Αίθουσα ΣύνταξηςΕπικαιρότητα

Στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας το ενδιαφέρον

Δύο συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν τη Μεγάλη Τρίτη, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη δεύτερη χρονικά, που είναι ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας.

Η πρώτη (τακτική) συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και περιλαμβάνει τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η τροποποίηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τις τουριστικές πλεύσεις στον ποταμό Αχέροντα και τα σημεία πρόσδεσης των σκαφών. Θα προηγηθεί απάντηση στην επερώτηση, που έχει υποβάλει το «Κοινό των Ηπειρωτών», για το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων και το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας.
Πέντε θέματα –όσες και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης- περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της δεύτερης συνεδρίασης, με ώρα έναρξης στις 4 το απόγευμα.
Από τον επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιάννη Στέφο τέθηκε αίτημα απολογισμού πεπραγμένων περιφερειακής αρχής για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, καθώς και την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχεια.
Το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά το θέμα, που τέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον -Τόπος να ζεις» Στέφανο Ζούμπα, ενώ ενημέρωση για την αντιπυρική προστασία της Ηπείρου ζητά ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» Γιώργος Πρέντζας. Ερώτημα αναφορικά με το μητρώο γεφυριών Ηπείρου κατατέθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Μαγδαληνή Τάτση, ενώ, τέλος, ο επικεφαλής της παράταξης «ΦΩΣ» Λάμπρος Γεωργόπουλος ζητά να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η περιφερειακή αρχή σχετικά με τη Λίμνη Παμβώτιδα, προκειμένου να επιστρέψει στην πρότερη κατάστασή της, τα ποσά που έχουν δαπανηθεί προς αυτές τις ενέργειες και ποια τα αποτελέσματα των ενεργειών. Το θέμα αυτό είχε θέσει και στην προηγούμενη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας, ωστόσο δεν απαντήθηκε, καθώς δεν ήταν ούτε ο ίδιος ούτε ο έτερος σύμβουλος της παράταξής του παρών.

Σχετικά άρθρα

Με καλύτερους οιωνούς και σταθερές προτεραιότητες

Λούρος μέσω… προστίμων στο περιφερειακό συμβούλιο

Γεωργία Χαλάτση

Αντιδράσεις για την συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης