Στο ΔΑΚ Λαμίας "Αθανάσιος Διάκος" θα παίξει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην 1η αγωνιστική των πλέι άουτ
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ξεκίνημα με νίκη θέλει σήμερα ο “Άγιαξ της Ηπείρου”

Αποφασισμένος να ξεκινήσει με νίκη τους αγώνες των πλέι άουτ είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα που θα αγωνιστεί σήμερα στις 9 το βράδυ στη Λαμία με την τοπική ομάδα.

Μπορεί να υπάρχουν και πάλι σημαντικές ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών, αλλά στο στρατόπεδο του «Άγιαξ της Ηπείρου» όλοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους και να γυρίσουν με βαθμούς ή βαθμό από την όμορφη πόλη της Ρούμελης. Για τους Γιαννιώτες προέχει η νίκη που σε συνδυασμό και με την διαφορά των 6 βαθμών που έχουν από τη Λαμία, βάζει βάσεις παραμονής, αλλά και η ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα. Σημειωτέον ότι ισόπαλα με σκορ 1-1 έληξαν και τα δύο παιχνίδια των σημερινών μονομάχων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Θανάσης Στάικος με εντατικές προπονήσεις ετοίμασε όλη την εβδομάδα την ομάδα του για να αγωνιστεί με αποφασιστικότητα σήμερα στη Λαμία και να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί να πάρει. Μπορεί να υπάρχει βαθμολογική διαφορά, αλλά το σημερινό ματς στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» είναι ντέρμπι υπό την άποψη ότι οι δύο ομάδες δίνουν κρίσιμα παιχνίδια από τα οποία θα κριθεί η πορεία ολόκληρης της χρονιάς. Στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών υπάρχει αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και αυτοσυγκέντρωση με στόχο η ομάδα τους να μην κάνει λάθη, οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι για να έχουν ελπίδες θετικού αποτελέσματος. Χθες το μεσημέρι έγινε η τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ δίνοντας ο Θανάσης Στάικος τις τελευταίες οδηγίες. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Καραχάλιος, Παντελάκης, Νίνης, Κόντε, Κιάκος και ο τιμωρημένος με κάρτες Σόρια. Νέα πρόσωπα σε σχέση με τον προηγούμενο παιχνίδι με τον Άρη οι Πήλιος, Τζίνο (εξέτισαν την ποινή τους), Ροσέρο, Παμλίδης που αποθεραπεύτηκαν. Ο τελευταίος επιστρέφει μετά από ένα και παραπάνω μήνα στην ενεργό δράση και είναι λογικό να πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής στη σημερινή αναμέτρηση, αν χρειαστεί και αν το κρίνει ο προπονητής του. Πιθανή ενδεκάδα: Τσιντώτας, Τσάβος, Πήλιος, Μπακαδήμας, Εραμούσπε, Τζίνο, Μορέιρα, Μπιλμπάο, Ριένστρα, Μπάλαν, Τζίμας. Στην αποστολή είναι και οι Σούλης, Αθανασίου, Μπορταγκαράι, Ράντου, Λιάσος, Λώλης Αλέξανδρος, Παμλίδης, Λεό, Ροσέρο, Σταματελόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Τον αγώνα του Σαββάτου στη Λαμία θα διευθύνει ο Πέτρος Τσαγκαράκης του συνδέσμου Χανίων. Βοηθοί του θα είναι οι Γεώργιος Χριστακόγλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής και Κωνσταντίνος Στάικος της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος ορίστηκε ο Μιχαήλ Ματσούκας της ΕΠΣ Αιτ/νιας. Στο VAR θα βρίσκεται ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας) και βοηθός-AVAR θα είναι ο Ανδρέας Φωτόπουλος (Αθηνών).

ΤΑ ΜΑΤΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στην 2η αγωνιστική του α’ γύρου το παιχνίδι στα Γιάννινα που έγινε 27/8/2022 έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1. Στο άτυχο αυτό παιχνίδι τραυματίστηκε σοβαρά ο Πέδρο Κόντε. Στο 12’ με κεφαλιά ο Εραμούσπε έκανε το 1-0 και ισοφάρισε στο 58’ με κεφαλιά του Νούνιες. Με το ίδιο σκορ σφραγίστηκε η αναμέτρηση και στη Λαμία στον β’ γύρο. Προηγήθηκε η Λαμία στο 66’ με τον Μπεχαράνο και ισοφάρισε ο ΠΑΣ σε 1-1 στο 74’ με αυτογκόλ του Κορνέζου στην προσπάθεια να αποκρούσει κεφαλιά του Παντελάκη. Από τις φάσεις που έγιναν ξεχωρίζει στο 29’ η κεφαλιά του Παντελάκη στο δοκάρι της Λαμίας, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια. Ο ΠΑΣ είχε ευκαιρίες να πάρει και τη νίκη.

ΜΙΚΡΗ Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Μικρή είναι σχετικά η προϊστορία των δύο ομάδων, καθώς η Λαμία τα τελευταία χρόνια ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ. Σήμερα θα αναμετρηθούν για 8η φορά. Στις προηγούμενες 7 αναμετρήσεις, καταγράφονται 2 νίκες της Λαμίας, 2 νίκες του ΠΑΣ και 3 ισοπαλίες.

ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Η ΝΕΩΝ Κ17

Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί αύριο στον Βόλο με την τοπική ομάδα. Η αναμέτρηση θα γίνει στις 14.15 στο αθλητικό κέντρο «Όλγα Βασδέκη», με ρέφερι την Ιωάννα Συναϊτη του συνδέσμου Θεσσαλίας.
-Η ομάδα Νέων Κ19 δεν έχει αγώνα το Σαββατοκύριακο. Το πρωτάθλημα δεν έχει ολοκληρωθεί αφού υπολείπονται ακόμα 4 αγωνιστικές, που δεν είχαν γίνει σύμφωνα με το πρόγραμμα των επαγγελματικών ομάδων. Ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί στα Γιάννινα ΑΕΚ, Ολυμπιακό και θα παίξει εκτός έδρας με Λεβαδειακό και Λαμία. Επιπλέον έχει και το ματς στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, που κατόπιν αναβολής ορίστηκε για το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 4.000 ΕΥΡΩ

Το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λιγκ τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 4000 ευρώ την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, επειδή οι φίλαθλοί της άναψαν πυρσούς στο γήπεδο Χαριλάου στο παιχνίδι με τον Άρη. Είναι ένα από τα πολλά πρόστιμα που έχει τιμωρηθεί φέτος η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Σχεδόν μετά από κάθε αγωνιστική σύρεται στον αθλητικό δικαστή.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΛΕΪ ΟΦ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ
17.30 Βόλος – Ολυμπιακός (COSMOTEsport 1)
19.00 Άρης – ΠΑΟΚ (NOVAsports prime)
21.30 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (COSMOTEsport 1)
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ (1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

17.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (NOVAsports 2)
17.30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 1)
19.30 Ατρόμητος – Ιωνικός (NOVAsports prime)
21.00 Λαμία – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(26η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 61
ΑΕΚ 59
Ολυμπιακός 56
ΠΑΟΚ 54
Άρης 40
Βόλος 39
—————————————————————————
Ατρόμητος 29
Παναιτωλικός 28
ΟΦΗ 26
Αστέρας Τρίπολης 25
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ιωνικός 18
Λαμία 17
Λεβαδειακός 17
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (18/3/2023)

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φουλ για νίκη ο ΠΑΣ με σύμμαχο την παράδοση