1284064630
Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Ευρωεκλογές 2024 – Η δραστηριότητα κομμάτων και υποψηφίων

Ανεβάζουν ρυθμούς κόμματα και υποψήφιοι ευρωβουλευτές ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων – Περιοδεία με τη συμμετοχή των Κ. Μπάρκα και Π. Κουρουμπλή

Στο κέντρο, στην αγορά και στην παραλίμνια περιοχή των Ιωαννίνων περιόδευσε το πρωί της Κυριακής κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.Ιωαννίνων με τη συμμετοχή του βουλευτή Πρέβεζας και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη Κώστα Μπάρκα.
Το κλιμάκιο, με επικεφαλής τον συντονιστή της Ν.Ε. Βασίλη Οικονόμου και την αναπληρώτρια συντόνίστρια Ελένη Κολοκούρη, συνόδευσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιόδευσαν στα Γιάννενα

Τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής επισκέφθηκαν τα Γιάννενα την περασμένη εβδομάδα, με κοινό τόπο των αναφορών τους να είναι πως το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ μπορεί και θα καταφέρει να είναι στην όχθη των νικητών στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.
Με τα μέλη της Ν.Ε. Ιωαννίνων, πολίτες και περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής συναντήθηκε ο Παναγιώτης Δημόπουλος, αναδεικνύοντας τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και του περιβάλλοντος.
Με το Δ.Σ. και εκπροσώπους εργαζομένων του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος» συναντήθηκε ο Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο της επίσκεψής του για την παρουσίαση του βιβλίου του «Επειδή δεν υπάρχει Planet B».
Για θέματα αθλητισμού συζήτησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης με μέλη της Ν.Ε Ιωαννίνων, ενώ επισκέφθηκε και το bazaar της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων «Ελένη Γύρα».
Τέλος, ο Λευτέρης Καρχιμάκης περιόδευσε στο κέντρο της πόλης με τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Τσίμαρη και μέλη της Ν.Ε Ιωαννίνων, ενώ μίλησε και σε εκδήλωση σε cafe της πόλης.

Κλιμάκιο της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ στα Κατσανοχώρια

Σε χωριά του πρώην Δήμου Κατσανοχωρίων περιόδευσε το πρωί της Κυριακής η Κομματική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Τάσο Τόκα.
Το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Πλατανούσα, το Μονολίθι, το Καλέντζι, ενώ ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στα Πηγάδια και στα Πλαίσια.
Ο Τάσος Τόκας, συζητώντας με κατοίκους των χωριών, υπογράμμισε ότι η ερημοποίηση της υπαίθρου φέρει τη «σφραγίδα» της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, αφού ο στρατηγικός στόχος της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) ήταν και παραμένει η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωενωσιακών μονοπωλίων και όχι επιβίωση του βιοπαλαιστή αγροτοκτηνοτρόφου για την εξασφάλιση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Με τέσσερις Ηπειρώτες το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία

Με 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές, εκ των οποίων τέσσερις από την Ήπειρο, κατέρχεται στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία.
Από την Ήπειρο υποψήφιοι είναι οι Κωνσταντίνος Βουρεκάς (αρχιτέκτονας, πρόεδρος τμήματος Αττικής Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ) με καταγωγή από το δήμο Πάργας), Λουΐζα Γκίκα (νοσοκομειακή γιατρός στο ΠΓΝΙ, μέλος Δ.Σ. Ε.Ι.Ν.Η. με καταγωγή από το Μέτσοβο), Δημήτριος Ζώτος ( δικηγόρος, Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος σε δίκες της Χρυσής Αυγής, Π.Σ.Ο. ΑΝΤΑΡΣΥΑ με καταγωγή από τη Ζίτσα), Σωτήρης Λιαμπότης (οικοδόμος, μέλος της επιτροπής ενάντια στις εξορύξεις την Ήπειρο) και Σταύρος Μανίκας (εργαζόμενος στις συγκοινωνίες, μέλος Δ.Σ. Συνδικάτου ΟΑΣΑ με καταγωγή από τον δήμο Ζηρού).
Τους στόχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Ανατρεπτική Συνεργασία παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Δημήτρης Μπακόλας και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λουΐζα Γκίκα και Σωτήρης Λιαμπότης.
«Στις εκλογές της 9ης Ιούνη μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για να γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ και να συγκρουστούμε με την Ευρωπαίκή Ένωση του κεφαλαίου, του ρατσισμού και του πολέμου», σημείωσε η κ. Γκίκα, μεταξύ άλλων. «Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πέρα από αυταπάτες, η μόνη απάντηση είναι η έξοδος από την Ε.Ε. Η στήριξη των αγώνων, των λαίκών οικογενειών, κόντρα και απέναντι στο κεφάλαιο», τόνισε ο κ. Λιαμπότης.

Μ-Λ ΚΚΕ – Οκτώ Ηπειρώτες στο ευρωψηφοδέλτιο

Οκτώ υποψήφιους από την Ήπειρο συμπεριλαμβάνει το ψηφοδέλτιο του Μ-Λ ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, που απαρτίζεται συνολικά από 42 άτομα.
«Οι 42 υποψήφιοι του ευρωψηφοδελτίου του Μ-Λ ΚΚΕ είναι άνθρωποι του αγώνα και της μαζικής συνδικαλιστικής πάλης, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, πολιτικά στελέχη, γνωστοί για την πολύχρονη, καθημερινή τους δράση, για τη συμβολή τους στην υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, τη συμμετοχή τους στους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αντιπολεμικούς-αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες για την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την ανατροπή του καθεστώτος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της υποτέλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Οι Ηπειρώτες του ψηφοδελτίου είναι η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Π. Αλεξίου, η γιατρός Αριάδνη Π. Αλεξίου, η γιατρός Ευαγγελία Χ. Βέλλιου, ο αρχιτέκτονας Ευάγγελος Δ. Γράβος, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Ιωάννης Χρ. Μακρίδης, ο δικηγόρος Γιώργος Χρ. Ράπτης, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Γιώργος Χρ. Σόφης και ο κτηνίατρος Θεόδωρος Ι. Χόβολος.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των γυναικών με την Κ. Κούνεβα