Οι παίκτες του ΠΑΣ τρέχουν μέσα στα χιόνια στη χθεσινή προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ
Αθλητικά

Προπόνηση στα χιόνια έκανε χθες ο ΠΑΣ

Λόγω της κακοκαιρίας, αφού και η όμορφη πόλη των Ιωαννίνων ντύθηκε στα λευκά, μετ’ εμποδίων έγινε η χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ. Τα γήπεδα στο ΠΕΑΚΙ ήταν χιονισμένα και έτσι το μεγαλύτερο πρόγραμμα βγήκε στο γυμναστήριο υπό την επίβλεψη του γυμναστή Βασίλη Αλεξίου.

Για ένα μισάωρο οι παίκτες έκαναν τρέξιμο στο χιονισμένο γήπεδο, ντυμένοι σαν… Εσκιμώοι οι περισσότεροι, αφού το κρύο ήταν τσουχτερό και απέφυγαν την επαφή με τη μπάλα για αποτροπή του κινδύνου τραυματισμών, αφού ο αγωνιστικός χώρος ήταν ολισθηρός. Πάντως οι παίκτες το χάρηκαν, γιατί δεν τους δίνεται συχνά η ευκαιρία για προπόνηση σε χιόνι. Περισσότερο εξοικειωμένος με τις συνθήκες του γηπέδου και το άσπρο πέπλο ήταν ο Νάουμετς, αφού είναι Ουκρανός και στη χώρα του είναι σύνηθες φαινόμενο ποδόσφαιρο σε χιόνι. Το χάρηκαν, όμως, και οι προερχόμενοι από αφρικανικές χώρες αλλά και από τη Λατινική Αμερική παίκτες, που μετά την προπόνηση έβγαλαν και φωτογραφίες.
Με χιόνι καλύφθηκε χθες το πρωί και το στάδιο «Ζωσιμάδες», αλλά από το μεσημέρι και μετά πρασίνισε στα περισσότερα σημεία και χιόνι έχει μόνο στο μέρος μπροστά από το σκέπαστρο. Αν δεν ξαναχιονίσει, το γήπεδο θα είναι σε καλή κατάσταση για το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, που θα γίνει την Τρίτη, στις 3 το μεσημέρι, στα Γιάννινα.

Μια καταπληκτική φωτογραφία του Θύμιου Μάντζιου με τα χιονισμένα Γιάννινα και το στάδιο «Ζωσιμάδες» στα άσπρα

Μάλιστα χθες κυκλοφόρησαν και τα εισιτήρια, με γενική είσοδο 10 ευρώ στις θύρες της μεγάλης και μικρής σκεπαστής. Εξαίρεση υπάρχει για τα παιδικά, που είναι 5 ευρώ και για τις διακεκριμένες θέσεις στα δερμάτινα καθίσματα, στα οποία οι τιμές είναι 20 και 30 ευρώ. Αλλά εκεί που κάθεται ο μεγαλύτερος όγκος των φιλάθλων, υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, ενισχύοντας την τοπική ομάδα, όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι.
Νέο πρόσωπο στη χθεσινή προπόνηση ήταν ο Φάμπρι Κάστρο, που επέστρεψε από την πατρίδα του μετά την άδεια που πήρε από την ΠΑΕ. Επί του παρόντος θα μείνει στον ΠΑΣ, περιμένοντας τις εξελίξεις, που θα υπάρξουν στα μεταγραφικά. Ο Κούζικ καθυστέρησε να επιστρέψει από την Ουκρανία, λόγω προβλήματος με τις πτήσεις από την πατρίδα του και αναμένεται σήμερα ή αύριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προτάσεις από ομάδες της πατρίδας του και ενδεχομένως να λύσει το συμβόλαιο με τον ΠΑΣ.

Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, πλην των Τζημόπουλου, Βιδάλ, Περιστερίδη και Λεό, που έκαναν πάλι σε γυμναστήριο πρόγραμμα αποκατάστασης. Για τον Τζημόπουλο υπάρχουν ελπίδες να παίξει με τον Πανιώνιο, ενώ οι άλλοι τρεις δεν υπολογίζονται. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο, ενώ η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο θα ολοκληρωθεί Δευτέρα πρωί. Σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας η προπόνηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης περιμένουν τι θα αποφασίσει το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ για την προσφυγή του Ολυμπιακού και να ξέρουν αν για το πρωτάθλημα παίξουν με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (15η αγωνιστική) ή με την ΑΕΚ στα Γιάννινα (16η αγωνιστική).

Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας

Όπως γράφουμε και σε άλλο σημείο, από χθες ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα της Τρίτης με τον Πανιώνιο για το Κύπελλο. Η ΠΑΕ διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της ότι ισχύουν κανονικά τα εισιτήρια διαρκείας. Οι υπόλοιποι μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια μόνο από τα γραφεία της ΠΑΕ στο ΠΕΑΚΙ (τηλ. 26510703240).

Σήμερα η κρίσιμη μέρα

Σήμερα θα γίνει η σύσκεψη κορυφής στην Αθήνα για τη βία και την προστασία των διαιτητών με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, Αστυνομία, κλπ). Αν οι διαιτητές λύσουν την αποχή τους, τότε άμεσα θα γίνει και ο ορισμός των διαιτητών για τους αγώνες Κυπέλλου (φάση των «16»), που ξεκινούν την ερχόμενη Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.
Επίσης σήμερα αναμένεται να συζητηθεί και η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητώντας να ξεκινήσουν οι αγώνες από την 16η αγωνιστική και να γίνει εμβόλιμα η 15η αγωνιστική, που είχε αναβληθεί λόγω αποχής των διαιτητών.

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος