Στα Γιάννινα θα είναι την Παρασκευή για ιατρικές εξετάσεις ο Παναγιώτης Τσιντώτας
ΑθλητικάΑίθουσα Σύνταξης

Η συμφωνία με Τσιντώτα και οι δηλώσεις Στάικου

Όλα δείχνουν ότι ο 29χρονος Κατερινιώτης γκολκίπερ Παναγιώτης Τσιντώτας θα φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ. Ο δρόμος για τα Γιάννινα άνοιξε από χθες, όταν έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει προφορική συμφωνία για συμβόλαιο αρχικά έξι μηνών, δηλαδή μέχρι 30/6/2023, και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει για άλλα δύο χρόνια, μέχρι 30/6/2025. Ο έμπειρος γκολκίπερ την Παρασκευή θα είναι στα Γιάννινα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του. Αυτός, ο Νίνης και όσοι άλλοι παίκτες αποκτηθούν, θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από 1/1/2023 που ανοίγει η μεταγραφική αυλαία. Όσοι είναι έτοιμοι θα προλάβουν τα παιχνίδια της 16ης αγωνιστικής, στην οποία ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί στα Γιάννινα την ΑΕΚ. Δεν θα μπορούν να αγωνιστούν στα παιχνίδια της 14ης και 15ης αγωνιστικής που θα γίνουν παραμονές και μετά τα Χριστούγεννα. Αρχές Δεκεμβρίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έρθει Γιάννινα για μόνιμη εγκατάσταση και ο Φεντερίκο Τζίνο.
Για τα μεταγραφικά αναφέρθηκε και ο Θανάσης Στάικος, όπου σε συνέντευξη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Νίνης θα μας δώσει ποιότητα και εμπειρία. Έχουμε τον χρόνο να μπει σταδιακά στην ομάδα, αφού οι παίκτες που θα αποκτηθούν έχουν δικαίωμα συμμετοχής από την Πρωτοχρονιά και μετά. Μας απασχόλησαν οι περιπτώσεις Τσιντώτα και Τζίνο αλλά επειδή δεν υπάρχει κάτι επίσημο ας περιμένουμε. Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές με ποιότητα αλλά και εμπειρία, ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους νέους ποδοσφαιριστές και κάποια άλλα παιδιά έμπειρα που έχουμε στην ομάδα μας. Η τωρινή μεταγραφική περίοδος είναι πιο δύσκολη από αυτή του καλοκαιριού, αλλά γίνονται οι ανάλογες κινήσεις. Είναι σημαντικό να γίνουν γρήγορα οι μεταγραφές για να έχουμε από 1 Ιανουαρίου έτοιμους και τους νέους παίκτες».
Σκιαγραφώντας την πορεία του ΠΑΣ στον πρώτο γύρο ανέφερε: «Είναι η σεζόν με πολλές αλλαγές και έχοντας ο ΠΑΣ το πιο νεανικό ρόστερ στη Σούπερ Λιγκ. Είχαμε καλή παρουσία αλλά δεν το συνδυάσαμε με τα ανάλογα αποτελέσματα. Αυτό μας κρατά χαμηλά στη βαθμολογία. Η αμυντική συμπεριφορά είναι η «Αχίλλειος πτέρνα» μας αυτή τη στιγμή. Μας έχει προβληματίσει και στο διάστημα αυτό δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά στη Σούπερ Λίγκα. Πάντως υπάρχει το ταλέντο στο νεανικό ρόστερ. Υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα, υπάρχει πίστη για καλύτερη πορεία και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε».
Η προετοιμασία συνεχίστηκε και σήμερα Τετάρτη κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού λόγω της βροχής ήταν βαρύς και ο αγωνιστικός χώρος. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν πάλι οι Κιάκος, Λώλης, Καραχάλιος, Μπιλμπάο. Αναμένεται απόψε να επιστρέψει από τη Γαλλία και ο Πριόρ που είχε παραπάνω άδεια από τους υπόλοιπους, για κάποιο προσωπικό του ζήτημα.

Σχετικά άρθρα

Περιμένοντας στα Γιάννινα ….επενδυτές που ακόμα δεν φάνηκαν!

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Τούτου αλλά πάλι αποχώρησε με ενοχλήσεις

Πικρός υποβιβασμός και αβέβαιο μέλλον του ΠΑΣ Γιάννινα

Βαγγέλης Γυφτόπουλος