ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οριστικός ανάδοχος για την ανακατασκευή της Νιάρχου

Απρόσκοπτα προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της λεωφόρου Νιάρχου και σήμερα έγινε ένα ακόμη βήμα με την ανάδειξη της Εργοδυναμικής Πατρών ΑΤΕ ως οριστικού αναδόχου.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της περιφέρειας Ηπείρου οριστικοποιήθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο. Ο προϋπολογισμός ανακατασκευής του οδικού άξονα, που συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων με το πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ανέρχεται σε 25,7 εκ. ευρώ.
Στη σημερινή συνεδρίαση ελήφθησαν αποφάσεις και για δύο πολύ σημαντικά έργα στην περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας. Το πρώτο αφορά τη δημοπράτηση της βελτίωσης της οδού Πλαταριά –Σύβοτα, στην περιοχή Πλαταριάς, που συγκεντρώνει χιλιάδες τουριστών και επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες, με συνολικό προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων, την κατασκευή δύο λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τον οδοφωτισμό της.
Το δεύτερο μεγάλο έργο, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο για την υλοποίησή του, είναι η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση «Αεροδρόμιο Παραμυθιάς», με συνολικό προϋπολογισμό 516.500 ευρώ, για το οποίο αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχός ο Ν. Κασσαβός.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, επίσης, τη δημοπράτηση της αποκατάστασης βατότητας επαρχιακής οδού Ναζαίοι – Κρυονέρι προς γέφυρα Τζαρή (392.000 ευρώ), την αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κράψη –Ανατολική (350.000 ευρώ), την κατασκευή πλακοσκεπών οχετών στην επαρχιακή οδό Ανθοχώρι-Περιστέρι (74.400 ευρώ), την αποκατάσταση φράγματος υδρομάστευσης στη θέση Ζγάρα Τ.Κ. Καταρράκτη από ζημιές που προκλήθηκαν μετά από έντονη θεομηνία (150.000 ευρώ), τη βελτίωση–αποκατάσταση πρόσβασης σε κτηνοτροφικές μονάδες μέσω της ΕΟ 3, θέση Θανασέικα Άρτας (90.000 ευρώ), την αποκατάσταση βατότητας στον οικισμό Κερασιές Τ.Κ. Καταρράκτη για εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α. (81.500 ευρώ), την αποκατάσταση βατότητας οδού και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο στο Μακρύκαμπο Αγνάντων (74.400 ευρώ), τη βελτίωση –αποκατάσταση πρόσβασης στον οικισμό Φράστα της Τ.Κ Αγνάντων μέσω της επαρχιακής οδού 22 (65.000 ευρώ με ΦΠΑ) και την επισκευή θυροφραγμάτων άρδευσης στην περιοχή Λουτροτόπου (12.000 ευρώ με ΦΠΑ).

Προσωρινοί και οριστικοί ανάδοχοι

Επιπλέον, αναδείχτηκαν προσωρινοί ανάδοχοι η Διόπτρα Κατασκευαστική Α.Ε. για την αποκατάσταση βατότητας επαρχιακού δικτύου περιοχής δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη (130.000 ευρώ με ΦΠΑ), η Λ. Βερλέκης & ΣΙΑ Ο.Ε. για την αποκατάσταση οδού σύνδεσης με επαρχιακή οδό στην περιοχή της Άνω Καλεντίνης (74.400 ευρώ), ο Γ. Παπαζώης για τη βελτίωση βατότητας στην οδό Πέρδικα –Λαγομάνδρα (74.400 ευρώ), η Αριάδνη Κατασκευαστική Ε.Ε. για την αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Ελευθεροχωρίου -Σαλονίκης -Βερενίκης –Ελαταριάς (120.000 ευρώ με ΦΠΑ) και η Πανηπειρωτική ΑΤΕ για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Ελαφότοπο (73.500 ευρώ).
Επικυρώθηκαν, ακόμη, τα αποτελέσματα προηγούμενων διαγωνισμών και αναδείχτηκαν τελικοί ανάδοχοι η Εγνατία ΑΤΕΒΕ για τη συντήρηση –βελτίωση Ε.Ο. από Φιλιππιάδα έως Πρέβεζα (150.000 ευρώ), ο Γ.Σ. Οικονόμου για την αποκατάσταση στηθαίων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (150.000 ευρώ), ο Κ. Κούγκουλης για την αποκατάσταση επαρχιακής οδού προς Γεροπλάτανο –Ωραιόκαστρο (30.000 ευρώ), ο Κων. Νάκος για την αποκατάσταση σωληνωτού οχετού στην επαρχιακή οδό Χρυσοβίτσα –οροπέδιο Πολιτσών (16.000 ευρώ), ο Απόστολος Παπαϊωάννου για την κατασκευή διώρυγας προσαγωγής προς νερόμυλο Κρυονερίου και συρματοκιβωτίων προστασίας (30.000 ευρώ), ο Ηλίας Κατσιμπόκης για την αποκατάσταση οδών Θεσπρωτικού –Ριζοβουνίου -Παππαδατών –Μελιανών – διασταύρωση με υπ’αρ.3410 επαρχιακή οδό και Πολυσταφύλλου –Νικολιτσίου –Άσσου -Θεσπρωτικού Π.Ε. Πρέβεζας (130.000 ευρώ) και ο Κων. Κώστας για την ασφαλτόστρωση οδού από θέση Παλαιομηχανή έως θέση Γιώργα στο Δ.Δ. Χειμαδιού (40.000 ευρώ).

