ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πρωταθλήτρια νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας η Ναυσικά-Όλγα Δημοσθένους

Την 1η θέση κατάφερε να κατακτήσει η 14χρονη αθλήτρια του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα Ναυσικά-Όλγα Δημοσθένους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων (-17) ξίφους μονομαχίας, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στο Ο.Α.Κ.Α.

Μετά από μια συγκλονιστική εμφάνιση, έφτασε ως τον τελικό, όπου και αναδείχτηκε νικήτρια με σκορ 15-9. Συνολικά συμμετείχαν στην κατηγορία της 63 αθλήτριες. Η 14χρονη αθλήτρια, σε δηλώσεις της, αφού ευχαρίστησε την οικογένεια της και τον προπονητή της Ανδρέα Καραμάνη, δήλωσε ότι επόμενος στόχος της είναι η συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα.

Δεύτερη θέση για την ομάδα εφήβων του ΠΑΣ Γιάννινα

Μεγάλη επιτυχία για τη γιαννιώτική ξιφασκία αποτελεί και η δεύτερη θέση, που κατέκτησε η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. H ομάδα του ΠΑΣ, αποτελούμενη από τους Ευάγγελο Παπαϊωάννου, Νικηφόρο Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σούκερα και Βασίλη Στεργίου, ξεκίνησε από την 7η θέση στο ranking σε σύνολο 15 ομάδων και επικράτησε διαδοχικά των αντιπάλων της σε αγώνες που κρίθηκαν στο τελευταίο χτύπημα, φτάνοντας ως τον τελικό όπου και ηττήθηκε με ισόπαλο σκορ λόγω του κανονισμού για παθητικό παιχνίδι.

Σχετικά άρθρα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά στα μετάλλια ο ΠΑΣ Γιάννινα

Στο Παγκόσμιο Νεανίδων Ξιφασκίας η Ναυσικά Δημοσθένους

Τρια κύπελλα για τον ΠΑΣ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ξίφους μονομαχίας έως 14 ετών