ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Αν και μέτριος, ο ΠΑΣ 1-1 στο Αγρίνιο με Παναιτωλικό

Δίκαια μοιρασιά στο Αγρίνιο καθώς Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, σε ένα μέτριο γενικά παιχνίδι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον στο τελευταίο τέταρτο, όταν στο 76’ ο Μπάλαν έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και πλάσαρε πάνω στον Ανέστη. Λίγο μετά στο 82’ ο Ντουάρτε, ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, με σουτ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ωστόσο ο ΠΑΣ ή καλύτερα ο ψυχωμένος Εραμούσπε δεν είχαν πει την τελευταία λέξη. Στο 89’ σε ένα γέμισμα του Σόρια, ο Εραμούσπε σαν υπερηχητικό νίκησε στον αέρα τον Λάρσον και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ανέστη ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.
Καλός ο βαθμός για τον ΠΑΣ σε ένα ματς που ως σύνολο δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά μέτριος σε γενικές γραμμές. Έστω και στο 89’ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας σε χρονική στιγμή που «έκαιγε» η μπάλα και είχε ο Παναιτωλικός το ψυχολογικό προβάδισμα. Και ο Στάικος ασπάστηκε το γνωστό δόγμα που υπάρχει στο ποδόσφαιρο, αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι μην το χάνεις. Ότι παίρνει εκτός έδρας είναι καλό και χτίζει τον στόχο της παραμονής. Ο Παναιτωλικός, που στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι διασύρθηκε με βαριά ήττα 4-0 από τον ΟΦΗ, προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κερδίσει τον ΠΑΣ, αλλά δεν τα κατάφερε. Και αυτός δεν ξεπέρασε τη μετριότητα.
Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα αμφίρροπο παιχνίδι με μοιρασμένες τις φάσεις και τις καλές στιγμές. Ο Παναιτωλικός είχε μια καλή ευκαιρία στο 2’ με τον Σενγκέλια που σούταρε άουτ από καλή θέση, όπως και ο ΠΑΣ στο 44’ με τον Ριένστρα που μέσα από την περιοχή και χωρίς να πιέζεται σούταρε άτσαλα πάνω από τα δοκάρια. Στην επανάληψη δεν άλλαξαν οι ισορροπίες. Καλά πεντάλεπτα είχαν και οι δύο ομάδες, αλλά γενικά έγινε ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Αν δεν υπήρχε το κοντράστ συναισθημάτων στο τελευταίο δεκάλεπτο, θα ήταν ένα ματς-παγωμένη σούπα.
Ο ΠΑΣ είχε πρόβλημα στη μεσαία γραμμή όπου ένας Καραχάλιος προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση. Ο Τζίμας ήταν μεν φιλότιμος αλλά όχι αποτελεσματικός. Οι Ριένστρα και Τσίνο δεν έκαναν κάτι το ιδιαίτερο. Η άμυνα του ΠΑΣ στο γκολ του Παναιτωλικού πιάστηκε ασυντόνιστη, αλλά κέρδισε και πολλές μάχες και δεν επέτρεπε στους παίκτες των γηπεδούχων να αναπτυχθούν. Ο Σόρια ήταν καλός καθώς έβγαλε τη σέντρα στο γκολ και βοήθησε στο παραγωγικό κομμάτι. Ο Εραμούσπε μόνο από την παλικαριά που έδειξε στη φάση του γκολ όπου στον αέρα μόνος του νίκησε όλη την άμυνα του Παναιτωλικού, περνά στην πρώτη σειρά των διακριθέντων, αφού και στο υπόλοιπο διάστημα ήταν καλός και έσβησε στην κυριολεξία από το γήπεδο τον Καρέλη. Είναι ο μοναδικός αμυντικός στο πρωτάθλημα που έχει σημειώσει 7 γκολ και είναι στην 4η θέση του πίνακα των σκόρερ. Δραστήριος ήταν και ο Μπάλαν που στο τέλος τραυματίστηκε και αύριο θα ξέρουν τι ζημιά έπαθε. Σταθερός ο Τσιντώτας δεν έχει καμία ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε. Θετική η παρουσία του Νίνη που μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στην προθέρμανση είχε τραυματιστεί και ο Κιάκος (υποτροπή στο τραύμα που τον κράτησε ενάμιση μήνα έξω) και αντικαταστάθηκε από τον Τζίμα πριν ξεκινήσει το ματς.
Από τον Παναιτωλικό ο Ντουάρτε έβαλε ένα καταπληκτικό γκολ. ο Ανέστης ήταν σταθερός, δραστήριοι ήταν Σενγκέλια και Ντίας.
Καλή σε γενικές η διαιτησία του Παπαπέτρου, δεν του ξέφυγε καμία φάση. Καλές και οι υποδείξεις των βοηθών.

ΤΑ ΓΚΟΛ

82΄: Μακρινό γέμισμα, ο Πέδρο στον αέρα παίρνει την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής του ΠΑΣ, βρίσκει την μπάλα με το σώμα ο Μπουζούκης, που φτάνει στον Ντουάρτε, δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και στα δίχτυα, 1-0.

89’: Σέντρα Σόρια καλοτραβηγμένη από τα δεξιά, σηκώνεται ο Εραμούσπε, ανίκητος στον αέρα και ισοφαρίζει σε 1-1.

ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ

2′: Σέντρα Χουχούμη από τα αριστερά, μονοκόμματο σουτ Σενγκέλια από θέση μέσα δεξιά, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Τσιντώτας.

15′: Ο Σόρια από τα δεξιά βγάζει τη συρτή πάσα στον Τζίνο, πλασέ μέσα από την περιοχή, ψηλά η μπάλα, άουτ. Πρώτη τελική και για τους Γιαννιώτες.

