Μονομαχία Καραχάλιου και Ροτάριου (ΦΩΤΟ protothema.gr)
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ο ΠΑΣ πέταξε τζάμπα δύο βαθμούς με χαμένο πέναλτι στο 90′

Δύο πολυτιμότατους βαθμούς πέταξε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, καθώς στο 90’κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Νίνης και απέκρουσε αρχικά ο γκολκίπερ Γιαννιώτης και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Έτσι το σκορ έμεινε στο 1-1 αφήνοντας μεγάλη πίκρα στους κυανόλευκους που σε ένα δικό τους παιχνίδι δεν πήραν το τρίποντο που θα τους έκανε να αισθάνονται καλύτερα και πιο σίγουροι στη συνέχεια. Όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πολλά ματς κρίνονται από μια άτυχη στιγμή ή από μια λεπτομέρεια. Το πέναλτι στο 90’ που έφερε τον ΠΑΣ μια ανάσα από την κατάκτηση της νίκης, πήγαν αρχικά να εκτελέσουν οι Μπάλαν και Τζίμας. Όμως ο Στάικος έδωσε εντολή να το εκτελέσει ο Νίνης που είχε περάσει στο παιχνίδι στο 83’ στη θέση του Ριένστρα. Ήταν σωστή η απόφαση του κόουτς να αναθέσει την εκτέλεση του πέναλτι σε έναν παίκτη που ήταν ακόμα παγωμένος; Έτσι έκρινε, έτσι έπραξε. Αυτός ξέρει και καλύτερα τους παίκτες. Όπως έχασε το πέναλτι ο Νίνης, έτσι θα μπορούσε να το χάσει ή να το βάλει γκολ και κάποιος άλλος. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνεται πέναλτι. Το ατύχημα για τον ΠΑΣ ήταν η απουσία του σπεσιαλίστα Εραμούσπε. Αυτός εκτελεί τα πέναλτι. Όμως καλό είναι να εκπαιδεύονται και άλλοι παίκτες στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα και να μην γίνονται διαβουλεύσεις πάνω στη μπάλα για το ποιος θα χτυπήσει το πέναλτι όπως έγινε σήμερα. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΣ πέταξε τζάμπα δύο βαθμούς, χάνοντας τη νίκη μέσα από τα χέρια του σε μια πολύ κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος, με την ευχή να μην του στοιχίσουν ακριβά για τη συνέχεια. Πέρα από το πέναλτι ο ΠΑΣ είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον Ατρόμητο και το ισόπαλο σκορ 1-1 τον αδικεί σε γενικές γραμμές.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, κάνοντας ο ΠΑΣ γκολ στο 5’ με τον Σόρια που ακυρώθηκε καθώς ο Μορέιρα που έκανε την πάσα είχε δεχτεί τη μπάλα εκτεθειμένος για λίγα χιλιοστά. Συνέχισε ο ΠΑΣ στο α’ μέρος να είναι καλύτερος από τον Ατρόμητο, έβαλε το γκολ στο 37’ με τον Μπάλαν, είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας, χωρίς η γιαννιώτικη εστία να απειληθεί. Στο διάστημα αυτό η ομάδα του Περιστερίου δεν πατούσε καθόλου καλά στο γήπεδο και πολλοί παίκτες ήταν έξω από το κλίμα του παιχνιδιού. Και ο ΠΑΣ δεν έκανε πολλές ευκαιρίες, αλλά μπορούσε να πετύχει ένα ακόμα γκολ που θα έβαζε νέα δεδομένα στην εξίσωση, καθώς είχε απέναντι έναν κακό Ατρόμητο.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερο. Ο κόσμος, είδε καλύτερο ποδόσφαιρο, περισσότερες φάσεις και καλύτερο θέαμα. Ο Ατρόμητος βοηθήθηκε πολύ από τις αλλαγές που έκανε ο Κόλμαν. Στο 52’ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Κιάταρσον και η πίεση που άσκησε για ένα διάστημα στον ΠΑΣ που είχε υποχωρήσει, απέφερε το γκολ της ισοφάρισης στο 77’ με τον Τζοβάρα. Μετά το γκολ αυτό αφυπνίστηκε ο ΠΑΣ που άρχισε πάλι να παίρνει μπροστά και να γίνεται επικίνδυνος. Πριν υπάρξει η μεγάλη ευκαιρία με το χαμένο πέναλτι του Νίνη στο 90’, υπήρξαν φάσεις και ευκαιρίες να κλειδώσει νωρίτερα τη νίκη ο «Άγιαξ της Ηπείρου», όπως στο 80’ και 87’ με τον Μορέιρα, στο 86’ με τον Νίνη και στο 90’ με την φοβερή απόκρουση του Γιαννιώτη σε φωτοβολίδα έξω από την περιοχή του Καραχάλιου. Τι σου είναι όμως το ποδόσφαιρο και πόσο…πανούργα (να το πούμε κομψά) είναι η μπάλα. Μέσα σε ένα δεκάλεπτο ο ΠΑΣ έχασε τέσσερες ευκαιρίες για γκολ και ένα χαμένο πέναλτι και αντί να πάρει μια μεγάλη νίκη, λίγο έλειψε να χάσει και τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ο Ατρόμητος είχε καλή ευκαιρία στο 88’ με τον Τζαβίδα και στο 96’ ο Τσιντώτας έσωσε τον ΠΑΣ από τον όλεθρο, αποκρούοντας δυνατό σουτ του Οικονομίδη.
Αν ζυγίσουμε τις ευκαιρίες που χάθηκαν από τις δύο ομάδες, τότε θα δούμε ότι πιο κοντά στη νίκη βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Θα μπορούσε να κερδίσει άνετα το παιχνίδι και να κάνει άλμα παραμονής, αλλά και να το χάσει με τις δύο ευκαιρίες του Ατρόμητου στο τέλος. Ο Καραχάλιος είναι πάλι από τους κορυφαίους του ΠΑΣ, έτρεξε πολύ, καθώς δεν πήγαν και σήμερα καλά οι Ριένστρα και Τσίνο. Οι Σόρια και Πήλιος βοήθησαν επιθετικά με πλαγιοκοπήσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπως και ο Μορέιρα όσο τον κρατούσαν οι δυνάμεις του. Ο Τζίμας βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε, κερδίζοντας και το πέναλτι. Καλά τα πήγε και ο Μπακαδήμας που έκανε ντεμπούτο λόγω απουσίας του Εραμούσπε (τιμωρημένος με κάρτες). Ο Μπάλαν έχει το γκολ κάτι που έδειξε και στη φάση του 32’, ενώ πολλές φορές γύριζε πίσω και κυνηγούσε τη μπάλα. Ο Τσιντώτας ήταν και πάλι εγγύηση με δύο τρεις σωτήριες αποκρούσεις, δίνοντας το αίσθημα σιγουριάς και στους συμπαίκτες του.
Από τον Ατρόμητο κορυφαίος είναι ο γκολκίπερ Γιαννιώτης, που είχε περάσει για ένα εξάμηνο και από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Αυτός έσωσε την ομάδα του Περιστερίου από την ήττα. Καλά τα πήγαν στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Κόλμαν Τζοβάρας, Τζαβίδας, Οικονομίδης και Κούεν.
Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δεν έκανε λάθη, ήταν πολύ καλός, ίσως και άριστος. Καλές και οι υποδείξεις των εποπτών.

ΤΑ ΓΚΟΛ

32′: Γκολ για τον ΠΑΣ. Ο Πήλιος αποφεύγει τον Ροτάριου και σεντράρει από αριστερά, κεφαλιά του Παμλίδη, η μπάλα σταματά στον Χατζηισαΐα, νέα κεφαλιά-πάσα του Παμλίδη και με κοντινή προβολή ανοίγει το σκορ ο Μπάλαν, 1-0.

77′: Γκολ για τον Ατρόμητο. Ωραίο σουτ του Κούεν εκτός περιοχής, σε κόρνερ διώχνει δύσκολα ο Τσιντώτας. Το κόρνερ εκτελείται πλασαριστά, σέντρα του Νίκου Αθανασίου από αριστερά, υπέροχη γυριστή προβολή του Τζοβάρα στην κίνηση και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

90′: Πέναλτι για τον ΠΑΣ Γιάννινα για ανατροπή του Τζίμα από τον Χατζηισαΐα, στην εξέλιξη του κερδισμένου κόρνερ του ΠΑΣ. Ο Γιαννιώτης αποκρούει την εκτέλεση του Νίνη! Η μπάλα βρίσκει και στο αριστερό δοκάρι και ακολουθεί άστοχο σουτ του Τζίμα.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

5’: Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ με τον Σόρια αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μορέιρα. Ο Μορέιρα έκανε τη σέντρα από αριστερά και αφύλακτος ο Σόρια πιάνει πλασέ στην κίνηση από δεξιά της περιοχής, νικώντας τον Γιαννιώτη για το 1-0. Όμως ο Σιδηρόπουλος ειδοποιήθηκε από το VAR ότι ο Μορέιρα ήταν σε θέσ οφσάιντ.

12′: Ένα γυριστό σουτ του Χατζηισαΐα εντός περιοχής δεν ανησυχεί τον Τσιντώτα.

52′: Ευκαιρία για τον Ατρόμητο, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Στρούγγης πιάνει την κεφαλιά και αστοχεί από κοντά με προβολή εκτός ισορροπίας ο Κιάρτανσον.

60′: Συρτή σέντρα του Πήλιου από αριστερά, πλασέ στην κίνηση του Ριένστρα εντός περιοχής, αρκετά άστοχο.

80′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα, σέντρα του Τζίμα από δεξιά, αφύλακτος πιάνει την κοντινή κεφαλιά ο Μορέιρα, άουτ.

86′: Ο Νίνης το σουτ από πλεονεκτική θέση, κόντρα στον Χατζηισαΐα, κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα, που περνά χωρίς κάτι σημαντικό.

87′: Ο Μορέιρα επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, άουτ.

88′: Πάνω κάτω η μπάλα, ο Ρομπάιγ σέντρα από δεξιά, πλασέ του Τζαβίδα στην κίνηση, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι η μπάλα, απειλεί ο Ατρόμητος για το 1-2.

90′: Ωραίο σουτ εκτός περιοχής του Καραχάλιου, σε κόρνερ διώχνει δύσκολα ο Γιαννιώτης.

90’+6: Σουτ του Οικονομίδη από δεξιά, κοντράρει στον Μπακαδήμα η μπάλα, μεγάλη απόκρουση του Τσιντώτα.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου με βοηθούς τον Κωνσταντίνου του Συνδέσμου Πρέβεζας/Λευκάδας και τον Καραλή του Συνδέσμου Ηλείας. Διαιτητής VAR ήταν ο Μανούχος του Συνδέσμου Αργολίδας και βοηθός ο Νικολακάκης του Συνδέσμου Λασιθίου. Κίτρινες: 51′ Καραχάλιος, 90’+4 Τζίμας – 43′ Φριντζόνσον, 55′ Έρλινγκμαρκ, 71′ Τζοβάρας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Tσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα (83′ Νίνης), Τζίνο (63′ Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (72′ Τζίμας), Μπάλαν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ν. Αθανασίου, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ (58′ Οικονομίδης), Φριντζόνσον (58′ Κούεν), Ροτάριου (66′ Τζοβάρας), Ρομπάιγ, Κιάρτανσον (58′ Τζαβίδας).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19.30 Βόλος – Παναιτωλικός 2-3
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Ολυμπιακός – ΟΦΗ (NOVAsports 1)
19.30 ΑΕΚ – Άρης (COSMOTEsport 1)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
18.00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (NOVAsports prime)
19.30 Λαμία – Ιωνικός (COSMOTEsport 1)
21.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(19η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 45
ΑΕΚ 44
ΠΑΟΚ 39
Ολυμπιακός 39
Βόλος 29
Άρης 31
—————————————————————————
Ατρόμητος 25
Παναιτωλικός 23
ΟΦΗ 19
ΠΑΣ Γιάννινα 19
Αστέρας Τρίπολης 18
Λεβαδειακός 13
Λαμία 12
Ιωνικός 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα (COSMOTEsport)
19.00 Ιωνικός – Άρης (COSMOTEsport)
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 Παναθηναϊκός – Λαμία (COSMOTEsport)
17.30 Ατρόμητος – ΑΕΚ (NOVAsports)
20.00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport)
20.30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός (NOVAsports)
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Λεβαδειακός – Βόλος (NOVAsports)

Σχετικά άρθρα

Δείπνος ενότητας και ομοψυχίας με παρουσία Περιφερειάρχη και Δημάρχου

Πανέτοιμος ο “Άγιαξ” για τον…μικρό τελικό με Παναιτωλικό

Γενική είσοδος 10 ευρώ και με τον Παναιτωλικό