Το εκλογικό κέντρο της παράταξης του δημάρχου βρίσκεται στην Πυρσινέλλα 1 (στη γωνια απέναντι από τα Public και την Περιφέρεια)
Αυτοδιοικητικές ΕκλογέςΕπικαιρότητα

Ένα εκλογικό κέντρο διαφορετικό από τα άλλα

Η παράταξη του Θωμά Μπέγκα εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης το εκλογικό της κέντρο. Είναι ένας χώρος διαφορετικός από το κλασικό κέντρο υποψηφίων που έχουμε στο νου μας. Τον σχεδίασε η Έλενα Σιόντη, αρχιτέκτονας και υποψήφια με τον συνδυασμό του δημάρχου.

«Σκοπός ήταν να γίνει ένας χώρος λειτουργικός, κυρίως για την ενημέρωση των πολιτών, αλλά και ανοιχτός, ώστε οι επισκέπτες να νιώθουν ότι ανήκει και σε εκείνους. Είναι ένας πολιτικός χώρος, επομένως πρέπει να είναι φιλόξενος και να στείλει έτσι το μήνυμα της συμμετοχής», λέει στον Η.Α. η Σιόντη.

Το κέντρο είναι ευχάριστο, με σωστό φωτισμό, ευρυχωρία, διαθέσιμο υπολογιστή για το κοινό. Λειτουργεί ως τόπος συνάντησης ανάμεσα στην παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» και τους πολίτες. Όλα έχουν τον συμβολισμό τους. Οι φωτογραφίες των υποψηφίων είναι όλες σε άσπρο-μαύρο για να υπογραμμίσουν τη συνοχή της παράταξης, αλλά η πολυχρωμία στις καρέκλες λειτουργεί ως υπόμνηση ότι η εκλογική βάση της παράταξης είναι πολυσυλλεκτική. Η αρχιτέκτονας προσπάθησε να αποφύγει το μοτίβο «εκλογικό κέντρο=εικόνα δημόσιας υπηρεσίας»,  με στόχο να νιώσουν πιο άνετα «κυρίως οι νέοι που προφανώς έχουν απαξιώσει αυτήν την εικόνα», όπως λέει η ίδια.

Πάντως ο δήμαρχος φροντίζει να κάνει οικονομία, ακόμη και στο παρά πέντε.  «Είχα πλήρη ελευθερία στις επιλογές, με μόνη οδηγία να μην είναι κάτι κραυγαλέο, ούτε κάτι ακριβό, αφού θα λειτουργήσει για μερικές εβδομάδες», λέει η Σιόντη.   

Ο Θωμάς Μπέγκας με την Έλενα Σιόντη που σχεδιάσε το εκλογικό κέντρο.

Σχετικά άρθρα

Λαμπρή (παρά την αφρικανική σκόνη) η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα Γιάννενα θα φωτίσει αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Μ. Κεφάλα: «Η βία δεν είναι ποτέ ανεκτή»