Καθαρισμός Λούρου και αντιπλημμυρικά έργα

Τα πρακτικά των διαγωνισμών για τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της Π.Ε. Πρέβεζας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή. Η Γεώργιος Ντάτσης και ΣΙΑ Ε.Ε. αναδείχθηκε ανάδοχος για τον καθαρισμό κοίτης ποταμού Λούρου και για την ενίσχυση αναχωμάτων και επισκευή τεχνικών (230.000 ευρώ με ΦΠΑ), ο Ανδρέας Αναστασόπουλος για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση πρανών ρεμάτων Γκούρας και Λάκκου (100.000 ευρώ) και ο Άγγελος Τσιμπίκης για τον καθαρισμό κοίτης ρέματος Κακκάβου και επισκευή υπαρχόντων αναβαθμών (70.000 ευρώ με ΦΠΑ).
Εγκρίθηκε επίσης η διάθεση πιστώσεων για αντιπλημμυρικά έργα στον οικισμό Αγ. Δημητρίου δήμου Νικ. Σκουφά, στο ρέμα Κατσούλη οικισμού Ζγάρας Τ.Κ. Καταρράκτη και στο ρέμα στη θέση Ριζέικα του οικισμού Καταφύγιο Αγνάντων δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, στα παραποτάμια ρεμάτα που εκβάλουν στον Μετσοβίτικο ποταμό στις θέσεις Αμπέλια –Γούναρης και Μουζάκλες, στον ποταμό κατά μήκος της εθνικής οδού Ιωαννίνων –Άρτας στη θέση «Μπότσαρη», στον ποταμό Σαραντάπορο (διευθέτηση κοίτης) και στο ρέμα Μάνι στην περιοχή Τ.Κ. Λαγκάδας δήμου Κόνιτσας και σε Αγορά – Σεβαστό και Κυρά Παναγιά Θεσπρωτίας (αποκατάσταση στραγγιστικών τάφρων).

Άλλες αποφάσεις

Η Οικονομική Επιτροπή επικύρωσε, επίσης, το αποτέλεσμα του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τη μεταφορά του υπολείμματος της εγκατάστασης επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων περιφέρειας Ηπείρου (1.271.571,74 ευρώ), αναδεικνύοντας ανάδοχο την Περιβαλλοντική Ενεργειακή Α.Ε..
Με άλλες αποφάσεις εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων για προμήθεια σωλήνων ύδρευσης και υδραυλικών υλικών για την ύδρευση των κτηνοτροφικών μονάδων (στον δήμο Πωγωνίου και για την αποκατάσταση πρόσβασης και κτηνοτροφικών υποδομών στα όρια της Αράχωβας Φιλιατών.
Ο Περικλής Ζώτος αναδείχτηκε ανάδοχος για την επισκευή, συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση Αστυνομικού Μεγάρου Άρτας (59.000 ευρώ), ενώ εγκρίθηκε το σχέδιο διακήρυξης για την εκμίσθωση του δημόσιου Ιχθυοτροφείου λιμνοθάλασσας Τσουκαλιό- Ροδιά, καθώς η τρέχουσα –που ήταν δεκαετής– λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Τέλος, πίστωση ύψους 30.000 ευρώ διαθέτει η Π.Ε. Πρέβεζας για την υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το τρέχον έτος.

Σχετικά άρθρα

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος