ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στην ΚΕΔΕ και το αίτημα για τη διατήρηση της αυτονομίας του ΚΕΘΕΑ

Συνάντηση με μέλη του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου είχε στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμις, που προβλέπει την ένταξη των ΚΕΘΕΑ και των υπολοίπων οργανισμών και φορέων απεξάρτησης στον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων ( Ε.Ο.Π.Α.Ε).

Τα μέλη του Συλλόγου εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι με την επικείμενη ψήφισή του πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας, και επέδωσαν ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, στο οποίο σημειώνεται ότι η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει.
Ο Θ. Μπέηκας ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Οικογένειας για την πρωτοβουλία, που έχει ήδη αναλάβει, προκειμένου το θέμα της κατάργησης των φορέων αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, είτε μιλάμε για πρόληψη είτε για θεραπεία, να απασχολήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στη συνεδρίαση του οποίου θα βρεθεί και ο ίδιος ως μέλος του αύριο στην Αθήνα.
«Έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι ως δήμαρχος Ιωαννίνων στηρίζω την ανάγκη για διατήρηση του καθεστώτος λειτουργίας τόσο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, όσο και του ΚΕΘΕΑ, δύο δομών η δράση των οποίων κρίνεται άκρως επιτυχημένη. Είμαι αισιόδοξος ότι στην ΚΕΔΕ μπορούμε όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διατήρησή των φορέων πρόληψης και θεραπείας», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»