Έχασε 1-0 από τον ΟΦΗ ο ΠΑΣ Γιάννινα
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Πλήρωσε ακριβά το κακό ξεκίνημα ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε ακριβά το κακό ξεκίνημα και έχασε με 1-0 από τον ΟΦΗ, από το γκολ που σημείωσε στο 20’ ο Λάρσον, για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Με την ήττα αυτή σφίγγει περισσότερο ο κλοιός για την τοπική ομάδα, καθώς συνεχώς μειώνεται η διαφορά από την καυτή ζώνη του υποβιβασμού και ο κίνδυνος υποβιβασμού γίνεται μεγαλύτερος. Παράλληλα οι άλλες ανταγωνίστριες ομάδες βρίσκουν τρόπους και παίρνουν συνεχώς βαθμούς, ενώ ο ΠΑΣ στο πιο κρίσιμο διάστημα συνεχίζει το αρνητικό σερί, με τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αγνοώντας τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου, όταν είχε κερδίσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. Το όλο τοπίο που έχει διαμορφωθεί στα πλέι άουτ δείχνει τον ΠΑΣ να είναι μόνος του εναντίον όλων. Για να μπορέσει να σώσει την παρτίδα θα πρέπει να παίξει μπάλα και να πάρει βαθμούς. Μπορεί να το κάνει; Θα το δούμε στη συνέχεια. Επί του παρόντος, μόνο αισιοδοξία δεν εκπέμπει η εικόνα του. Τουναντίον υπάρχει έντονος προβληματισμός για το τι μέλει γενέσθαι. Δεν πείθει σε γενικές γραμμές η ομάδα του.
Ο κόσμος ήταν και πάλι καταπληκτικός. Το στάδιο είχε αρκετούς φιλάθλους. Βοήθησαν όσο μπορούσαν την ομάδα, αλλά δεν παίζουν αυτοί ποδόσφαιρο. Στο τέλος άλλοι χειροκροτούσαν τους παίκτες και άλλοι αποδοκίμαζαν. Πολλές οι αποδοκιμασίες και για τον Στάικο. Κρίμα, αυτός ο καταπληκτικός κόσμος δεν αξίζει να γνωρίζει τέτοιες πίκρες και απογοητεύσεις. Όμως σταματούμε εδώ. Πολλά μπορεί κάποιος να πει για τον φετινό ΠΑΣ Γιάννινα. Όμως δεν ωφελεί στην παρούσα φάση να ξύσουμε πληγές. Υπάρχουν ακόμα πέντε αγωνιστικές και μαθηματικά δεν έχει κριθεί τίποτα. Η τοπική ομάδα με τον κόσμο στο πλευρό της θα δώσει τη μάχη της παραμονής. Στο ποδόσφαιρο ταμείο γίνεται πάντα στο τέλος. Ναι μεν ο ΠΑΣ άρχισε να μπαίνει σε περιπέτειες, καθώς δεν μπορεί να κερδίσει ενώ οι άλλοι με ευκολία παίρνουν βαθμούς, αλλά ακόμα δεν έχει τίποτα κριθεί. Αγώνας μέχρις εσχάτων. Μόνοι μας εναντίον όλων.
