Σε φιλικό προετοιμασίας ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Ο ΠΑΣ 1-0 τον Παναιτωλικό με γκολ του Μορέιρα

Με γκολ που σημείωσε στο 42’ ο Μορέιρα που ήταν και ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα, ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τον Παναιτωλικό σε φιλικό αγώνα που έγινε το απόγευμα στο στάδιο «Ζωσιμάδες» παρουσία λίγων θεατών.

Τέτοιου είδους παιχνίδια εν μέσω της χειμερινής προετοιμασίας και σε περίοδο αγωνιστικής απραξίας λόγω του Μουντιάλ, περισσότερο ενδιαφέρουν τους προπονητές και δεν προσφέρονται για κρίσεις και συμπεράσματα. Πολλές και οι αλλαγές για να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ντεμπούτο, έστω και ανεπίσημο σε φιλικό παιχνίδι, έκανε ο Σωτήρης Νίνης που είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ που πήρε τη θέση του Τζίμα στο 78ο λεπτό και χειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, ενώ είχε και καλή παρουσία. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είδε το παιχνίδι από τις εξέδρες. Ο ΠΑΣ σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος όπου διασύρθηκε στην 6η αγωνιστική χάνοντας μέσα στα Γιάννινα με 4-1 από τον Παναιτωλικό, σήμερα ήταν σαφώς καλύτερος και βελτιωμένος.
Στα πρώτα είκοσι λεπτά το παιχνίδι ήταν μέτριο, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και ρυθμό. Στο 23’ ο Ανέστης βγήκε γρήγορα και απέκρουσε προ του Μπάλαν σε έξυπνη διαγώνια μπαλιά του Σόρια. Κοντά στο γκολ έφτασε στο 39’ και ο Παναιτωλικός όταν σε μπαλιά του Μόρσεϊ ο Κολοβός βρέθηκε σε θέση βολής και σε καλή θέση αλλά το αδύναμο πλασέ εξουδετέρωσε ο Αθανασίου. Λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, στο 42ο λεπτό σημειώθηκε το γκολ της νίκης για τον ΠΑΣ. Η φάση ξεκίνησε από τον Σόρια που έκανε το γέμισμα από δεξιά στα καρέ του Παναιτωλικού, ο Μορέιρα βρήκε τη μπάλα με κεφαλιά-ψαράκι και την έστειλε στα δίχτυα του Ανέστη κάνοντας το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Παναιτωλικό να απειλεί με ισοφάριση στο 53’ όταν ο Νταγκό έδωσε την πάσα στον Βαρόνε ο οποίος από το ύψος της περιοχής έπιασε δυνατό σουτ, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Σούλης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Κοντά σε ένα δεύτερο γκολ έφτασε ο ΠΑΣ στο 62’ με τον Μορέιρα που σούταρε από κοντά και απέκρουσε ο Στεργάκης.
Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Η νίκη και η εικόνα ενός φιλικού αγώνα δεν αποτελούν τεκμήριο και πιστοποίηση της πορείας που θα έχει η τοπική ομάδα στο πρωτάθλημα, γιατί εκεί είναι διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά είναι ένδειξη ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι με την δουλειά και τις μεταγραφικές ενισχύσεις μπορεί να πάει καλύτερα στον δεύτερο γύρο.

Διαιτητής του αγώνα ο Μπούμπας του τοπικού συνδέσμου Ηπείρου με βοηθούς τους Τσάντα και Νάστο, επίσης του συνδέσμου Ηπείρου. Η διαιτησία ήταν καλή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου (46’ Σούλης), Σόρια (70’ Τσάβος), Πήλιος (70’ Ποζνάνσκι), Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπαγκαλιάνης (78’ Μπακαδήμας), Λιάσος (88’ Κύρκος), Ριένστρα (61’ Καραχάλιος), Τζίμας (78’ Νίνης), Μορέιρα (88’ Φοφανά), Παμλίδης (61’ Σταματελόπουλος), Μπάλαν (46’ Ροσέρο).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης (46’ Στεργάκης), Αποστολάκης (46’ Μαλής), Χουχούμης (65’ Χατζηθεοδωρίδης), Μπλάντεν, Λάρσον, Τσιγγάρας, Λιάβας, Φλόρες (46’ Ξενιτίδης), Κολοβός (46’ Νταγκό), Μόρσει (46’ Βαρόνε), Καρέλης (46’ Πέδρο).

-Για το πρωτάθλημα Νέων Κ19 ο ΠΑΣ κέρδισε το απόγευμα στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τη Λαμία με σκορ 4-2. Το μεσημέρι, στο ίδιο γήπεδο, για το πρωτάθλημα Νέων Κ17 ο ΠΑΣ έχασε 2-1 από τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

Η αποστολή για Κηφισιά και άλλες ειδήσεις από τον ΠΑΣ

Στα μονοπάτια της Β’ Εθνικής που θα βαδίσει ο ΠΑΣ!

Βαγγέλης Γυφτόπουλος

Λήγουν Ιούνιο τα συμβόλαια 16 παικτών του ΠΑΣ