Ο Κλόντιου Μπάλαν θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος και στο ματς με τον Βόλο
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Δίψα και πάθος για νίκη ο ΠΑΣ παρά τις ελλείψεις

Παρά τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που προκαλούν απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, στο στρατόπεδο του ΠΑΣ Γιάννινα υπάρχει αισιοδοξία για νίκη στο αυριανό παιχνίδι με τον Βόλο που θα γίνεις στις 17.00 στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Και σε άλλες αναμετρήσεις είχε τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά μέτρησε το μέταλλο και το πάθος των υπόλοιπων παικτών που κάλυψαν τα κενά και πήραν θετικά αποτελέσματα. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και αύριο με τον Βόλο. Με την βοήθεια των φιλάθλων και τη δύναμη της έδρας οι παίκτες του Στάικου θα διεκδικήσουν τη νίκη που θα σιγουρέψει περισσότερο την επίτευξη του στρατηγικού στόχου παραμονής στην κατηγορία. Το ευχάριστο για τους κυανόλευκους προέκυψε χθες με τον δεξιό αμυντικό Σόρια που έκανε κανονικά προπόνηση χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, ενώ καθαρή ήταν και η μαγνητική ήταν καθαρή και δεν έδειξε πρόβλημα στο ισχίο. Ο Ισπανός μπακ στην αρχή του πρωταθλήματος ήταν έξω από τα νερά του, έχοντας πρόβλημα προσαρμογής, αλλά με τον χρόνο έγινε από τους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας. Σύγχρονος μπακ που βοηθά πολύ και την επίθεση, αφού στατιστικά στα γεμίσματα είναι από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος, μετά τον Άμραμπατ της ΑΕΚ και τον Μπερνάρ του Παναθηναϊκού. Αντίθετα με τον Λιάσο εξακολουθεί να είναι αμφίβολη η συμμετοχή του από το διάστρεμμα που έπαθε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Απόντες από την αυριανή αναμέτρηση με τον Βόλο θα είναι οι τραυματίες Καραχάλιος, Παντελάκης, Παμλίδης, Ροσέρο, Κιάκος και ο Κόντε που απουσιάζει από την 2η αγωνιστική. Επιστρέφουν στην ενεργό δράση και είναι στη διάθεση του Στάικου οι Τζίμας, Νίνης, Μπιλμπάο. Η προετοιμασία θα ολοκληρωθεί με προπόνηση και προβολή βίντεο στις 3 το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Λόγω των απουσιών ο Θανάσης Στάικος προσπάθησε όλη την εβδομάδα να ετοιμάσει την ομάδα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βρει εναλλακτικές λύσεις ώστε να καλύψει τα κενά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να ξεκινήσει τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Τσιντώτα, δεξιό αμυντικό τον Σόρια, αριστερό τον Πήλιο, στο κέντρο άμυνας Μπακαδήμα, Εραμούσπε, στο κέντρο Λιάσο ή Μπιλμπάο, Ριένστρα, Μορέιρα, Τσίνο και στην επίθεση Μπάλαν και Τζίμα. Στην αποστολή αναμένεται να είναι και οι Νίνης, Αθανασίου, Σούλης, Λώλης, Τσάβος, Μπορταγκαράι, Σταματελόπουλος, Λεό, Φοφανά, Μπάλαν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Μιχαήλ Ματσούκας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα θα είναι και το πρώτο του ματς στη Σούπερ Λιγκ, αφετηρία της νέας καριέρας στα ψηλά πατώματα της διαιτησίας. Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτριος Βεργέτης (Αργολίδας) και Αναστάσιος Φραγιός (Μακεδονίας). Τέταρτος ορίστηκε ο Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας). Στο VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας (Φθιώτιδας), βοηθός AVAR θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής. Παρατηρητής θα είναι ο Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών). Ο Ματσούκας είναι νέος ρέφερι και θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα Σούπερ Λιγκ.

TA NEA ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Στην τελική ευθεία έχει μπει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ και δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ο Βόλος βρίσκεται σε θέση ισχύος, όσον αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Χρειάζεται ένα βαθμό στα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός και ΠΑΟΚ εντός για να τερματίσει και μαθηματικά στην πρώτη εξάδα. Μπορεί, ωστόσο, να μην χρειαστεί και κανέναν βαθμό, αν ο Ατρόμητος έχει τουλάχιστον μία βαθμολογική απώλεια στα παιχνίδια με Αστέρα στην Τρίπολη ή με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στο Περιστέρι. Ο Κώστας Μπράτσος δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Ζαν Μπαριέντος, ενώ τιμωρημένοι είναι ο Νικολάι Άλχο, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τη Λαμία και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής και ο Σιέλλης. Ο Αρούνα Σι εξέτισε την ποινή του και τέθηκε στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

ΝΕΟ ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

Με πρόστιμο 10.500 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τα υβριστικά συνθήματα και τα βεγγαλικά που έριξαν οι φίλαθλοι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Αυτή την φορά του επιβλήθηκε μεγαλύτερο πρόστιμο ως υπότροπος, καθώς κάθε σχεδόν εβδομάδα είναι μόνιμος….πελάτης του αθλητικού δικαστή. Και να συνεχιστεί αυτή η κακή νοοτροπία και συμπεριφορά κάποιων θερμοκέφαλων οπαδών, θα γίνονται πιο τσουχτερά και τα πρόστιμα. Το…ρεκόρ είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όπου εκτός από την ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα είχε τιμωρηθεί και με πρόστιμο 66.000 ευρώ.

Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΘ

Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαρτίου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί η προσφυγή του Χουάν Ντομίνγκεθ κατά της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, επικαλούμενος οφειλές χρημάτων από την εποχή της θητείας του στα Γιάννινα. Το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε και αυτός στον Αστέρα Τρίπολης ακολουθώντας Μεταξά, Γκαρντάφσκι και Σνάιντερ. Η υπόθεση θα συζητηθεί στην πρωτοβάθμια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ.

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΝΕΩΝ

Για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος Νέων Κ19 της Σούπερ Λιγκ, ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο και ώρα 15.00 τον Βόλο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Γεώργιος Βλάχος του συνδέσμου Γρεβενών.
-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 της Σούπερ Λιγκ ο ΠΑΣ θα παίξει αύριο Κυριακή και ώρα 13.00 στα Γιάννινα με τη Λάρισα. Το παιχνίδι θα γίνει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ με διαιτητή την Αικατερίνη Κυριαζή του συνδέσμου Ηπείρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

20.00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (NOVAsports 2)
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ
16.00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (COSMOTEsport 1)
17.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος (NOVAsports prime)
17.30 Λαμία – Άρης (COSMOTEsport 2)
19.30 ΟΦΗ – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)
20.00 ΠΑΟΚ – Ιωνικός (NOVAsports prime)
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ
19.30 Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (COSMOTEsport 1)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(24η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 55
ΑΕΚ 53
Ολυμπιακός 50
ΠΑΟΚ 48
Άρης 37
Βόλος 36
—————————————————————————
Παναιτωλικός 28
Ατρόμητος 28
ΟΦΗ 26
Αστέρας Τρίπολης 24
ΠΑΣ Γιάννινα 23
Ιωνικός 15
Λεβαδειακός 14
Λαμία 13
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.
-ΑΕΚ και Ατρόμητος έχουν έναν αγώνα λιγότερο.

Από τη σημερινή έντυπη έκδοση του “Ηπειρωτικού Αγώνα” (4/3/2023)

Σχετικά άρθρα

Το παρελθόν δείχνει το…μέλλον στον ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επίσημη ένταξη του ΠΑΣ στη Β’ Εθνική

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Ο πιο φτηνός και προβλέψιμος υποβιβασμός στην Ιστορία του ΠΑΣ