Όπως τονίσαμε και στην αρχή ο ΠΑΣ πλήρωσε το κακό ξεκίνημα. Μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο και έδωσε το δικαίωμα στον ΟΦΗ από την αρχή να πάρει το κέντρο και να κάνει παιχνίδι με απειλητικές διαθέσεις. Έτσι οι Κρητικοί κατάφεραν στο 20’ να πετύχουν το γκολ με τον Λάρσον, έχοντας στο 18’ και μια άλλη καλή ευκαιρία με τον Ντίκο. Μετά το 25’ άρχισε ο ΠΑΣ να ισορροπεί το παιχνίδι και να δείχνει διάθεση αναστροφής της κατάστασης. Στο 34’ χάθηκε για την ισοφάριση η μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Πήλιου που έφυγε άουτ και στο 37’ με το σουτ από το ύψος της περιοχής του Παμλίδη που ήταν άστοχο. Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Νίνη, του Ροσέρο ο ΠΑΣ άρχισε να ανεβάζει τις γραμμές με πολύ καλές προωθήσεις από τα πλάγια των ακραίων μπακ Σόρια, Πήλιου και να βελτιώνει την απόδοσή του. Δημιούργησε φάσεις για την ισοφάριση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν και αρκετά άτυχος, λες και κάποια κακιά μάγισσα του έκανε μάγια. Στο 69’ είχε το δοκάρι με την καταπληκτική κεφαλιά του Εραμούσπε και δύο καλές ευκαιρίες στο 72’ και 76’ με τον Μορέιρα. Αντίθετα ο ΟΦΗ στο δεύτερο ημίχρονο, αν εξαιρέσουμε στο 66’ ένα σουτ του Ντίκο που απέκρουσε ο Τσιντώτας, δεν απείλησε καμία άλλη φορά. Η ισοπαλία θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα. Και ο ΟΦΗ δεν ήταν ιδιαίτερα καλός που να δικαιολογεί νίκη στα Γιάννινα. Απλά έπιασε τον ύπνο τον ΠΑΣ στο πρώτο 25λεπτο και σημείωσε το γκολ που κράτησε μέχρι το τέλος. Νίκησε στα Γιάννινα μετά από 22 χρόνια. Η προηγούμενη νίκη ήταν το 2001 με σκορ 2-1.
Από τον ΠΑΣ κορυφαίος ήταν ο Πήλιος. Τι να πρωτοκάνει αυτό το παιδί; Να βοηθήσει την άμυνα ή να γίνεται εξτρέμ για να βγάζει γεμίσματα στα αντίπαλα καρέ; Καλός ήταν ο Εραμούσπε, ο Τσιντώτας δεν ευθύνεται για το γκολ, ο Νίνης όσο είχε δυνάμεις βοήθησε, μαχητικός ήταν ο Τζίνο και ορισμένα καλά διαστήματα είχε ο Σόρια στην επανάληψη. Οι υπόλοιποι δεν ξεπέρασαν τη μετριότητα. Από τον ΟΦΗ ο γκολκίπερ Μανδάς ήταν εγγύηση και καλή παρουσία είχαν οι Λάρσον. Διαμαντής, Μπάκιτς.
Για τον διαιτητή Τσακαλίδη υπάρχει μια φάση στο 42’ όπου ο Λάρσον θα έπρεπε να αποβληθεί με 2η κίτρινη κάρτα, γιατί άπλωσε το χέρι και χτύπησε στο πρόσωπο τον Πήλιο. Σε παρόμοια φάση είχε πάρει πριν και την κίτρινη κάρτα. Στο 40’ δεν ελέγχθηκε καν φάση που ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Θοράρινσον. Ήταν περίεργη έως ύποπτη η διαιτησία Τσακαλίδη, αφού σε κάθε φάση στην περιοχή του ΟΦΗ που σηκωνόταν παίκτες για κεφαλιά, έδινε επιθετικά φάουλ! Γνωστού όντως ότι με τον Εραμούσπε ο ΠΑΣ είχε υπεροπλία στο ψηλό παιχνίδι. Επίσης αμφιβάλουμε αν ελέγχθηκε στο VAR αν η ανατροπή στο 75’ του Ροσέρο από τον Θοράρινσον έγινε έξω ή πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής.

