ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σύνθημα ανατροπής με ακόμη 20 υποψήφιους

Ακόμη 20 υποψηφίους, δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες, παρουσίασε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», συνεχίζοντας την πορεία της προς τις εκλογές του Μαΐου.

«Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σημειώνοντας πως η παράταξη αγκαλιάζεται κάθε μέρα και από περισσότερους πολίτες. «Πολίτες που στέλνουν μήνυμα για μία μεγάλη ανατροπή, για μία οριστική ρήξη με νοοτροπίες, αντιλήψεις και λογικές που κρατούν την πόλη δέσμια στο χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας ειδικότερα για τους υποψήφιους, που ήρθαν να προστεθούν στους 19 της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο καταξιωμένους, ικανούς, έντιμους συμπολίτες, που ο καθένας στον τομέα του έχει δώσει αξιόπιστα δείγματα γραφής, και οι οποίοι έρχονται να υπηρετήσουν την πρότασή, το όραμα και τον στόχο της παράταξης. «Όλοι έχουν μία κοινή αφετηρία: Τη διάθεση να προσφέρουν, να καταθέσουν τις δικές τους δυνάμεις που με την δύναμη των πολιτών μπορούν να φέρουν τη μεγάλη ανατροπή και να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν τη μιζέρια, την αλαζονεία, την απλή διαχείριση. Μπορούν να φέρουν στην πρώτη γραμμή τη δημιουργία, να ανοίξουν νέους δρόμους, να αποτελέσουν τον καταλύτη για τα Γιάννενα του μέλλοντος, για τα Γιάννενα της νέας Εποχής», σημείωσε.
Ο κ. Ελισάφ συνέχισε, δίνοντας το στίγμα της παράταξης και ανέφερε πως οι προτάσεις, που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα, μπορούν να υλοποιηθούν μέσα σε μια τετραετία, θέλοντας προφανώς να διαφοροποιηθεί με τη δημοτική αρχή, που ζητά μία ακόμη θητεία για να ολοκληρώσει το έργο της. «Αν ένα στοίχημα ήταν αυτό της ανανέωσης, τότε η παράταξή μας το πέτυχε στο ακέραιο. Αν ένα δεύτερο στοίχημα είναι αυτό της εμπιστοσύνης, τότε είμαστε σίγουροι ότι το κερδίζουμε. Είμαστε εδώ, ως μία ήρεμη δύναμη, που έχει πρόγραμμα, που διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως έχει την βούληση να αλλάξει τα πάντα. Να συνεργαστεί, να ακούσει, να λέει λίγα και να πράττει πολλά. Να δώσουμε μία διέξοδο διαφυγής προς τα μπρος. Προς το μέλλον. Αυτό θέλουμε. Να πείσουμε και τον τελευταίο Γιαννιώτη ότι δεν είναι αυτή η πόλη που μας ταιριάζει. Μας αξίζουν τα Γιάννενα, που θα είναι στο προσκήνιο, θα αποτελούν ένα μεγάλο κέντρο στα Δυτικά Βαλκάνια, θα είναι η πόλη της ζωής μας και η πόλη – επιλογή. Μπορούμε, ξέρουμε πως θα το πετύχουμε. Οι εκλογές του Μάιου είναι η μεγάλη ευκαιρία. Τα Γιάννενα του 2023 θα είναι τα Γιάννενα της Νέας Εποχής!», κατέληξε.

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι, που παρουσιάστηκαν σήμερα, είναι οι εξής:
Γιώργος Γάκης– μουσικός
Καλλιόπη Γκιώκα-Πεταλά– καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και φιλολογίας
Ρένα Δεληκούρα– διοικητικός υπάλληλος στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή
Χάρης Δολιώτης– γιατρός μικροβιολόγος
Νίκη Ζούκη– καθηγήτρια φιλόλογος
Δημήτρης Θεμελής– φαρμακοποιός, πρώην δήμαρχος Δώδωνης, πρώην αντιδήμαρχος
Γεωργία Καλατζή– έμπορος
Χριστίνα Κωτσαντή– ιατρός παθολόγος
Νίκη Λαμπρίδη– καθηγήτρια μουσικής αγωγής
Γιάννης Λυκογιώργος– πολιτικός μηχανικός, μαθηματικός
Γιώργος Λώλης– ηλεκτρολόγος μηχανικός TE, πρώην εργαζόμενος Ολυμπιακής, πρώην δημοτικός σύμβουλος
Αθανάσιος Μέμος– συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εκκλησιαστικός επίτροπος
Άγγελος Νάτσικας– πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής, υπάλληλος της ΔΟΥ Ιωαννίνων, με την ειδικότητα του υπεύθυνου πληροφοριακών συστημάτων
Γιάννα Νότη– εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Λευκοθέα Ντόβα– βιοχημικός, διδάκτωρ Ιατρικής σχολής πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πέρση Ντούλια– διευθύντρια Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας
Δημήτρης Παπαγεωργίου– δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής το 2012 και το 2015
Ιωάννα Παπαευσταθίου-Γκλαντζούνη– παιδίατρος- παιδοενδοκρινολόγος
Αλέκος Ράπτης– ιστορικός ερευνητής
Ευάγγελος Σήτος– γιατρός αναισθησιολόγος στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών