Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Χρήστος Παπαδόπουλος: Να δώσουμε στο τοπικό συμβούλιο τις ουσιαστικές αρμοδιότητες και τον δυναμισμό που χρειάζεται

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Μωυσή Ελισάφ «Γιάννενα Νέα Εποχή» στον δήμο Ιωαννιτών. Σήμερα εξηγεί στον Ηπειρωτικό Αγώνα γιατί κατεβαίνει με τον συγκεκριμένο υποψήφιο δήμαρχο, τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για τον δήμο, και τι σημαίνει σε προσωπικό επίπεδο η ανάμειξή του με τα κοινά.

Γιατί διάλεξα τον Μωυσή Ελισάφ: Κατ’ αρχήν δεν διάλεξα τον κ. Ελισάφ. Με επέλεξε ο ίδιος. Για μένα ήταν κάτι παραπάνω από τιμητική πρόσκληση, γιατί έχουμε ήδη συνεργαστεί -και επιτυχημένα μάλιστα- όταν ήταν πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και θέλω να πιστεύω ότι επιλέχθηκα εξαιτίας της ουσιώδους συμβολής μου στα κοινά. Ο κ. Ελισάφ είναι μια προσωπικότητα σε μια εποχή που οι προσωπικότητες βρίσκονται σε έλλειψη. Η πόλη μας μεγαλώνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο αλλά παραμένει μια σχετικά μικρή κοινότητα, όπου όλοι γνωριζόμαστε. Γι’ αυτό πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς το βιογραφικό του κ. Ελισάφ για να μάθει ποιος είναι και τι μπορεί να προσφέρει στην πόλη. Η σταδιοδρομία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η θητεία στο Πνευματικό Κέντρο είναι αποτυπωμένη στη συνείδηση του κόσμου, όπως και η αποδεδειγμένη ικανότητα, το πάθος και η αγάπη του για τα Γιάννενα. Επιπλέον, πρόκειται για μία προσωπικότητα πανελλαδικής και διεθνούς ακτινοβολίας που μπορεί να δώσει στην πόλη την ώθηση που τόσο χρειαζόμαστε.

 

Τι μπορώ να κάνω για τον δήμο; Είμαι υποψήφιος για το συμβούλιο της κοινότητας Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα συμβούλιο το οποίο οι περισσότεροι συμπολίτες μας αγνοούν και, όσοι το γνωρίζουν, νομίζουν ότι είναι ένα άνευ σημασίας διακοσμητικό όργανο. Η παράταξή μας «Γιάννενα Νέα Εποχή» πιστεύει ότι μπορεί και πρέπει να επιτελέσει ένα σημαντικό έργο. Μια σειρά θεμάτων που απασχολούν την καθημερινότητα της πόλης, η καθαριότητα, η επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης του οδικού δικτύου, οι χώροι πρασίνου και η συντήρησή τους, η ασφάλεια στις παιδικές χαρές, ο επαρκής φωτισμός και πολλά ακόμη είναι θέματα τα οποία πρέπει να μπορεί να «τρέχει» το τοπικό συμβούλιο άμεσα και αποτελεσματικά. Είναι ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας που κινεί την πόλη, ο σύνδεσμος μεταξύ πολίτη, υπηρεσιών και δημοτικής αρχής. Οι συνυποψήφιοί μου κι εγώ προσωπικά είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε στο τοπικό συμβούλιο τις ουσιαστικές αρμοδιότητες και τον δυναμισμό που χρειάζεται ώστε να επιτελέσει αποτελεσματικά αυτό το έργο.

 

Εμπειρίες που απόκτησα μέχρι τώρα. Είχα την τύχη να αποκτήσω σημαντικές εμπειρίες σε πολλούς τομείς, πολλές διαφορετικές πόλεις και σε τρεις διαφορετικές χώρες. Όπου και αν έχω πάει, έχω προσπαθήσει και επιτύχει να γίνω μέρος της πόλης που με φιλοξενεί. Για μένα είναι σημαντικό να συμμετέχεις στα κοινά της πόλης όπου ζεις. Έχω εργαστεί ως εκπαιδευτής ΜΜΕ στο Λονδίνο με κύρια ασχολία την επιμέλεια σεμιναρίων πάνω στα ψηφιακά ΜΜΕ με στόχο την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού σε ομάδες του πληθυσμού που το είχαν ανάγκη. Στα Γιάννενα, που είναι και η γενέθλια πόλη μου, έχω υπάρξει σύμβουλος σε θέματα πολυμέσων για τον δήμο Ιωαννιτών την περίοδο 2011-2013 με αρμοδιότητες όπως τη διαχείριση τις ιστοσελίδας του δήμου, τη ψηφιακή υποστήριξη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τη γενική διαχείριση του προγράμματος «Διαύγεια», αλλά και την επιμέλεια των Συνεδριάσεων της Επιτροπής Διαβούλευσης επί δημαρχίας Φίλιππου Φίλιου.

Επιπλέον, με τη βοήθεια και καθοδήγηση του τότε προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μωυσή Ελισάφ, της διευθύντριας Μαρίας Στρατσιάνη και τη σημαντικότατη συμβολή και συνεργασία του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κράββαρη, είχαμε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα προβολών κινηματογραφικών ταινιών στον πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», που αγκαλιάστηκε από το κοινό και άφησε –πιστεύω- μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα ήθελα επίσης να μην παραλείψω να αναφέρω μια άλλη σημαντική συνεργασία με τον Ελληνο-Ιταλικό Σύλλογο Φιλίας Ιωαννίνων και τον τότε πρόεδρο του Γκουλιέλμο Μπιάνκο, που σήμερα είναι συνυποψήφιός μου στην παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» για μια σειρά προβολών για τον ιταλικό κινηματογράφο από το 1940 μέχρι τις μέρες μας, μια σειρά εκδηλώσεων που επίσης είχε σημαντική απήχηση στο γιαννιώτικο κοινό.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΑ

Είστε υποψήφια ή υποψήφιος και θέλετε να συμμετάσχετε στη στήλη του Ηπειρωτικού Αγώνα; Επικοινωνήστε με την ομάδα σύνταξης της εφημερίδας στο news[at]agon.gr

Ο ΗΑ δίνει τον λόγο στους υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους ώστε να περιγράψουν την υποψηφιότητά τους με τα δικά τους λόγια.

Ζητάμε απαντήσεις σε τρεις ερωτήσεις: 1. Γιατί κατεβαίνουν με τον συγκεκριμένο συνδυασμό 2. Τι μπορούν να κάνουν για τον δήμο ή την περιφέρεια 3. Τι σημαίνει σε προσωπικό επίπεδο η ανάμειξή τους στα κοινά.

Η συνέντευξή τους δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας και περιλαμβάνεται στο πρωινό newsletter προς τους ηλεκτρονικούς συνδρομητές μας.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Δικαίωση και απάντηση στις «Κασσάνδρες» η ένταξη του παλιού Πανεπιστημίου στο ΕΣΠΑ

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου