην απόφασή της μέτρησε και το γεγονός πως η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι «απαγκιστρωμένη από πολιτικά φέουδα και χρίσματα που αποδείχθηκαν εν τέλει αδύναμα να συμβάλουν ουσιαστικά στη διοίκηση των δήμων». Κληθείσα να διευκρινίσει αν η αναφορά της αυτή «φωτογραφίζει» την υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη, το αρνήθηκε, σημειώνοντας πως η αναφορά της έχει να κάνει με το ότι τα κόμματα δε βοηθούν την τοπική αυτοδιοίκηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά τη θητεία των δημοτικών αρχών.
Η κ. Τύρου-Ούζα ξεκαθάρισε, τέλος, και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφια στην περιφέρεια, θέλοντας να προλάβει και τυχόν εκμετάλλευση της επιλογής της από πολιτικούς αντιπάλους του κ. Καχριμάνη. «Τον περιφερειάρχη τον στήριξα, τον στηρίζω ακόμη και θα τον στηρίξω και στις επόμενες εκλογές. Απλά θεωρώ ότι έχουμε ένα ισχυρό στοίχημα για την πόλη και θεωρώ ότι έχοντας κλείσει έναν κύκλο στην περιφέρεια, μπορώ να συμβάλω ακόμη περισσότερο στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών

Στα χέρια της ΚΕΔΕ η υπόθεση της πυροπροστασίας