ΤΑ ΓΚΟΛ

20’: Ο Λάρσον που δέχτηκε τη μπάλα στην περιοχή από τον Πασαλίδη, απέφυγε με προσποίηση τον Τζίνο και με αριστερό σουτ στη γωνία από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 για τον ΟΦΗ.

ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

69’: Σε εκτέλεση κόρνερ του Νίνη ο Εραμούσπε έπιασε στην κεφαλιά που αφού έσκασε πρώτα στο έδαφος χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του ΟΦΗ.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

18’: Καλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ, όταν σε σέντρα του Νέιρα από δεξιά, ο Ντίκο πήρε την κεφαλιά από τον Σόρια από κοντά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

27’: Μακρινό σουτ του Μπάκιτς έφυγε άουτ.

34’: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ να ισοφαρίσει. Σέντρα του Σόρια από δεξιά, απέκρουσε ασθενώς αμυντικός του ΟΦΗ, η μπάλα πήγε στον Πήλιο που αμαρκάριστος σούταρε περίπου από το ύψος του πέναλτι πάνω από τα δοκάρια.

37’: Σουτ του Παμλίδη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής δεν βρήκε στόχο και έφυγε άουτ.

40’: Ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Θοράρινσον

51’: Γέμισμα του Νίνη ο Παμλίδης δεν σηκώθηκε καλά και η κεφαλιά έφυγε άουτ.

66’: Ο Ντίκο από αριστερή γωνιακή θέση έκανε το σουτ και απέκρουσε ο Τσιντώτας.

72’: Γέμισμα του Σόρια ο Βούρος στην κατάλληλη στιγμή απέκρουσε προ του Μορέιρα που ήταν έτοιμος να μπει με τη μπάλα στα δίχτυα.

76’: Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ όταν κεφαλιά από κοντά του Μορέιρα έφυγε άουτ σε σέντρα του Νίνη,

82’: Κεφαλιά του Εραμούσπε απέκρουσε ο Μανδάς. Η φάση δεν καταγράφηκε στατιστικά γιατί είχε καταλογιστεί επιθετικό φάουλ του Τζίνο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης του συνδέσμου Χαλκιδικής. Βοηθοί του οι Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) και Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής). Τέταρτος ο Φώτης Πολυχρόνης (Πιερίας). Στο VAR ο Στέφανος Κουμπαράκης (Κυκλάδων) με βοηθό τον Πέτρο Πάτρα (Μακεδονίας). Παρατηρητής διαιτησίας ο Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας).Κίτρινες: 37′ Λάρσον, 41′ Ριένστρα, 70′ Μορέιρα, 75′ Θοράρινσον

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Μπορταγκαράι, Εραμούσπε, Μπιλμπάο (81’ Σταματελόπουλος), Ριένστρα (46’ Νίνης), Tζίνο (90’ Τζίνο), Παμλίδης (57’ Ροσέρο), Μορέιρα, Μπάλαν.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης, Λάρσον, Περέα, Μπάκιτς, Θοράρινσον, Τσιλιανίδης (46’ Ντιουσέ), Νέιρα (68’ Τοράλ), Ντίκο (68’ Φελίπε).

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
17.00 Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-1
17.30 Παναιτωλικός – Λαμία 1-3
19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 1-2
21.00 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΕΙ ΑΟΥΤ
(2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Λαμία 6
Ατρόμητος 4
ΟΦΗ 4
Αστέρας Τρίπολης 3
Ιωνικός 3
Λεβαδειακός 2
Παναιτωλικός 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0

ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 26+2 Αγώνες)

Ατρόμητος 33
ΟΦΗ 30
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
Λαμία 23
ΠΑΣ Γιάννινα 23
——————————————————–
Ιωνικός 21
Λεβαδειακός 19
ΣΗΜ: Από τη γενική βαθμολογία του συνόλου των αγώνων πρωταθλήματος και πλέι άουτ οι δύο τελευταίες ομάδες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

17.00 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα
17.30 ΟΦΗ – Λαμία
19.30 Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός
19.30 Παναιτωλικός – Ιωνικός

Σχετικά άρθρα

Περιμένοντας στα Γιάννινα ….επενδυτές που ακόμα δεν φάνηκαν!

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος