Φάση από το ισόπαλο παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ" με μονομαχία Νέιρα και Σόρια
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Νίκη οπωσδήποτε στο επόμενο παιχνίδι με ΟΦΗ

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ζουν και αναπνέουν για το εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ για την 2η αγωνιστική των πλέι άουτ, που θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Η νίκη είναι μονόδρομος για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» προκειμένου να διατηρήσει την διαφορά των πέντε βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά και να την αυξήσει περισσότερο. Ο ΠΑΣ έχει να κερδίσει από τις 7 Ιανουαρίου 2023. Τότε κέρδισε με σκορ 3-1 μέσα στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό. Έκτοτε η νίκη αγνοείται. Σε δέκα συνεχόμενα ματς καταγράφονται έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Μετά την ήττα στη Λαμία με 2-0, η νίκη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ θεωρείται μονόδρομος, θέλοντας οι κυανόλευκοι να εκμεταλλευτούν τη δυνατή έδρα τους. Αυτό τόνισε και ο νεαρός αμυντικός Άγγελος Τσάβος που κάλυψε το κενό του τιμωρημένου Σόρια στη Λαμία. Σε δηλώσεις τόνισε ότι η ομάδα του θέλει πάλι να βρει τα πατήματα της τονίζοντας και τα εξής: «Θέλαμε να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις που είχαμε στη διάρκεια του πρωταθλήματος και να μπορέσουμε να πάρουμε ότι μπορούσαμε από το παιχνίδι. Δεν έγινε αυτό με τη Λαμία. Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουμε στις νίκες. Παίζουμε στην έδρα μας όπου είμαστε πολύ δυνατοί. Με την παρουσία του κόσμου μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ευελπιστούμε να έχουμε και τους παίκτες που είναι τώρα τραυματίες μαζί μας και να είμαστε όλοι μια ομάδα». Για το αν σκέφτονται οι παίκτες ότι μπορεί να μπλέξει η ομάδα σε περιπέτειες αν δεν είναι σοβαρή στα υπόλοιπα παιχνίδια: «Και εμείς το ίδιο σκεφτόμαστε. Όμως πρώτα από όλα σκεφτόμαστε να είμαστε καλοί μέσα στο γήπεδο, να δείχνουμε καλή εικόνα. Τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν».

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΤΑΙΚΟ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Χωρίς τον Θανάση Στάικο γίνονται οι προπονήσεις του ΠΑΣ αυτές τις ημέρες, καθώς ο κόουτς παρακολουθεί μαθήματα στη σχολή της ΕΠΟ για να πάρει το δίπλωμα UEFA Pro. Η σχολή διαρκεί μέχρι το Σάββατο και τα μαθήματα γίνονται στην Αθήνα. Την ευθύνη των προπονήσεων έχουν οι συνεργάτες του Χαράλαμπος Πενταρβάνης, Βασίλειος Αργυρίου και ο γυμναστής Γιάννης Ντουρουντός. Θα κάνουν ειδικό πρόγραμμα συντήρησης οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, πρόγραμμα καθολικής ένταξης των παικτών που επιστρέφουν μετά την αποθεραπεία λόγω τραυματισμών. Παράλληλα θα υπάρξει και πρόγραμμα αποφόρτισης κάποιων παικτών έχοντας κάποια επιπλέον ρεπό για ξεκούραση αυτό το διάστημα που δεν υπάρχουν αγώνες. Θα δοθεί ρεπό σε όλους το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα θα ξεκινήσει η προετοιμασία για το πολύ κρίσιμο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα, που θα γίνει το Σάββατο 1 Απριλίου. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» μετά την ήττα από τη Λαμία, θέλει οπωσδήποτε νίκη με ΟΦΗ για να μην μπλέξει σε περιπέτειες, όσον αφορά τη μάχη παραμονής στη Σούπερ Λιγκ.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ θα είναι έτοιμοι και οι Καραχάλιος, Παντελάκης, Νίνης, θα επιστρέψει ο Σόρια που εξέτισε την ποινή του, ενώ θα μπορούν να αγωνιστούν περισσότερο οι Παμλίδης και Ροσέρο, Μπιλμπάο που προερχόμενοι από τραυματισμούς αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Με αυτές τις επιστροφές η ομάδα θα δυναμώσει περισσότερο και είναι σε θέση να κερδίσει τον ΟΦΗ, αρκεί να είναι συγκεντρωμένη και να αποφύγει τα λάθη.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Στην προπόνηση που έγινε χθες υπό την επίβλεψη του Χαράλαμπου Πενταρβάνη, αφού όπως γράφουμε και παραπάνω, ο Στάικος παρακολουθεί σεμινάριο στην Αθήνα, ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι Καραχάλιος, Παντελάκης, Μορέιρα, ενώ δεν προπονήθηκε και ο Λώλης. Οι δύο τελευταίοι θα επιστρέψουν σήμερα ή αύριο. Ρυθμούς ανεβάζει και ο Πέδρο Κόντε, αλλά ακόμα έχει δρόμο στο να μπορέσει να ανταποκριθεί σε συνθήκες αγώνα. Δεν είναι μόνο η κατάσταση του ποδιού του, αλλά και το γεγονός ότι έχει να προπονηθεί με κανονικούς ρυθμούς από το ματς με τη Λαμία που έγινε στις 27 Αυγούστου 2022. Τότε τραυματίστηκε (ρήξη χιαστών) και έμεινε εκτός δράσης. Αν έρθουν βολικά τα αποτελέσματα ίσως πάρει προς το τέλος μικρό χρόνο συμμετοχής, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (22/3/2023)

Σχετικά άρθρα

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ

Νοκ άουτ Τσαούσης, ατομικό Παντελάκης και Λεό