ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κυκλώματα ναρκωτικών με ορμητήριο τα Τζουμέρκα

Δύο εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά, καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, εξαρθρώθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Ο συνολικός απολογισμός της επιχείρησης, στην οποία συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Άρτας, του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, καθώς και αστυνομικός σκύλος, ήταν η σύλληψη 13 ατόμων, ηλικίας από 28 έως 63 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεων που αφορούν τους νόμους για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τον Τελωνειακό Κώδικα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο Έλληνες, ηλικίας 43 και 36 ετών, που κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη και ένας 34χρονος, ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
Η πρώτη εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία ποσοτήτων κάνναβης, διακινώντας σε τουλάχιστον 150 αγοραπωλησίες περίπου πέντε κιλά κάνναβης, τους τελευταίους τρεις μήνες. Εκτιμάται ότι τα μέλη της ομάδας διακίνησαν ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ. Μετά από την αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν οκτώ από τα εννιά μέλη της, επτά άνδρες και μία γυναίκα, μεταξύ των οποίων και ένας 63χρονος που κατονομάζεται ως «αρχηγικό» στέλεχος.
Η δράση της δεύτερης εγκληματικής ομάδας προσδιορίζεται στη συστηματική εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον 200 αγοραπωλησίες περίπου 500 γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες. Εκτιμάται ότι διακίνησε ποσότητες ηρωίνης, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ. Συνελήφθησαν το «αρχηγικό» της στέλεχος, ένας 38χρονος καθώς και τέσσερα ακόμη μέλη της.
Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, ως προς τη συγκρότησή τους και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους, πλην όμως προέκυψε η εκατέρωθεν προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από μέλη τους.
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γλάστρες με 34 δενδρύλλια κάνναβης (σε στάδιο ωρίμανσης), 70 δενδρύλλια κάνναβης (φυτώριο), γυάλινο δοχείο με 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 185,52 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης, 19,4 γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης αναμεμιγμένης με καπνό, 3,5 γραμμάρια ηρωίνης, 109,8 γραμμάρια μεθαδόνης σε υγρή μορφή, 204 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, πλήθος σπόρων κάνναβης και αντικείμενο με υπολείμματα ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά και τρίφτης κάνναβης, τρία κυνηγετικά όπλα, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου, έντεκα φυσίγγια πιστολιού και 25 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, 822 γραμμάρια αδασμολόγητος καπνός, 14 κινητά τηλέφωνα και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Σχετικά άρθρα

Έκρυβε 100 γραμμάρια ηρωίνης σε σημείο εντός του σώματός του

«Ορφανά» 192 κιλά κάνναβης στην Θεσπρωτία

Ηπειρωτικός Αγών

Συνελήφθη για τσιγάρα και δενδρύλλιο κάνναβης