Γεννήθηκε στα Γιάννενα και αποφόιτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή, σπουδάζοντας στη συνέχεια Φαρμακευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Φαρμακευτική και απασχολήθηκε ως ερευνητής φαρμακολογίας σε ερευνητικά προγράμματα. Ερευνητικές του εργασίες έχουν παρουσιαστεί σε φαρμακευτικά και ιατρικά συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών, εργάστηκε στην Αθήνα ως υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας σε εργαστήριο φαρμακευτικών αναλύσεων και το 2007 επέστρεψε στα Γιάννενα, όπου διατηρεί φαρμακείο. Είναι εταίρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, μέλος της Πανελληνίας Ένωσης Φαρμακοποιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κλινικών Φαρμακοποιών.
Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Γεώργιος Γεωργιάδης: Η παράταξή μας δεν ήρθε να διχάσει, αλλά να ενώσει

Ο Γεώργιος Γεωργιάδης, γιος του πρώην δημάρχου Ιωαννίνων Θεόδωρου Γεωργιάδη, συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ιωάννινα 2023_Το μέλλον σήμερα» της Τατιάνας Καλογιάννη. Στη συνέντευξή του καταθέτει τις σκέψεις του για τον δήμο, αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν να θέσει υποψηφιότητα, καθώς και στο τι εισπράττει από τη μέχρι τώρα ενασχόλησή του.

Γιατί είμαι υποψήφιος με την Τ. Καλογιάννη: Είμαι Γιαννιώτης, πρωτότοκος γιός του Θεοδώρου Γεωργιάδη, ιατρού-ακτινολόγου, ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά έτη την πόλη μας. Με το λειτούργημα του φαρμακοποιού, έρχομαι κάθε ημέρα στο φαρμακείο που διατηρώ στο κέντρο της πόλης, σε επαφή με πολλούς συμπολίτες μας, με τους οποίους μοιράζομαι τα ίδια συναισθήματα: περηφάνια που είμαι δημότης στην πιο όμορφη και γραφική πόλη της Ελλάδος, απογοήτευση που έχει αδικηθεί τόσο πολύ ως προς την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Η Τατιάνα Καλογιάννη απεχθάνεται τα λόγια, είναι άνθρωπος των έργων. Και εγώ το ίδιο. Δεν υποσχόμαστε, δρούμε. Η Τατιάνα έχει μια πλούσια και πολύ επιτυχημένη πορεία ως αντίπεριφερειάρχης Ηπείρου. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Είναι δραστήρια, έχει καινοτόμες ιδέες και είναι πολύ αποφασιστική μεν, χαμηλών τόνων δε.

Με τιμή, αίσθημα ευθύνης και προοπτικής ακολουθώ την πρόσκλησή της και συντάσσομαι μαζί της για τα Ιωάννινα που όλοι θέλουμε να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας. Όλοι είναι απαραίτητοι, δεν περισσεύει κανείς, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων. Το μέλλον θα είναι καλύτερο όχι μόνο όταν διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος αλλά και όταν το ονειρευόμαστε και το σχεδιάζουμε.

Τι μπορώ να κάνω για τον δήμο: Το πιστεύω μου για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης συμπυκνώνεται στην εξής πρόταση: «η δημοτική αρχή πρέπει να είναι μεγάφωνο της τοπικής κοινωνίας και όχι φερέφωνο οποιουδήποτε κόμματος». Ονειρεύομαι ότι κάποτε θα έρθει ο καιρός, που η τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι αδέσμευτη και ακομμάτιστη. Τότε μόνο θα γίνει βασικό κύτταρο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και βάθρο της Δημοκρατίας.

Ως χαρακτήρας, είμαι άνθρωπος χαμηλών τόνων, με πνεύμα συναίνεσης και λογικής, μετριοπαθής, χωρίς ακρότητες και φανατισμό, πάντα πρόθυμος να ακούσω τη γνώμη του συνομιλητή μου, με γνώμονα πάντα το κοινό καλό και το συμφέρον της πόλης μας. Το γεγονός αυτό θα διαδραματίσει πιστεύω πρωτεύοντα ρόλο στην τωρινή εκλογική αναμέτρηση. Το κοινό καλό μπορούν να το υπηρετήσουν νέοι, άφθαρτοι και ενθουσιώδεις άνθρωποι, με βούληση και νέες, καινοτόμες ιδέες για καθαρά, ανθρώπινα, σύγχρονα Γιάννενα. Όλοι θα κριθούμε για το ήθος, την ηθική και τον πολιτικό μας πολιτισμό.

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου: Η παράταξή μας δεν ήρθε να διχάσει, αλλά να ενώσει. Δε θα αποκηρύξουμε το παρελθόν, θα κρατήσουμε τα θετικά και θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε όλα όσα δεν έγιναν σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Αυτό εισπράττω με την έως τώρα ενασχόληση μου με τα κοινά, ό,τι επιθυμεί και η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας: χαμηλούς τόνους, συναίνεση, όρεξη για έργο, θέληση για προσφορά. Με σεμνότητα και ταπεινότητα στέκομαι ενώπιον σας και ζητώ τη στήριξή σας για να υπηρετήσω την πόλη μας με ενθουσιασμό και σοβαρότητα, δίχως διακρίσεις και κομματικά στεγανά. Για μένα δεν υπάρχουν εχθροί και αντίπαλοι. Όλοι θέλουμε το καλό της πόλης μας. Την επομένη των εκλογών θα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια όλες και όλους.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ

Είστε υποψήφια ή υποψήφιος και θέλετε να συμμετάσχετε στη στήλη του Ηπειρωτικού Αγώνα; Επικοινωνήστε με την ομάδα σύνταξης της εφημερίδας στο news[at]agon.gr

Ο ΗΑ δίνει τον λόγο στους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους ώστε να περιγράψουν την υποψηφιότητά τους με τα δικά τους λόγια.

Ζητάμε απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις: 1. Γιατί κατεβαίνουν με τον συγκεκριμένο συνδυασμό 2. Τι μπορούν να κάνουν για τον δήμο ή την περιφέρεια 3. Τι σημαίνει σε προσωπικό επίπεδο η ανάμειξή τους στα κοινά.

Η συνέντευξή τους δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και περιλαμβάνεται στο πρωινό newsletter προς τους ηλεκτρονικούς συνδρομητές μας.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας