Ο 25χρονος σουηδός αμυντικός Σίμον Στραντ αναμένεται να είναι η πρώτη μεταγραφή του ΠΑΣ
Αθλητικά

Ο ΠΑΣ έκλεισε τον σουηδό αμυντικό Στραντ

Ο 25χρονος σουηδός αμυντικός Σίμον Στραντ θα είναι η πρώτη μεταγραφή για το 2019 στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με τον Στραντ υπάρχει προφορική συμφωνία και μέχρι το Σαββατοκύριακο αναμένεται στα Γιάννινα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει διετές συμβόλαιο.

Γεννήθηκε στις 25 Μαίου 1993 στη Σουηδία και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τις ακαδημίες της Τζουργκάντεν. Αγωνίστηκε σε ομάδες Α’ και Β’ κατηγορίας της πατρίδας του, όπως Εσκιλστούνα, Φρέι, Έστερ, Ασιρίσκα. Πέρσι μεταγράφηκε από τη Δανική Λίνγκπι στη σουηδική ομάδα Β’ Κατηγορίας Ντάλκουρντ, με την οποία είχε 29 συμμετοχές και ένα γκολ και από αυτή ως ελεύθερος θα μεταγραφεί στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι αριστερός αμυντικός, αλλά παίζει και σε άλλες θέσεις της άμυνας. Στην Σούπερ Λίγκα της Σουηδίας (Άλσβενσκαν) έχει 29 συμμετοχές και ένα γκολ, στη Β’ Κατηγορία (Σουπερετάν) 41 συμμετοχές και στη Γ’ Κατηγορία (Ντιβίσιον Νόρα) έχει 106 συμμετοχές και ένα γκολ.

Αντίθετα, δεν προχώρησε η μεταγραφή του σέρβου μέσου Ντούσαν Πάντελιτς, καθώς ζήτησε νέα πίστωση χρόνου για να απαντήσει στην πρόταση του ΠΑΣ. Μπορεί να μην οδηγήθηκαν σε ναυάγιο οι διαπραγματεύσεις, αλλά «πάγωσαν» οι συζητήσεις και η γιαννιώτικη ομάδα θα ψάξει και για άλλες περιπτώσεις παικτών, που έχουν προταθεί και είναι στη μεταγραφική λίστα.

Με τον Στραντ ο ΠΑΣ βρήκε αριστερό αμυντικό που ζητούσε, και τώρα ψάχνει για μέσο και εξτρέμ. Σήμερα λήγει η άδεια που είχαν οι Κούζικ και Κάστρο, με σκοπό να βρουν ομάδα και να λύσουν τη συνεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κούζικ θα συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του Ουκρανία, καθώς έχει προτάσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα επιστρέψει για να λύσει το συμβόλαιο και να αποχωρήσει. Με τον Κάστρο είναι άγνωστο τι θα γίνει. Επιστρέφοντας θα παραμένει στον ΠΑΣ, με τη λογική βλέποντας και κάνοντας για τη συνέχεια.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, χθες έγινε η πρώτη προπόνηση για το 2019, αφού τη ημέρα της Πρωτοχρονιάς όλοι είχαν ρεπό. Οι παίκτες και ο Πετράκης με τους συνεργάτες του και το προσωπικό της ΠΑΕ αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, περιμένοντας όλοι ανάκαμψη της ομάδας και καλύτερη πορεία σε σχέση με τους τελευταίους μήνες του 2018. Ατομικό πρόγραμμα έκαναν οι τραυματίες Λεό, Περιστερίδης, Βιδάλ και Τζημόπουλος. Ο τελευταίος ένιωσε από τη Δευτέρα ένα σφίξιμο στον τετρακέφαλο και του συστήθηκε να κάνει ειδικό πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει να προλάβει το ματς Κυπέλλου της ερχόμενης Τρίτης με τον Πανιώνιο. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες ήταν παρόντες.

Ευχές και παραινέσεις από Blue Vayeros

Τη συστράτευση των φιλάθλων για τη συνέχεια, μακριά από γκρίνιες και εσωστρέφεια, ζήτησε με ανακοίνωσή του και ο ιστορικός σύνδεσμος φιλάθλων Blue Vayeros, που επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Πάμε όλοι μαζί με αισιοδοξία για μια νέα και καλή αρχή στο νέο έτος. Ευχή όλων μας τα θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και να περάσουμε στην επόμενη φάση των “8” στο Κύπελλο. Ορισμένοι ας σταματήσουν τις κατηγορίες, την γκρίνια και τις κακές κουβέντες στα πληκτρολόγια… Άπαντες δίπλα στην ομάδα για φωνή, στήριξη και βοήθεια. Πάμε γερά, καλή χρονιά».

 

Σχετικά άρθρα

«Κατοστάρισε» με τον ΠΑΣ στη Super League ο Παμλίδης

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Ο Ολυμπιακός 3-0 τον ΠΑΣ σε ένα ματς με…άνισους όρους

Βαγγέλης Γυφτόπουλος