ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δ. Παπαγεωργίου: «Επιβεβαιώθηκαν υπόγειες συμμαχίες»

Την «επιθετική» τακτική, με την οποία ξεκίνησε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, συνέχισε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» και κατά την ολομέλεια, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης και συνδυάστηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η συμμετοχή των μελών της παράταξης, εκλεγμένων και μη, ήταν μαζική, και ο επικεφαλής Δημήτρης Παπαγεωργίου ήταν εκείνος που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας πως η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαιώνει τη βούληση να συνεχιστεί ο δρόμος, που η παράταξη ξεκίνησε με την ίδρυσή της από τον Μωυσή Ελισάφ το 2019, αλλά και την προσθήκη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα».
«Κανένας από εμάς, που συμμετέχουμε στην παράταξη, δεν επιδιώκει να διευθετήσει προσωπικές υποθέσεις από τη συμμετοχή του στα κοινά, κανένας δεν έχει προσωπικούς σκοπούς και συμφέροντα, κανένας δεν ξεπληρώνει γραμμάτια προς οιονδήποτε με τη συμμετοχή του στην παράταξη», σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Δηλώνουμε με την παρουσία μας πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι σε αυτή την πόλη, γόνοι πολιτικών οικογενειών, διαπνεόμαστε από τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και από έναν στόχο: να είμαστε χρήσιμοι, αποτελεσματικοί και να λέμε την αλήθεια». Τόνισε, επίσης, πως η παράταξη συνεχίζει να δίνει το παρών, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες, που «προέβλεπαν ή και ήθελαν» τη διάλυσή της, μετά τον θάνατο του ιδρυτή της.
Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στη νέα δημοτική αρχή αλλά και την παράταξη «Ιωάννινα 2023». «Η νέα δημοτική αρχή διαπιστώνουμε με λύπη ότι δεν άρχισε ούτε με τους καλύτερους οιωνούς, ούτε με τους καλύτερους όρους. Ζήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο μια τραυματική εμπειρία σε πολιτικό επίπεδο με πρωτοφανή, αδικαιολόγητη, αύξηση των τελών και με την επιβεβαίωση υπόγειων συμμαχιών, που ξεκίνησαν το 2019 και οδήγησαν σε μια ενιαία αντιπολίτευση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας. Με το πρώτο φως αυτή της δημοτικής θητείας επιβεβαιώθηκε η συμμαχία, που οδήγησε σε κοινή στάση και στο πρωτοφανές η πλειοψηφία να επιβάλει με απόφασή της τις επιλογές της μειοψηφίας. Αισιοδοξούμε ότι δε θα συνεχίσουν στον ίδιο μοτίβο. Αυτοί που κατακεραύνωναν τον νόμο Θεοδωρικάκου, οι ίδιοι απολαμβάνουν τον νόμο Βορίδη, δείχνοντας τη δημοκρατικότητά τους», κατέληξε δηκτικά.

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως η παράταξη θα αντιπολιτευτεί με δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και στόχο να βοηθήσει την πόλη και τους δημότες, ενώ αναφέρθηκε και στην «προίκα» που κληροδότησε στη νέα δημοτική αρχή, σε επίπεδο έργων.
Στα μέλη της παράταξης δόθηκε το καταστατικό και στην επόμενη ολομέλεια θα γίνει η ανάδειξη του Συντονιστή, της Γραμματείας και των Συντονιστικών Ομάδων δουλειάς.

Σχετικά άρθρα

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση μεταστέγασης των Πειραματικών Σχολείων

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»