ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ήττα, αλλά με σημάδια ομαδικής βελτίωσης

Ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κόντρα στον ισχυρό Παναθηναϊκό, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και γνώρισε την ήττα με σκορ 68-47.

Οι παίκτριες του Τζον Μαργαρίτη, παρά την αστοχία των παικτριών από το τρίποντο, ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ να είναι ισόπαλο (12-12), ενώ στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μικρό προβάδισμα. Στη συνέχεια Effa και Ewodo έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΣ Γιάννινα WBC, με τον Τζον Μαργαρίτη να αντιμετωπίζει προβλήματα με τα φάουλ, που ήδη είχαν οι Σαρηγιαννίδου και Briggs. Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΣ ήταν κοντά στο σκορ με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 31-25.
Στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΠΑΣ WBC είδε τις γηπεδούχες να κάνουν ένα σερί 12-0 και καθώς οι Γιαννιώτισσες έμειναν χαμηλά επιθετικά, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 50-37 υπέρ του Παναθηναϊκού. Η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκάλεπτο.
«Ο ΠΑΟ έπαιξε καλά με την πρώτη του πεντάδα, με τις βασικές ωστόσο να μην παίζουν για 40 λεπτά και την κόουτς να ξεκουράζει τις παίκτριές της όσο μπορούσε. Η ομάδα μας, με πολύ λίγες αλλαγές, δε σκέφτηκε ότι ήταν κουρασμένη και τους πάλεψε για ολόκληρο το παιχνίδι. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός έδειξε, για μια ακόμα φορά, πως ήταν η καλύτερη ομάδα. Είμαι περήφανος για την προσπάθεια που έκαναν σήμερα οι κοπέλες μας, ενώ ταυτόχρονα βλέπω μια ομαδική βελτίωση, που με κάνει να ανυπομονώ για πότε θα έρθουν τα επόμενα παιχνίδια, ώστε να δω ποια από αυτά θα μπορέσουμε να κερδίσουμε», δήλωσε μετά το τέλος του ματς ο κόουτς της ομάδας των Ιωαννίνων.
Επόμενο παιχνίδι για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο, την Τετάρτη, με αντίπαλο τον Πρωτέα Βούλας.
Τα δεκάλεπτα: 12-12, 31-25, 50-37, 68-47.
Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Reed 11, Ζιάκα, Κωτούλα, Παυλοπούλου 8 (2τρ), Potter 14, Σωτηρίου 2, Μπουντούρη 5 (1τρ), Αλεξανδρή 4, Παλάσκα 2, Carter 15 (4τρ), Θεοδωρομανωλάκη 3 (1τρ), Χαιριστανίδου 4.
ΠΑΣ Γιάννινα WBC (Μαργαρίτης): Briggs 8 (4 ριμπ), Σαρηγιαννίδου 11 (8ριμπ), Μαρίνη 4, Καλαμπάκου, Στεργίου, Effa 8 (10ριμπ), Ewodo 16 (1τρ, 9 ριμπ).

Σχετικά άρθρα

ΠΑΣ Γιάννινα WBC – Λύση συνεργασίας με τον Σταύρο Νανάκο

Ηπειρωτικός Αγών

Με νίκη ξεκίνησε το 2024 για τον ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Σταύρος Νανάκος o διάδοχος του Τζον Μαργαρίτη