Στα Γιάννινα έφτασε ο Χερόνιμο Μπορταγκαράι, για ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Έφτασε στα Γιάννινα για εξετάσεις και υπογραφές ο Μπορταγκαράι

Σήμερα (Πέμπτη 19/1) το βράδυ έφτασε στα Γιάννινα ο 22χρονος Ουρουγουανός στόπερ Χερόνιμο Μπορταγκαράι για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων αύριο Παρασκευή θα ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις, περιμένοντας και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών, οπότε μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πέσουν και οι υπογραφές. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες της πατρίδας του Γουόντερερς, Βίλα Εσπανιόλα, Ντανούμπιο. Με την Ντανούμπιο στην πρώτη κατηγορία της Ουρουγουάης είχε 34 συμμετοχές.
Ο παίκτης τα έχεις βρει σε όλα με την τοπική ομάδα και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα αποτελέσει την 4η μεταγραφή του χειμώνα, μετά τους Σωτήρη Νίνη, Φεντερίκο Τσίνο, Παναγιώτη Τσιντώτα. Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου 2000 στην Ουρουγουάη. Παίζει στο κέντρο άμυνας, στην κλασική θέση του στόπερ. Έχει αγωνιστεί στις ομάδες της πατρίδας του Γουόντερερς, Βίλα Εσπανιόλα, Ντανούμπιο. Με την Ντανούμπιο στην πρώτη κατηγορία της Ουρουγουάης είχε 34 συμμετοχές. Από 1 Ιανουαρίου 2023 είναι ελεύθερος και για πρώτη φορά θα αγωνιστεί όχι μόνο έξω από τα σύνορα της πατρίδας του αλλά και της λατινικής Αμερικής. Ο ΠΑΣ θα είναι ο νέος σταθμός της καριέρας του. Τον Μπορταγκαράι πρότεινε ο Τσίνο που ήρθε τον Δεκέμβριο στα Γιάννινα. Τον οποίο Τσίνο είχε προτείνει ο Εραμούσπε. Στους παλιότερους φίλους του ΠΑΣ θυμίζει την αλυσίδα με τους έξι κρίκους των παικτών από την Αργεντινή, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Στην αρχή βρήκαν τους Παστερνάκη, Γκλασμάνη και προτείνοντας ο ένας τον άλλο, προστέθηκαν και οι Κοντογιωργάκης, Μοντέζ, Αλβαρέζ, Λίσα! Οι Τσίνο και Μπορταγκαράι ανήκουν στο ίδιο γραφείο μάνατζερ, που είχε φέρει παλιότερα και τον Άλβαρο Ρεκόμπα του Πανιωνίου. Το έψαξαν πολύ στον ΠΑΣ για να αποκτήσουν στόπερ, μετά την απόφαση του Μπαγκαλιάνη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, που τον είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι δανεικό στα Γιάννινα. Βασικοί είναι οι Εραμούσπε, Παντελάκης, που έκαναν ένα πολύ καλό δίδυμο, αλλά δεν μπορεί να βγει πρωτάθλημα μόνον με δύο στόπερ και στον πάγκο τον άπειρο Μπακαγιάννη. Ο Χερόνιμο Μπορταγκαράι έχει δύο πόδια, οπότε μπορεί να παίξει δεξιά και αριστερά στο κέντρο άμυνας. Πιθανόν να αποτελέσει και την τελευταία μεταγραφή της χειμερινής περιόδου.

Σχετικά άρθρα

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Φουλ για νίκη ο ΠΑΣ με σύμμαχο την παράδοση

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία του ΠΑΣ

Βαγγέλης Γυφτόπουλος