ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC εξασφάλισε το τρίτο «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ γυναικών, σε μια ιστορική πρόκριση, η οποία επιτεύχθηκε με μια μεγάλη νίκη με σκορ 81-51 της Δάφνης Αγίου Δημητρίου.

Ήδη στο φάιναλ φορ έχουν προκριθεί η Ελευθερία Μοσχάτου και η Νίκη Λευκάδας, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν το τελευταίο εισιτήριο αύριο το απόγευμα.
Οι γυναίκες του Τζον Μαργαρίτη μπήκαν αποφασισμένες στο παρκέ και κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά εννέα πόντων στην πρώτη περίοδο. Καταφέρνοντας να περιορίσουν τη Morris και «πυροβολώντας» από τη γραμμή των τριών πόντων, ανέβασαν τη διαφορά στους 24 πόντους στο ημίχρονο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να συνεχίζει σε υψηλό τέμπο μέχρι το τέλος του αγώνα, κάτι που μαρτυρά και το γεγονός ότι ανά διαστήματα έφτασε μια ανάσα από το +40.
Πρώτη σκόρερ αναδείχτηκε για τον ΠΑΣ Γιάννινα η Εβόντο με 24 πόντους, ενώ διψήφιες ήταν και οι Σαρηγιαννίδου με 19 και Μπριγκς με 14. Μεγάλη ήταν η συμβολή των Μαρίνη και Καλαμπάκου, καθώς, πέρα από τους 8 πόντους που συνεισέφερε η κάθε μία, μοίρασαν πολλές ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-23, 64-40, 81-51
ΠΑΣ Γιάννινα (Μαργαρίτης): Μπριγκς 14(2), Κουτσάφτη, Σαρηγιαννίδου 19(3), Μαρίνη 8, Στεργίου 2, Καλαμπάκου 8(2), Εφα 6, Γκομπετζισβίλι, Εβόντο 24(2).
Δάφνη Αγίου Δημητρίου (Μπουμπούς): Κάραλη 7, Πανούση, Παγώνη 5(1), Ουέλς 18(3), Σαλιάι 5(1), Τερκεσίδου, Μόρις 13, Γκριτζά 3(1).

Σχετικά άρθρα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC κρατούσε το… ρόπαλο

Υπέταξε τον ΠΑΟΚ και σειρά έχει ο Ηρακλής

Με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στον ΠΑΟΚ ο ΠΑΣ Γιάννινα WBC