33′: Σέντρα από τα δεξιά ο Λιάβας, επιχειρεί το ανάποδο ψαλίδι ο Καρέλης, η μπάλα κοντράρει, φτάνει στον Σενγκέλια, σουτ από τα δεξιά, ψηλά άστοχο.

44′: Ο Τζίμας ανοίγει από τα πλάγια και μέσα στην περιοχή στον Ριένστρα, σουτ από τα αριστερά, πάνω από την εστία του Παναιτωλικού. Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ αλλά άτσαλο το τελείωμα από τον Ολλανδό μέσο.

56′: Καλή στιγμή για τον ΠΑΣ. Μακρινό σουτ Καραχάλιου, στην αριστερή του γωνιά πέφτει και διώχνει ο Ανέστης.

62′: Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό. Φάουλ γέμισμα Ντίας από τα 25 μέτρα και πλέον, τυφλό διώξιμο, Καρέλης μονοκόμματο από θέση μέσα αριστερά, πάνω από την εστία του ΠΑΣ.

76′: Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Φάουλ-γέμισμα από τα δεξιά του Νίνη, η μπάλα δεν απομακρύνεται και πάει προς το σημείο του πέναλτι, πετάγεται ο Μπάλαν, κάνει την προβολή και στη συνέχεια συγκρούεται με τον Ανέστη, ο οποίος πρώτα είχε διώξει..

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών), Βοηθοί: Σάββας (Σερρών), Σαμοΐλης (Αθηνών), 4ος: Τσέτσιλας (Γρεβενών), VAR: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), AVAR: Στεφανής (Καρδίτσας). Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μλάντεν (Παναιτωλικός), Τσίνο, Εραμούσπε (ΠΑΣ)

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Χουχούμης, Λάρσον, Μαλής, Μλάντεν (46’ Μάρτενσον), Ντίας, Κολοβός (72’ Μπουζούκης), Σενγκέλια (88’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσει (81’ Ντουάρτε), Καρέλης (81’ Πέδρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Νίνης), Παμλίδης, Τζίμας (86’ Λώλης), Μπάλαν (80’ Σταματελόπουλος).

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ (ΠΑΣ Γιάννινα): Ήταν ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τη στρατηγική και την τακτική τους. Η κάθε ομάδα είχε τα διαστήματά της. Νομίζω ότι ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, έτσι όπως εξελίχθηκε. Όταν ένα ματς φτάνει στο τέλος και είσαι πίσω στο σκορ μπορεί και να ηττηθείς. Την προηγούμενη αγωνιστική  χάσαμε στο τέλος τον βαθμό της ισοπαλίας, σήμερα τον πήραμε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, συνεχίζουμε γιατί έχουμε και δύσκολη συνέχεια. Ο ΠΑΣ είναι στη σωστή κατεύθυνση, σ’ αυτήν θέλουμε να είμαστε. Πάντα υπάρχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης, απλά όταν είσαι χαμηλά στη βαθμολογία, που στον Α’ γύρο ήμασταν συνέχεια, αυτό σε πιέζει.  Χρειαζόμαστε ακόμα βαθμούς για να ανεβούμε βαθμολογικά και να μπορέσουμε να αποδώσουμε καλύτερο ποδόσφαιρο».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Παναιτωλικός): «Θεωρώ ότι είχαμε τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό, δείξαμε ότι θα είμαστε η ομάδα που θα κυκλοφορήσει και θα κυριαρχήσει, δεν δημιουργήσαμε τεράστιες ευκαιρίες αλλά κάναμε 4-5 ευκαιρίες χωρίς ο αντίπαλος να έχει δημιουργήσει κάτι. Στην ουσία η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στην άμυνα με την αναγκαστική αλλαγή του Μλάντεν μας περιόρισε. Βάλαμε ένα γκολ, αλλά δεχτήκαμε γκολ από μία σέντρα που νομίζω ότι αν ήμασταν περισσότερο συγκεντρωμένοι θα την καθαρίζαμε. Θέλω να δω καλύτερα τη φάση και από πού ήρθε ο Εραμούσπε. Είναι κρίμα για την προσπάθεια που κάναμε, γιατί δικαιούμασταν κάτι καλύτερο».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17.00 ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης (COSMOTEsport 1)
20.00 Άρης – Βόλος (NOVAsports prime)
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Ιωνικός – ΑΕΚ (COSMOTEsport 1)
17.00 Λεβαδειακός – Λαμία (NOVAsports prime)
19.30 Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (COSMOTEsport 1)
20.30 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NOVAsports prime)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(18η Αγωνιστική)
Παναθηναϊκός 45
ΑΕΚ 41
Ολυμπιακός 38
ΠΑΟΚ 36
Βόλος 29
Άρης 28
—————————————————————————
Ατρόμητος 23
Παναιτωλικός 20
ΠΑΣ Γιάννινα 18
Αστέρας Τρίπολης 18
ΟΦΗ 16
Λεβαδειακός 12
Λαμία 11
Ιωνικός 8
ΣΗΜ: Οι έξι πρώτες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι οφ, για την ανάδειξη του πρωταθλητή και των ομάδων που θα βγουν στην Ευρώπη.
-Οι οκτώ τελευταίες ομάδες θα δώσουν αγώνες πλέι άουτ, όπου οι δύο τελευταίες θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Εθνική.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19.30 Βόλος – Παναιτωλικός (COSMOTEsport)
20.00 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (NOVAsports)
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
16.00 Ολυμπιακός – ΟΦΗ (NOVAsports)
19.30 ΑΕΚ – Άρης (COSMOTEsport)
ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
18.00 ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (NOVAsports)
19.30 Λαμία – Ιωνικός (COSMOTEsport)
21.00 Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός (NOVAsports)

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